Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Így próbálják összemosni '56-ot a bevándorlással a nyugati sajtóban

2016. október 23. 23:18

Két érdekes cikk is megjelent az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

Október 1-én jelent meg a Thomson Reutersen egy cikk, melynek a következő a címe:

"Míg 1956-ban az üldözöttek a menekültügy kedvezményezettjei voltak, addig a magyarok ma visszautasítják a migránsokat"

Az írás az alábbi bevezetővel hangol: 60 évvel ezelőtt a szovjet tankok és a megtorlás elől több mint 200 ezer magyar – köztük rengeteg nő és gyermek – menekült a nyugati határ felé, hogy belépést nyerjenek Ausztriába. A magyarokat menekülttáborokban szállásolták el, akik arra vártak, hogy bebocsátást nyerjenek a nyugati világba. Az '56-os menekültek végül gyorsan új otthonra leltek, és élvezték a befogadó nemzetek vendégszeretetét.

Miután kellően megalapozta a cikk a hangulatot, rátér legfőbb állítására: ma Magyarországon mindezt elfelejtették, hiszen Orbán Viktor arról beszél, hogy Európa legnagyobb ellenfele a második világháború óta nem látott migrációs hullám, de a magyar kormányfő azt is kezdeményezi, hogy Európa ugyanúgy zárja le határait a menekültek elől, mint ahogy azt Magyarország tette 2015-ben.

A cikk szerzője a kvótareferendummal kapcsolatban megszólaltat egy '56-os menekültet is, aki elmondja, hogy nem ment el a népszavazásra, mert egyszer ő maga is menekült volt és visszataszítónak tartja az egészet. Marta Pardavi, a Helsinki Bizottság szakértője pedig úgy érvelt a publikációban, hogy 1956 októbere és novembere volt az első valódi erőpróbája a genfi egyezménynek a menekültek szempontjából, mely szabályok ma is érvényben vannak.

Hasonló analógiára épít a Time írása is:

"Magyarország rossz bánásmódja a menekültekkel szemben figyelmen kívül hagyja a történelmet"

A cikk egy személyes élmény kapcsán festi le az egykori hangulatot, hogyan menekültek nyugatra a kommunista megtorlás üldözöttjei.

Ám nem sokkal később jön Ausztria fényezése: a szerző szinte hősként tekint az osztrákokra, hiszen akár 1956-ban, akárcsak a mostani migránskrízisben felkészülten fogadták a menekülteket – függetlenül attól, hogy magyar, közel-keleti, esetleg afrikai migráns szeretne eljutni Nyugat-Európába.

És nem sokkal utána következik a "Bezzeg Magyarország": a déli határ lezárása miatt több mint 6000 migráns ragadt Szerbiában. Tömött táborokban, élhetetlen viszonyok között kell az illegális bevándorlóknak élni, akiket a magyar hatóságok nem engednek nyugatra.

A cikk konklúziója pedig a következő:

"Az, hogy 60 évvel ezelőtti, Magyarországról érkező menekültek fogadása teljes ellentétben van a mai állapotokkal, melyben a migránsok a háború elől menekülve is üldöztetésnek vannak kitéve."
Azzal, hogy Magyarország lezárta a zöldhatárt, megvédte hazánkat, Európát és a schengeni övezetet. A menekültek számára továbbra is nyitva van a kapu a hivatalos határállomásokon, ahol különböző ellátásokban is részesülhetnek. A genfi és az uniós szabályokat betartja Magyarország. Sőt, azt javasolja, hogy a kvóták helyett a válságövezetekkel határos országokat támogassa az unió. A "felkészült" Ausztria pedig épp szigorítani akarja menekültügyi törvényeket, mert nem bírnak a bevándorlókkal. Még jó, hogy '56-ot nem ellenforradalmazzák...

Így mossa össze a nyugati sajtó a szezont a fazonnal!

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére