Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kamuszervezettel enyhítenék az iszlámgyűlöletet az Egyesült Királyságban

2017. augusztus 18. 17:58

LONDON, 17:58

Az iszlám haladó értelmezését szolgáló vallási tanács létrehozásáról tárgyalnak Nagy-Britannia legbefolyásosabb imámjai. Ez lehet a brit muszlimok első központi szervezete, amely vallási doktrínákról bocsát ki rendeleteket és országosan lép fel társadalmi kérdésekben.

Az MTI értesülései szerint a tanács egyértelműen elvetné az olyan regresszív kulturális szokásokat, mint a kényszerházasság és a becsületgyilkosság, amelyeknek a haladó imámok szerint nincs helyük az iszlámban és a brit társadalomban.

Fotó: AFP

Qari Asim, a leeds-i Mekka-mecset főimámja – az egyik legismertebb az Egyesült Királyságban – elmondta, hogy több csoport, köztük a mintegy ötszáz mecsetet tömörítő British Muslim Forum és az Imams Online nevű szervezet megbeszéléseket folytat arról, hogy vezető imámok részvételével teológiai csoport jöjjön létre. A különböző irányzatokat képviselő imámokat a mecsetek jelölnék a testületbe. Qari Asim szerint:

a testületnek szót kell emelnie a közösség visszamutató szokásai ellen, amelyek sértik az egyetemes emberi értékeket. A tanácsnak az iszlám elveinek és a brit környezetnek megfelelő progresszív hozzáállást kell tanúsítania."

Asim elmondta, hogy a vallási tanács létrejöttét a kormány és a média is üdvözölné, mert egy ilyen szervezet felerősíthetné az imámok szélsőségesség elítélésére irányuló szavait, amelyek gyakran nem kerülnek be a sajtóba.

Fotó: AFP
A szervezettel kapcsolatban azonban érdekes ellentmondásokba botlunk az országon belül:

Az Egyesült Királyságban ugyanis több mint 80 saría-alapú arbitrációs bíróság működik, melyek alapelvei nyilván nem az új szervezet lágyabb és "európaibb" elképzeléseit, hanem a saját, gyakran szélsőséges irányzataikat követik.

Például míg Qari Asim megemlítette, hogy egyes nőgyűlölő kultúrákban jogfosztottá tették a nőket, és ezt az új vallási tanács kiküszöbölné, addig ezeken a brit saría bíróságokon nem létezik jogegyenlőség férfi és nő között. Ez nemcsak azt jelenti, hogy például egy családot érintő örökösödési vagy gyermekelhelyezési disputa kapcsán eleve kisebb kvóta vagy hátrányos jogok illetik meg a női családtagokat pusztán nemük miatt, hanem azt is, hogy a tárgyalás során a döntéshozók kivétel nélkül, kizárólag csak férfiak lehetnek.

A következő ellentmondás, hogy a saría hatásköre − a Korán szerint − természeténél fogva nem országhoz vagy régióhoz kötött, hanem valláshoz. Minden muzulmánra vonatkoznak az iszlám törvényei, függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján él. Így kérdés, hogy mennyit ér az új szervezet, hiszen az iszlám vallás szerint a saría a mérvadó.

A tények azt mutatják, hogy sok változást nem hoz majd a brit közéletbe, és erről Qari Asim előbb leírt szavai is árulkodóak, melyek szerint az új szervezet felerősíthetné az imámok szélsőségesség elítélésére irányuló szavait, amelyek gyakran nem kerülnek be a sajtóba. Ezzel tehát el is árulta, hogy mi a vallási tanács valódi célja.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

kétharmad

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

kétharmad

A jobbikos képviselő nemcsak zsidózni szeret, de a homoszexuálisokat is előszeretettel szidja.

Amerikában jönnek a transzneműeknek szánt repjegyek

Az alternatív nemválasztási lehetőségek előretörnek.

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

kétharmad

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a napokban tette közzé a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A dokumentumból kiderült, hogy a szervezet költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt - írja a Magyar Nemzet.

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

amerika, london, párizs

Az elutasított menedékkérelemmel rendelkező afgánokat egy Frankfurtból induló járattal küldték vissza a hazájukba.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

amerika, london, párizs

Önálló kategória lesz a németországi bűnüldözési statisztikákban a késes támadás - írta a Bild című német lap a hírportálján hétfőn azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi három nap alatt kilenc ilyen bűncselekmény történt az országban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére