Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Így próbálják összemosni '56-ot a bevándorlással a nyugati sajtóban

2016. október 23. 23:18

Két érdekes cikk is megjelent az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

Október 1-én jelent meg a Thomson Reutersen egy cikk, melynek a következő a címe:

"Míg 1956-ban az üldözöttek a menekültügy kedvezményezettjei voltak, addig a magyarok ma visszautasítják a migránsokat"

Az írás az alábbi bevezetővel hangol: 60 évvel ezelőtt a szovjet tankok és a megtorlás elől több mint 200 ezer magyar – köztük rengeteg nő és gyermek – menekült a nyugati határ felé, hogy belépést nyerjenek Ausztriába. A magyarokat menekülttáborokban szállásolták el, akik arra vártak, hogy bebocsátást nyerjenek a nyugati világba. Az '56-os menekültek végül gyorsan új otthonra leltek, és élvezték a befogadó nemzetek vendégszeretetét.

Miután kellően megalapozta a cikk a hangulatot, rátér legfőbb állítására: ma Magyarországon mindezt elfelejtették, hiszen Orbán Viktor arról beszél, hogy Európa legnagyobb ellenfele a második világháború óta nem látott migrációs hullám, de a magyar kormányfő azt is kezdeményezi, hogy Európa ugyanúgy zárja le határait a menekültek elől, mint ahogy azt Magyarország tette 2015-ben.

A cikk szerzője a kvótareferendummal kapcsolatban megszólaltat egy '56-os menekültet is, aki elmondja, hogy nem ment el a népszavazásra, mert egyszer ő maga is menekült volt és visszataszítónak tartja az egészet. Marta Pardavi, a Helsinki Bizottság szakértője pedig úgy érvelt a publikációban, hogy 1956 októbere és novembere volt az első valódi erőpróbája a genfi egyezménynek a menekültek szempontjából, mely szabályok ma is érvényben vannak.

Hasonló analógiára épít a Time írása is:

"Magyarország rossz bánásmódja a menekültekkel szemben figyelmen kívül hagyja a történelmet"

A cikk egy személyes élmény kapcsán festi le az egykori hangulatot, hogyan menekültek nyugatra a kommunista megtorlás üldözöttjei.

Ám nem sokkal később jön Ausztria fényezése: a szerző szinte hősként tekint az osztrákokra, hiszen akár 1956-ban, akárcsak a mostani migránskrízisben felkészülten fogadták a menekülteket – függetlenül attól, hogy magyar, közel-keleti, esetleg afrikai migráns szeretne eljutni Nyugat-Európába.

És nem sokkal utána következik a "Bezzeg Magyarország": a déli határ lezárása miatt több mint 6000 migráns ragadt Szerbiában. Tömött táborokban, élhetetlen viszonyok között kell az illegális bevándorlóknak élni, akiket a magyar hatóságok nem engednek nyugatra.

A cikk konklúziója pedig a következő:

"Az, hogy 60 évvel ezelőtti, Magyarországról érkező menekültek fogadása teljes ellentétben van a mai állapotokkal, melyben a migránsok a háború elől menekülve is üldöztetésnek vannak kitéve."
Azzal, hogy Magyarország lezárta a zöldhatárt, megvédte hazánkat, Európát és a schengeni övezetet. A menekültek számára továbbra is nyitva van a kapu a hivatalos határállomásokon, ahol különböző ellátásokban is részesülhetnek. A genfi és az uniós szabályokat betartja Magyarország. Sőt, azt javasolja, hogy a kvóták helyett a válságövezetekkel határos országokat támogassa az unió. A "felkészült" Ausztria pedig épp szigorítani akarja menekültügyi törvényeket, mert nem bírnak a bevándorlókkal. Még jó, hogy '56-ot nem ellenforradalmazzák...

Így mossa össze a nyugati sajtó a szezont a fazonnal!

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére