Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kamuszervezettel enyhítenék az iszlámgyűlöletet az Egyesült Királyságban

2017. augusztus 18. 17:58

LONDON, 17:58

Az iszlám haladó értelmezését szolgáló vallási tanács létrehozásáról tárgyalnak Nagy-Britannia legbefolyásosabb imámjai. Ez lehet a brit muszlimok első központi szervezete, amely vallási doktrínákról bocsát ki rendeleteket és országosan lép fel társadalmi kérdésekben.

Az MTI értesülései szerint a tanács egyértelműen elvetné az olyan regresszív kulturális szokásokat, mint a kényszerházasság és a becsületgyilkosság, amelyeknek a haladó imámok szerint nincs helyük az iszlámban és a brit társadalomban.

Fotó: AFP

Qari Asim, a leeds-i Mekka-mecset főimámja – az egyik legismertebb az Egyesült Királyságban – elmondta, hogy több csoport, köztük a mintegy ötszáz mecsetet tömörítő British Muslim Forum és az Imams Online nevű szervezet megbeszéléseket folytat arról, hogy vezető imámok részvételével teológiai csoport jöjjön létre. A különböző irányzatokat képviselő imámokat a mecsetek jelölnék a testületbe. Qari Asim szerint:

a testületnek szót kell emelnie a közösség visszamutató szokásai ellen, amelyek sértik az egyetemes emberi értékeket. A tanácsnak az iszlám elveinek és a brit környezetnek megfelelő progresszív hozzáállást kell tanúsítania."

Asim elmondta, hogy a vallási tanács létrejöttét a kormány és a média is üdvözölné, mert egy ilyen szervezet felerősíthetné az imámok szélsőségesség elítélésére irányuló szavait, amelyek gyakran nem kerülnek be a sajtóba.

Fotó: AFP
A szervezettel kapcsolatban azonban érdekes ellentmondásokba botlunk az országon belül:

Az Egyesült Királyságban ugyanis több mint 80 saría-alapú arbitrációs bíróság működik, melyek alapelvei nyilván nem az új szervezet lágyabb és "európaibb" elképzeléseit, hanem a saját, gyakran szélsőséges irányzataikat követik.

Például míg Qari Asim megemlítette, hogy egyes nőgyűlölő kultúrákban jogfosztottá tették a nőket, és ezt az új vallási tanács kiküszöbölné, addig ezeken a brit saría bíróságokon nem létezik jogegyenlőség férfi és nő között. Ez nemcsak azt jelenti, hogy például egy családot érintő örökösödési vagy gyermekelhelyezési disputa kapcsán eleve kisebb kvóta vagy hátrányos jogok illetik meg a női családtagokat pusztán nemük miatt, hanem azt is, hogy a tárgyalás során a döntéshozók kivétel nélkül, kizárólag csak férfiak lehetnek.

A következő ellentmondás, hogy a saría hatásköre − a Korán szerint − természeténél fogva nem országhoz vagy régióhoz kötött, hanem valláshoz. Minden muzulmánra vonatkoznak az iszlám törvényei, függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján él. Így kérdés, hogy mennyit ér az új szervezet, hiszen az iszlám vallás szerint a saría a mérvadó.

A tények azt mutatják, hogy sok változást nem hoz majd a brit közéletbe, és erről Qari Asim előbb leírt szavai is árulkodóak, melyek szerint az új szervezet felerősíthetné az imámok szélsőségesség elítélésére irányuló szavait, amelyek gyakran nem kerülnek be a sajtóba. Ezzel tehát el is árulta, hogy mi a vallási tanács valódi célja.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére