Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Íme az internet pöcegödre: a liberális BuzzFeed

2017. március 28. 12:28

NEW YORK, 12:28

Átfogó kutatás jelent meg a Business Insider (BI) gazdasági lapban az amerikai hírportálok megbízhatóságáról. A patinás Pew Research elemzőintézet adataira támaszkodva a BI szerint a liberális BuzzFeed című internetes portál valóban az internet legalja.

Kevesen tudják, hogy a 2006-ban alapított, kimondottan demokrata párti, liberális portál nem igen szokott magára klasszikus hírportálként hivatkozni. Ez azért különös, mert a BuzzFeed amúgy kőkemény – és nem ritkán az alátámasztottság teljes hiányával rendelkező – politikai cikkeket és véleményeket is leközöl. Mindezek ellenére a BuzzFeedet tulajdonló vállalat önmagát egy

közösségi híreket szemléző, szórakoztató cégként jellemzi."

Az internet viralitását – a hírek vírusszerű terjedését – kihasználva a BuzzFeed lényegében egy hatalmas olvasztótégely, melybe gyakran hamisabbnál hamisabb, ellenőrizetlen hírek is bekerülnek, tekintettel arra, hogy a közösségi médiából töménytelen mennyiségű hír kerül be a portál információs áramába. 

Ha hitelességről esik szó, a konzervatív Breitbart és a Drudge Report is hazavágja a BuzzFeedet

A Business Insider elemzése szerint ugyanis az amerikai hírfogyasztók körében – politikai irányultságtól függetlenül – a BuzzFeed (BF) a legkevésbé megbízható.

Forrás: Business Insider

Mi több, az establishment által szándékosan a perifériára tolt, kimondottan konzervatív Breitbart és Drudge Report nevű portálok is magasan előzik a BF-et. Sőt, az Egyesült Államokban igencsak népszerűtlen, katari tulajdonú Al Jazeera Americát is hitelesebbnek tartják az amerikai hírfogyasztók. 

2017, amikor a BuzzFeed szénné égette magát

A liberális hírportál egyik legnagyobb lyukra futása hogyhogy nem Donald Trump sikertelen lejáratásához kötődik. Ekkor ugyanis – a CNN-el tandemben – a BF mindenféle sajtóetikai és szakmai előírást mellőzve leközölt egy teljesen hamis, titkosszolgálatinak mondott jelentést, miszerint Donald Trump amerikai elnök többek közt szexuális orgiákon vett részt Oroszországban.

A portál – miután lényegében az egész nyugati sajtó kérdőre vonta a jelentés kommentár nélküli publikálását – azzal mosakodott, hogy

mindezek ellenére büszkék vagyunk arra, hogy lehoztuk. Ez volt az egyetlen helyes út."

Az amerikai elnök, Donald Trump természetesen tagadta az őt ért vádakat, amelyek hónapokkal a BuzzFeed égése óta sem lettek alátámasztva semmilyen érdemleges információval. Ennek ellenére, a BuzzFeed továbbra is él és virul, még itthon is. Ugyanis a hazai liberális hírportálok is előszeretettel gyűjtik a "hiteles", BuzzFeedtől származó információkat.

444

444

24.hu

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére