Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így küzdenek a bajorok a migráció ellen

2018. május 16. 09:38

Németországban egyedül talán a bajorok azok, akik érdemben próbálnak valamit tenni a migráció ellen. Ezt bizonyítja legújabb intézkedésük is.

Az kétségtelen, hogy a migráció pártolásával Németország a XXI. század legrosszabb döntését hozta meg. A Willkommenskultur erőltetése nem jött be, és az érdemi megoldás hiánya miatt üdítőleg hat Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter kinevezése.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke ugyanis kinevezésekor beharangozta „mestertervét”, amely többek között a menedékjogi ügyek átfutási idejének csökkentését, az elutasított menedékkérők hatékonyabb kitoloncolását tűzte ki célul.

Fotó: MTI Fotóbank
Magyarország tekintetében mindenképpen fontos személy Horst Seehofer, hiszen például elutasította azt, hogy a „jogállamiság elveinek” érvényesüléséhez kössék a tagállamoknak megítélt összegek kifizetését az Európai Unió következő költségvetési ciklusában. Ezen lépésével egyébként egy nagy konfliktust vállalt a CSU testvérpártjával, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU).

A németek álláspontját tekintve Horst Seehofer jelenléte azért is szerencsés, mert az ő kinevezésével a rendőrség végre tényleg érdemi munkába kezdhet a migránsokkal szemben. A közelmúltban például elkezdték a gépjárműlopásokra szakosodott marokkói bűnbandák felszámolását, és a fiatalkorú bűnözők elleni fellépést is. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a rendvédelmi dolgozók egyöntetűen üdvözölték Seehofer új irányvonalát, amely zéró toleranciát hirdetett minden szabálysértéssel és törvényszegéssel szemben.

Ezt az új irányvonalat képviseli Bajorország új törvénye, amit kedden szavaztak meg a déli tartományban kormányzó konzervatívok – írja a Deutsche Welle. A bajoroknál kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) többségben van a tartományi parlamentben, a törvényt 89 igen, 67 nem szavazat mellett fogadták el.

Többen azért sivalkodtak, hogy a törvény szabadságjogokat veszélyeztet. De miért?

A törvény természetesen azonnal kiváltotta a szociáldemokraták, valamint a zöldek nemtetszését. A szocdemek szerint erre a törvényre semmi szükség nincs, és csak a szigorúbb megfigyelést teszi lehetővé a hatóságok számára – ami pedig az egyéni szabadságjogokat veszélyezteti –, a zöldek szerint pedig alkotmányellenes jogszabályról van szó.

Fotó: AFP

Nézzük, konkrétan miről is van szó: a törvény többek között lehetővé teszi, hogy a rendőrség innentől kezdve preventív akciókat is végrehajtson, tehát nemcsak konkrét, hanem közelgő vészhelyzet esetén is intézkedhet a rendőrség.

Emellett a hatóságok jogosulttá válnak online megfigyelésre, az arcfelismerő rendszer használatára, postai levelek elkobzására, valamint drónok, testre szerelt kamerák használatára is.

A CSU képviselői leszögezték: nem megfigyelést könnyítő, hanem védelmet biztosító törvényről van szó. A törvénnyel technológiai és jogi korszerűsítésben részesítik a rendőrséget.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére