Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

2018. március 20. 14:29

Az olasz Internazionale legendás játékosa a Szent Pál Akadémiával való szerződéskötés miatt járt Budapesten, itt beszélgettünk vele.

888.hu: Most tartott egy rövid edzést a fiatal magyar akadémistáknak. Mennyire volt elégedett a látottakkal?

Javier Zanetti: A magyar fociban van növekedési potenciál. A mai edzés alkalmából nem volt lehetőségünk tehetségeket keresni, de nem ez a legfontosabb feladatunk. Nem kizárólag tehetségkutatást végzünk. Amikor a gyerekekkel dolgozunk, akkor először embereket, jellemeket akarunk belőlük képezni, és ezt követően pedig profi futballistákat, majd bajnokokat.

Javier Zanetti

Fotó: AFP

888.hu: 2016-ban a magyar válogatott az Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutott. Ha követte a mérkőzéseket, mit gondol az elért eredményről?

Javier Zanetti:  Igen, néztem a meccseket. Nagyon jól szerepelt a magyar válogatott, ezért jutott túl a csoportkörön. Úgy vélem, ezt érdemes lenne egy kiindulópontnak tekinteni, ez egy nagyon biztató jel arra, hogy a magyar foci fel tud támadni.

888.hu: Ön az Internazionale egyik legnagyobb ikonja. Karrierje során az argentin klubokon kívül csak a milánói gárdát erősítette. Mit gondol arról, hogy mára a futballisták egy kicsivel több pénzért akár egy rivális csapathoz is átigazolnak?

Javier Zanetti: Ezek egyéni döntések, melyeket tiszteletben kell tartani. Az én esetem arról szólt, hogy egy csapat mellett állok ki. Én úgy döntöttem, hogy a teljes pályafutásomat az Internazionalénál fogom eltölteni. Nagyon sokat kaptam az Intertől, és ugyanazokat az értékeket vallottam, mint a csapat. Nekem fontosabb volt a személyes fejlődésem, nemcsak focistaként, hanem emberileg is. Úgy éreztem, az a legjobb, ha kitartok az Inter mellett.

888.hu: Jelenleg Ön az Inter alelnöke. Hogyan tervez a jövője szempontjából, marad a csapatnál?

Javier Zanetti: Bízom benne, hogy maradhatok. Az Inter folyamatosan fejlődik. Az a munka, amit a focipályákon kívül végzünk, nagyon komoly eredményekhez tud vezetni.

888.hu: A csapata a hétvégén 5–0-ra verte meg a Sampdoriát, honfitársa, Mauro Icardi négy gólt szerzett. Mennyire elégedett a fekete-kék milánói csapat jelenlegi eredményeivel?

Javier Zanetti: Fantasztikus meccs volt, remekül elő lett készítve minden. A játékosok és Luciano Spalletti edző is kiváló munkát végzett, öröm volt látni az egészet. Nagyon bízom benne, hogy a jövőben is megőrzi a csapat ezt a formát.

A Hit Gyülekezete tulajdonában lévő Szent Pál Akadémia FC kedden kötött szerződést az olasz FC Internazionaléval. Az akadémia az első európai partnere az olasz sztárcsapatnak.

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy elkeseredett zsidó vezető: "nem tanácsos a kipaviselés a német nagyvárosokban"

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban - mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban.

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

amerika, london, párizs

Irán kiléphet az atomsorompó-egyezményből, ha Donald Trump amerikai elnök felmondja az iszlám köztársaság atomprogramjáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodást - jelentette ki kedden Ali Samháni tábornok, Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsának titkára.

Az osztrákok ugyanazt gondolják Európa biztonságáról és jövőjéről, mint mi

Kövér László Tallinnban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt mások mellett az osztrák Nemzeti Tanács elnökével.

Újabb bécsi kerület akar alkoholtilalmat bevezetni

A lokálisan bevezetett tiltást Florisdorf polgármestere is átvenné.

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

amerika, london, párizs

A hágai ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte Radovan Karadzicra.

A magyarok többsége optimista a következő négy évet illetően

A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére