Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Júniusban lezárulhat a Sukoró-per

2017. május 4. 11:58

Az ügyészség börtönt kér Tátrai Miklósra és Császy Zsoltra, ezért az ügyet harmadfokon is újratárgyalják.

Korábban már írtunk róla, hogy a Legfőbb Ügyészség és a bírói ítéletek közt ellentétes álláspont alakult ki a sukorói telekcsere ügyében. A bíróság első- és másodfokon felmentő ítéletet hozott, ezért az ügyészség harmadszorra is fellebbezett az ítélet ellen.

nol.hu

Két tárgyalási napot tűzött ki a legfőbb bírói fórum a sukorói telekcsere 2013 óta tartó büntetőperében.

A Kúria június elsején és nyolcadikán tárgyalja a sukorói telekcsere büntetőperét, s ez azt jelenti, hogy befejeződhet a 2013 januárjában a Szolnoki Törvényszéken kezdődött eljárás – értesült a Magyar Hírlap.

Erre utal, hogy Erdei Krisztiánnak, a legfőbb bírói fórum sajtófőnökének közlése szerint csupán ezt a két napot tűzték ki tárgyalásra. A Legfőbb Ügyészség indítványozta, hogy a Kúria a Szegedi Ítélőtábla felmentő ítéletét változtassa meg, és a vádlottakat – Tátrai Miklóst mint tettest és Császy Zsoltot mint bűnsegédet, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2010 előtti vezetőit – mondja ki bűnösnek, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében.

Fazekas Géza szóvivő elmondta, hogy a vádlottakkal szemben letöltendő börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabását kezdeményezik.Az elcserélt ingatlanok közötti kirívó értékkülönbözet miatt tisztában kellett lennie azzal, hogy az állami vagyon gyarapodásával reálisan nem számolhat – részletezte a szóvivő.

Ha visszaemlékszünk, a nyomozati szakaszban még Gyurcsány Ferenc is gyanúsított volt, ám vádat nem emeltek ellene, pedig miniszterelnökként maga adott utasítást a Velencei-tó mellé tervezett vigalmi negyed megvalósítására, így a mostani per tárgyát képező kontraktus megkötésére. Az ügyészség szerint a telekcserével, amely révén a befektetők a sukorói ingatlanhoz jutottak volna, ám később a Kúria egy másik eljárásban semmisnek mondta ki a cserét, mintegy 1,3 milliárd forintos kár érte volna a magyar államot - írja a Magyar Hírlap.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére