Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ipsos: Magyarország sokkal biztonságosabb, békésebb ország, mint Nyugat-Európa

2018. augusztus 9. 13:00

Az Ipsos legfrissebb, júliusi kutatása szerint az európai lakosok közül a magyar emberek elégedettek leginkább hazájuk bevándorlás- és biztonságpolitikájával, emellett világviszonylatban kifejezetten alacsony azon magyarok száma, akik úgy látják, erkölcsi válságban van a magyar társadalom. A nyugat-európai országok lakosai ehhez képest nagyon borúsan látják nemzeteik ezen ügyek mentén kialakuló kihívásait.

A francia Ipsos Group közvélemény-kutató intézet 28 ország lakosát kérdezte végig világszerte, hogy miként vélekednek a saját országukról, melyek azok a témák, amikkel összefüggésben gyakran aggódnak. Mondani sem kell, a legizgalmasabb vizsgált témák között továbbra is megtalálható

  • a terrorizmus;
  • a bevándorlás és annak megfékezése;
  • a bűnözés és az erőszakos bűncselekmények előfordulása
  • és a nemzeteken belül húzódó erkölcsi, morális hanyatlás.

Magyarország a fenti témákban kifejezetten jó, mondhatni kimagasló eredményeket ért el, ezzel pedig nemcsak számos európai, hanem egy-egy szuperhatalmat is magunk mögé tudtunk szorítani. De lássuk a részleteket.

Bevándorlás

Bevándorlás // Forrás: Ipsos Group 2018

Jól látható, hogy világviszonylatban az emberek mindössze 16 százaléka vélekedik úgy, hogy a bevándorlás és annak megfékezése egy kifejezetten aggasztó kérdés, melyet nem megfelelő módon kezel hazájuk kormánya. Ehhez képest Németország ennél majdnem háromszor rosszabb arányt produkált, 43 százalék – amely azt jelenti, kis híján minden második német állampolgár – aggódik a német bevándorláspolitika kudarca miatt.

Szintén látható, hogy e témában kifejezetten rosszul teljesít még Olaszország (35%), Svédország (33%), Franciaország (31%), az USA (31%), Belgium (30%), Nagy-Britannia (25%) és Spanyolország (22%) is. Magyarországon azonban a lakosok mindössze 7 százaléka aggódik csak ez ügyben, amely hűen érzékelteti, hogy ezt a kérdést a magyar kormány példásan kezelte, kezeli. 

Terrorizmus

Terrorizmus // Forrás: Ipsos Group 2018

Nagyon úgy tűnik, ebben a kérdésben is köröket verünk a nyugati világra, amely ismételten egy komoly megerősítésként fogható fel, már ami Orbán Viktor nemzeti politikáját illeti. A felmérés szerint ugyanis Törökországon és Izraelen kívül Franciaországban (35%), Belgiumban (25%), Nagy-Britanniában (24%), az Egyesült Államokban (22%), Németországban (21%), Svédországban (14%), Olaszországban (9%), Spanyolországban (9%) is nagyságrendekkel többet aggódnak az állampolgárok a terrorveszély miatt, mint Magyarországon, amely a maga 2 százalékával benne van a kutatás első 5 legbékésebbnek, legbiztonságosabbnak érzékelt országában. 

Bűnözés és erőszakos bűncselekmények

Bűnözés és erőszakos bűncselekmények // Forrás: Ipsos Group 2018

Amíg a világ lakosainak majdnem egyharmadát (33%) foglalkoztatja a saját hazájában előforduló és kezeletlen bűnözés és erőszakos bűncselekmények száma, addig Magyarország a 28 vizsgált tagállam közül a második legjobb helyen szerepel a maga 11 százalékával. És hogy mely nemzeteket vertünk meg ebben a kérdésben is? Svédországot (50%), Szerbiát (39%), Németországot (35%), Nagy-Britanniát (29%), az Egyesült Államokat (29%), Izraelt (28%), Olaszországot (25%), Belgiumot (24%), Japánt (21%), Kanadát (20%), Franciaországot (19%), Spanyolországot (17%), Lengyelországot (16%) és Kínát (13%). 

Erkölcsi hanyatlás, morális deficit

Erkölcsi hanyatlás, morális deficit // Forrás: Ipsos Group 2018

Érdekesség, hogy amíg Kínában minden harmadik (37%), az Egyesült Államokban minden negyedik (25%), Németországban és Svédországban majdnem minden ötödik (17%) állampolgár aggódik az országában húzódó, a társadalmat érintő erkölcsi hanyatlás és morális deficit miatt, addig Magyarország a maga 10 százalékával a lista igencsak előkelő helyére került. Emellett Belgiumot (11%), Franciaországot (13%), Kanadát (14%) és Nagy-Britanniát (15%) is előzzük.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a 21. század legégetőbb, a biztonságpolitikát és bevándorlást érintő kérdései kapcsán a magyar kormány nemcsak elégséges, hanem kifejezetten példás politikát folytat.

Nem véletlenül fordul elő, hogy olyan hollywoodi nagyágyúk is, mint például Tom Hanks, úgy nyilatkozik budapesti látogatása kapcsán, hogy "meglepett, hogy Budapesten milyen nyugalom és biztonság honol. Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodába, akkor megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, be­szélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére