Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így küzdenek a bajorok a migráció ellen

2018. május 16. 09:38

Németországban egyedül talán a bajorok azok, akik érdemben próbálnak valamit tenni a migráció ellen. Ezt bizonyítja legújabb intézkedésük is.

Az kétségtelen, hogy a migráció pártolásával Németország a XXI. század legrosszabb döntését hozta meg. A Willkommenskultur erőltetése nem jött be, és az érdemi megoldás hiánya miatt üdítőleg hat Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter kinevezése.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke ugyanis kinevezésekor beharangozta „mestertervét”, amely többek között a menedékjogi ügyek átfutási idejének csökkentését, az elutasított menedékkérők hatékonyabb kitoloncolását tűzte ki célul.

Fotó: MTI Fotóbank
Magyarország tekintetében mindenképpen fontos személy Horst Seehofer, hiszen például elutasította azt, hogy a „jogállamiság elveinek” érvényesüléséhez kössék a tagállamoknak megítélt összegek kifizetését az Európai Unió következő költségvetési ciklusában. Ezen lépésével egyébként egy nagy konfliktust vállalt a CSU testvérpártjával, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU).

A németek álláspontját tekintve Horst Seehofer jelenléte azért is szerencsés, mert az ő kinevezésével a rendőrség végre tényleg érdemi munkába kezdhet a migránsokkal szemben. A közelmúltban például elkezdték a gépjárműlopásokra szakosodott marokkói bűnbandák felszámolását, és a fiatalkorú bűnözők elleni fellépést is. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a rendvédelmi dolgozók egyöntetűen üdvözölték Seehofer új irányvonalát, amely zéró toleranciát hirdetett minden szabálysértéssel és törvényszegéssel szemben.

Ezt az új irányvonalat képviseli Bajorország új törvénye, amit kedden szavaztak meg a déli tartományban kormányzó konzervatívok – írja a Deutsche Welle. A bajoroknál kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) többségben van a tartományi parlamentben, a törvényt 89 igen, 67 nem szavazat mellett fogadták el.

Többen azért sivalkodtak, hogy a törvény szabadságjogokat veszélyeztet. De miért?

A törvény természetesen azonnal kiváltotta a szociáldemokraták, valamint a zöldek nemtetszését. A szocdemek szerint erre a törvényre semmi szükség nincs, és csak a szigorúbb megfigyelést teszi lehetővé a hatóságok számára – ami pedig az egyéni szabadságjogokat veszélyezteti –, a zöldek szerint pedig alkotmányellenes jogszabályról van szó.

Fotó: AFP

Nézzük, konkrétan miről is van szó: a törvény többek között lehetővé teszi, hogy a rendőrség innentől kezdve preventív akciókat is végrehajtson, tehát nemcsak konkrét, hanem közelgő vészhelyzet esetén is intézkedhet a rendőrség.

Emellett a hatóságok jogosulttá válnak online megfigyelésre, az arcfelismerő rendszer használatára, postai levelek elkobzására, valamint drónok, testre szerelt kamerák használatára is.

A CSU képviselői leszögezték: nem megfigyelést könnyítő, hanem védelmet biztosító törvényről van szó. A törvénnyel technológiai és jogi korszerűsítésben részesítik a rendőrséget.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Big pikcsör

Rendhagyó interjú Milo Yiannopoulos radikális szólásszabadság-párti újságíróval és a New York Times bestseller szerzőjével a jobboldal és a baloldal küzdelméről, magáról a szólásszabadságról, az iszlámról, az európai kultúráról és természetesen Orbán Viktorról, Donald Trumpról és Soros Györgyről.

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

hajrá, magyarok!

Szombat este rendezik a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának fináléját.

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel egy új videós őrületről, az ASMR videókról. Arra keressük a választ, hogy miért nézik ilyen sokan, ezeket a fura videókat?

Kijött az új adatvédelmi rendelet: a Google és a Facebook pedig kapott egy több milliárd eurós pert a nyakába

Azon a napon perelték be csaknem tízmilliárd dollárra a Google-t és a Facebookot, hogy kijött az unió új adatvédelmi törvénye, a GDPR. A két cég az elmúlt időszakban nem fordított túl sok figyelmet a privát adatokra, amelyeket gyakran ki is bocsátottak egy harmadik félnek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

amerika, london, párizs

Nagy az aggodalom a bevándorlók között Németországban miután kiderült, hogy a brémai kirendeltségen súlyos visszaélések voltak, és majdnem az összes menedékkérelmet elfogadták a hivatalban.

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

amerika, london, párizs

Nigel Farage brit függetlenségpárti politikus interjút adott a Heteknek, amiben részletesen kifejtette véleményét az Európai Unióról, Jean-Claude Junckerről és Európa jelenlegi helyzetéről. Úgy véli, hogy Brüsszel legnagyobb rémálma most Orbán Viktor.

Trumpnak igaza volt

Trumpnak igaza volt

amerika, london, párizs

Az amerikaiak többsége szerint Donald Trump legutóbbi kijelentése - miszerint az MS-13 néven elhíresült bűnbanda tagjai "állatok" - teljesen rendben van, hiteles, mivel ez az igazság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére