Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Itt a bizonyíték arra, hogy kapcsolat van a bevándorlás és az iszlamista terrorizmus között

2017. június 16. 16:28

HÁGA, 16:28

Az Europol adatai szerint a migránsválság következtében nagy mértékben megnőtt az egy év alatt elfogott dzsihadisták száma.

2016-ban már harmadik éve nő azon radikális muszlimok száma, akiket Európa valamely országában letartóztattak terrorista bűncselekmények elkövetésével vagy tervezésével kapcsolatban. Tavaly 718 iszlamista csuklóján kattant a bilincs.

Katonák járőröznek egy terrortámadás után Stockholmban.

Fotó: AFP

2015-ben 687 dzsihadistát tartóztattak le, míg 2014-ben, a migránsválság kirobbanása előtt csupán 395-öt – írja a Politico az Europol jelentésére hivatkozva, amelyet az európai terrorizmus trendjeiről tett közzé a nemzetközi szervezet. Az adatok szerint már három éve nő az iszlamista indítékok alapján elkövetett terrorcselekmények száma. A legnagyobb növekedés 2015-ben, a migránsválság csúcsidőszakában figyelhető meg.

Terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt 2016-ban összesen 1002 esetben történtek letartóztatások, míg 2015-ben 1077 embert tartóztattak le terrorcselekmény elkövetéséért vagy kiterveléséért. Ezekben a számokban már benne vannak a dzsihadisták is, akiknek a számáról az előző bekezdésben írtam.

Az adatokból az látszik, hogy az európai terrorizmus mindinkább iszlamista karaktert ölt, hiszen az összes terrorcselekményen belül az iszlamista indíttatású cselekményeknek 2016-ban már kétharmados az aránya. Egy évvel korábban a terrorcselekmények körülbelül harmada mögött volt iszlamista motiváció.
Nem iszlamista terrorcselekmény volt például annak a görögországi szélsőbalos csoportnak az akciója, amelynek során levélbombát küldtek az IMF párizsi székházába és a német pénzügyminisztériumba, valamint több, görögországi intézménybe is idén március közepén.

2015-ben 141 embert tartóztattak le amiatt, mert a Közel-Keletre akart utazni, hogy dzsihadista szervezetek oldalán harcoljon. Ez a szám 2016-ban már csak 77 volt.

A merénylő által használt teherautó a nizzai terrortámadás másnapján.

Fotó: MTI Fotóbank

2016-ban az EU 8 tagországában összesen 142 meghiúsult vagy sikeres terrortámadásról tudnak a hatóságok, ezek között volt olyan, amelyet szélsőjobboldaliak, vagy más csoportok követtek el – ilyen például a fentebb már említett görög eset. A legtöbb támadás azonban dzsihadistákhoz köthető.

Nagy-Britannia a legveszélyeztetettebb: itt összesen 76 sikeres vagy sikertelen támadást kíséreltek meg terroristák. 23 támadásról számol be az Europol Franciaországban, 17-ről Olaszországban, 10-ről pedig Spanyolországban. Hat támadás történt, vagy történt volna Görögországban, 5 Németországban, 4 Belgiumban és egy Hollandiában. Az áldozatok száma 142 fő, 379-en pedig megsérültek.

Az elkövetők harmada 25 éves vagy annál fiatalabb volt. A cselekmények 40 százalékát robbanószerrel követték el. Az elkövetők 74 százaléka férfi volt 2016-ban.

Az alábbi ábrán a letartóztatott, terrorcselekményre készülő, vagy azt végrehajtó dzsihadisták száma látszik éves bontásban. Forrás: Politico. Látható, hogy a migránsválság évében szinte megduplázódott a letartóztatások száma.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

kétharmad

Továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében a külgazgadási és külügyminiszter szerint.

Beindult az ellenzéki riadólánc egy mosolygós fejtől

Példátlan pánik uralkodott el a függetlenobjektív Index szerkesztőségében, miután egy mosolygós fejjel fémjelzett sajtóközleményt kaptak a Századvégtől.

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament.

A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

kétharmad

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban - derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére