Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ipsos: Magyarország sokkal biztonságosabb, békésebb ország, mint Nyugat-Európa

2018. augusztus 9. 13:00

Az Ipsos legfrissebb, júliusi kutatása szerint az európai lakosok közül a magyar emberek elégedettek leginkább hazájuk bevándorlás- és biztonságpolitikájával, emellett világviszonylatban kifejezetten alacsony azon magyarok száma, akik úgy látják, erkölcsi válságban van a magyar társadalom. A nyugat-európai országok lakosai ehhez képest nagyon borúsan látják nemzeteik ezen ügyek mentén kialakuló kihívásait.

A francia Ipsos Group közvélemény-kutató intézet 28 ország lakosát kérdezte végig világszerte, hogy miként vélekednek a saját országukról, melyek azok a témák, amikkel összefüggésben gyakran aggódnak. Mondani sem kell, a legizgalmasabb vizsgált témák között továbbra is megtalálható

  • a terrorizmus;
  • a bevándorlás és annak megfékezése;
  • a bűnözés és az erőszakos bűncselekmények előfordulása
  • és a nemzeteken belül húzódó erkölcsi, morális hanyatlás.

Magyarország a fenti témákban kifejezetten jó, mondhatni kimagasló eredményeket ért el, ezzel pedig nemcsak számos európai, hanem egy-egy szuperhatalmat is magunk mögé tudtunk szorítani. De lássuk a részleteket.

Bevándorlás

Bevándorlás // Forrás: Ipsos Group 2018

Jól látható, hogy világviszonylatban az emberek mindössze 16 százaléka vélekedik úgy, hogy a bevándorlás és annak megfékezése egy kifejezetten aggasztó kérdés, melyet nem megfelelő módon kezel hazájuk kormánya. Ehhez képest Németország ennél majdnem háromszor rosszabb arányt produkált, 43 százalék – amely azt jelenti, kis híján minden második német állampolgár – aggódik a német bevándorláspolitika kudarca miatt.

Szintén látható, hogy e témában kifejezetten rosszul teljesít még Olaszország (35%), Svédország (33%), Franciaország (31%), az USA (31%), Belgium (30%), Nagy-Britannia (25%) és Spanyolország (22%) is. Magyarországon azonban a lakosok mindössze 7 százaléka aggódik csak ez ügyben, amely hűen érzékelteti, hogy ezt a kérdést a magyar kormány példásan kezelte, kezeli. 

Terrorizmus

Terrorizmus // Forrás: Ipsos Group 2018

Nagyon úgy tűnik, ebben a kérdésben is köröket verünk a nyugati világra, amely ismételten egy komoly megerősítésként fogható fel, már ami Orbán Viktor nemzeti politikáját illeti. A felmérés szerint ugyanis Törökországon és Izraelen kívül Franciaországban (35%), Belgiumban (25%), Nagy-Britanniában (24%), az Egyesült Államokban (22%), Németországban (21%), Svédországban (14%), Olaszországban (9%), Spanyolországban (9%) is nagyságrendekkel többet aggódnak az állampolgárok a terrorveszély miatt, mint Magyarországon, amely a maga 2 százalékával benne van a kutatás első 5 legbékésebbnek, legbiztonságosabbnak érzékelt országában. 

Bűnözés és erőszakos bűncselekmények

Bűnözés és erőszakos bűncselekmények // Forrás: Ipsos Group 2018

Amíg a világ lakosainak majdnem egyharmadát (33%) foglalkoztatja a saját hazájában előforduló és kezeletlen bűnözés és erőszakos bűncselekmények száma, addig Magyarország a 28 vizsgált tagállam közül a második legjobb helyen szerepel a maga 11 százalékával. És hogy mely nemzeteket vertünk meg ebben a kérdésben is? Svédországot (50%), Szerbiát (39%), Németországot (35%), Nagy-Britanniát (29%), az Egyesült Államokat (29%), Izraelt (28%), Olaszországot (25%), Belgiumot (24%), Japánt (21%), Kanadát (20%), Franciaországot (19%), Spanyolországot (17%), Lengyelországot (16%) és Kínát (13%). 

Erkölcsi hanyatlás, morális deficit

Erkölcsi hanyatlás, morális deficit // Forrás: Ipsos Group 2018

Érdekesség, hogy amíg Kínában minden harmadik (37%), az Egyesült Államokban minden negyedik (25%), Németországban és Svédországban majdnem minden ötödik (17%) állampolgár aggódik az országában húzódó, a társadalmat érintő erkölcsi hanyatlás és morális deficit miatt, addig Magyarország a maga 10 százalékával a lista igencsak előkelő helyére került. Emellett Belgiumot (11%), Franciaországot (13%), Kanadát (14%) és Nagy-Britanniát (15%) is előzzük.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a 21. század legégetőbb, a biztonságpolitikát és bevándorlást érintő kérdései kapcsán a magyar kormány nemcsak elégséges, hanem kifejezetten példás politikát folytat.

Nem véletlenül fordul elő, hogy olyan hollywoodi nagyágyúk is, mint például Tom Hanks, úgy nyilatkozik budapesti látogatása kapcsán, hogy "meglepett, hogy Budapesten milyen nyugalom és biztonság honol. Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodába, akkor megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, be­szélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Úgy tűnik, hogy ma az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak is a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A hétfő legfontosabb hírei egy helyen.

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

amerika, london, párizs

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzegromániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

hajrá, magyarok!

Hétfőn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

szabad vasárnap

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárembert.

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

kétharmad

Gyakorlatilag ingyen felépült egy csodaszép és modern stadion. Ráadásul még pénzt is keresett a beruházásokon az állam - jelentette ki a Ferencváros elnöke.

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

kétharmad

Az Alapjogokért Központ megvizsgálta a Frontex átalakításáról és megerősítéséről szóló EU-javaslatot és megállapította, hogy ugyan a határvédelem megerősítése pozitív szándék, de a tervezetnek több olyan pontja van, amely sérti a nemzeti szuverenitást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére