Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kemény fellépés jöhet a multik túlkapásaival szemben

2017. március 9. 09:28

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátja azokat a javaslatokat, melyek révén szigorodna az élelmiszer-biztonság, megakadályozhatóvá válnának a multik piaci túlkapásai, ezáltal hatékonyabb fogyasztóvédelmet eredményezve – tudta meg a Magyar Idők.
Fotó: AFP

Az immár régiós szintű élelmiszerbotrányra hivatkozva a magyar kormány egy újabb javaslatcsomagot tervez elfogadtatni, ami célzottan a külföldi tulajdonban lévő áruházláncokat hozná hátrányba – írta szerdán az egyik ellenzéki lap a birtokába került kormányzati dokumentumokra hivatkozva.

Ezek között olyan elképzelések is szerepelnek, melyek a multik megsarcolásáról szólnak. A kiszivárgott előterjesztés a Magyar Idők birtokába is eljutott. A lap beszámolója szerint a dokumentum egy átfogó ágazati jelentésen alapuló munkaanyag, melyről egyelőre semmilyen hivatalos döntést nem hoztak, így nem lehet egyelőre tudni, hogy pontosan mely területeken, milyen mértékben várható szabályozás.

Az elképzelések szerint tavasszal több olyan jogszabályjavaslat kerül az Országgyűlés elé, amelyek egy „egészségesebb szerkezetű” hazai kereskedelmi szektor alapjait biztosítanák"

– írja a lap.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy különösen az élelmiszerek és a napi fogyasztási cikkek forgalmazásában érintett cégeket, azok piaci erőfölényéből eredő túlkapásait, ezzel együtt a teljes kiskereskedelmi ágazat működését, illetve azok szabályozási környezetét kívánják áttekinteni, és a szükséges mértékben szabályozni.

Ennek a Nébih-jelentés is alapot ad, ami rávilágított, hogy az Európai Unió keleti országainak üzleteibe a nyugatiakhoz képest gyengébb minőségben kerülnek a multinacionális élelmiszergyártók márkatermékei.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint uniós szinten kell rendezni a kettős élelmiszer-minőség problémáját, ám ha ez nem működik, akkor tagállami hatáskörben kell megoldást találni a problémára, a kormány pedig kész megtenni a szükséges lépéseket.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére