Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Itt a bizonyíték arra, hogy kapcsolat van a bevándorlás és az iszlamista terrorizmus között

2017. június 16. 16:28

HÁGA, 16:28

Az Europol adatai szerint a migránsválság következtében nagy mértékben megnőtt az egy év alatt elfogott dzsihadisták száma.

2016-ban már harmadik éve nő azon radikális muszlimok száma, akiket Európa valamely országában letartóztattak terrorista bűncselekmények elkövetésével vagy tervezésével kapcsolatban. Tavaly 718 iszlamista csuklóján kattant a bilincs.

Katonák járőröznek egy terrortámadás után Stockholmban.

Fotó: AFP

2015-ben 687 dzsihadistát tartóztattak le, míg 2014-ben, a migránsválság kirobbanása előtt csupán 395-öt – írja a Politico az Europol jelentésére hivatkozva, amelyet az európai terrorizmus trendjeiről tett közzé a nemzetközi szervezet. Az adatok szerint már három éve nő az iszlamista indítékok alapján elkövetett terrorcselekmények száma. A legnagyobb növekedés 2015-ben, a migránsválság csúcsidőszakában figyelhető meg.

Terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt 2016-ban összesen 1002 esetben történtek letartóztatások, míg 2015-ben 1077 embert tartóztattak le terrorcselekmény elkövetéséért vagy kiterveléséért. Ezekben a számokban már benne vannak a dzsihadisták is, akiknek a számáról az előző bekezdésben írtam.

Az adatokból az látszik, hogy az európai terrorizmus mindinkább iszlamista karaktert ölt, hiszen az összes terrorcselekményen belül az iszlamista indíttatású cselekményeknek 2016-ban már kétharmados az aránya. Egy évvel korábban a terrorcselekmények körülbelül harmada mögött volt iszlamista motiváció.
Nem iszlamista terrorcselekmény volt például annak a görögországi szélsőbalos csoportnak az akciója, amelynek során levélbombát küldtek az IMF párizsi székházába és a német pénzügyminisztériumba, valamint több, görögországi intézménybe is idén március közepén.

2015-ben 141 embert tartóztattak le amiatt, mert a Közel-Keletre akart utazni, hogy dzsihadista szervezetek oldalán harcoljon. Ez a szám 2016-ban már csak 77 volt.

A merénylő által használt teherautó a nizzai terrortámadás másnapján.

Fotó: MTI Fotóbank

2016-ban az EU 8 tagországában összesen 142 meghiúsult vagy sikeres terrortámadásról tudnak a hatóságok, ezek között volt olyan, amelyet szélsőjobboldaliak, vagy más csoportok követtek el – ilyen például a fentebb már említett görög eset. A legtöbb támadás azonban dzsihadistákhoz köthető.

Nagy-Britannia a legveszélyeztetettebb: itt összesen 76 sikeres vagy sikertelen támadást kíséreltek meg terroristák. 23 támadásról számol be az Europol Franciaországban, 17-ről Olaszországban, 10-ről pedig Spanyolországban. Hat támadás történt, vagy történt volna Görögországban, 5 Németországban, 4 Belgiumban és egy Hollandiában. Az áldozatok száma 142 fő, 379-en pedig megsérültek.

Az elkövetők harmada 25 éves vagy annál fiatalabb volt. A cselekmények 40 százalékát robbanószerrel követték el. Az elkövetők 74 százaléka férfi volt 2016-ban.

Az alábbi ábrán a letartóztatott, terrorcselekményre készülő, vagy azt végrehajtó dzsihadisták száma látszik éves bontásban. Forrás: Politico. Látható, hogy a migránsválság évében szinte megduplázódott a letartóztatások száma.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Egyre többen utasítják el az ENSZ migrációs paktumát az EP-ben is

Több felszólaló határozottan bírálta az ENSZ migrációs csomagját, de voltak olyanok is, akik támogatták a bevándorlást ösztönző paktumot az Európai Parlament (EP) kedd esti vitáján.

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

Macron és Zuckerberg együtt cenzúrázhatja a Facebookot

amerika, london, párizs

A francia kormány emberei lehetnek az első külső cenzorok a Facebook történetében.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére