Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így küzdenek a bajorok a migráció ellen

2018. május 16. 09:38

Németországban egyedül talán a bajorok azok, akik érdemben próbálnak valamit tenni a migráció ellen. Ezt bizonyítja legújabb intézkedésük is.

Az kétségtelen, hogy a migráció pártolásával Németország a XXI. század legrosszabb döntését hozta meg. A Willkommenskultur erőltetése nem jött be, és az érdemi megoldás hiánya miatt üdítőleg hat Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter kinevezése.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke ugyanis kinevezésekor beharangozta „mestertervét”, amely többek között a menedékjogi ügyek átfutási idejének csökkentését, az elutasított menedékkérők hatékonyabb kitoloncolását tűzte ki célul.

Fotó: MTI Fotóbank
Magyarország tekintetében mindenképpen fontos személy Horst Seehofer, hiszen például elutasította azt, hogy a „jogállamiság elveinek” érvényesüléséhez kössék a tagállamoknak megítélt összegek kifizetését az Európai Unió következő költségvetési ciklusában. Ezen lépésével egyébként egy nagy konfliktust vállalt a CSU testvérpártjával, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU).

A németek álláspontját tekintve Horst Seehofer jelenléte azért is szerencsés, mert az ő kinevezésével a rendőrség végre tényleg érdemi munkába kezdhet a migránsokkal szemben. A közelmúltban például elkezdték a gépjárműlopásokra szakosodott marokkói bűnbandák felszámolását, és a fiatalkorú bűnözők elleni fellépést is. Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a rendvédelmi dolgozók egyöntetűen üdvözölték Seehofer új irányvonalát, amely zéró toleranciát hirdetett minden szabálysértéssel és törvényszegéssel szemben.

Ezt az új irányvonalat képviseli Bajorország új törvénye, amit kedden szavaztak meg a déli tartományban kormányzó konzervatívok – írja a Deutsche Welle. A bajoroknál kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) többségben van a tartományi parlamentben, a törvényt 89 igen, 67 nem szavazat mellett fogadták el.

Többen azért sivalkodtak, hogy a törvény szabadságjogokat veszélyeztet. De miért?

A törvény természetesen azonnal kiváltotta a szociáldemokraták, valamint a zöldek nemtetszését. A szocdemek szerint erre a törvényre semmi szükség nincs, és csak a szigorúbb megfigyelést teszi lehetővé a hatóságok számára – ami pedig az egyéni szabadságjogokat veszélyezteti –, a zöldek szerint pedig alkotmányellenes jogszabályról van szó.

Fotó: AFP

Nézzük, konkrétan miről is van szó: a törvény többek között lehetővé teszi, hogy a rendőrség innentől kezdve preventív akciókat is végrehajtson, tehát nemcsak konkrét, hanem közelgő vészhelyzet esetén is intézkedhet a rendőrség.

Emellett a hatóságok jogosulttá válnak online megfigyelésre, az arcfelismerő rendszer használatára, postai levelek elkobzására, valamint drónok, testre szerelt kamerák használatára is.

A CSU képviselői leszögezték: nem megfigyelést könnyítő, hanem védelmet biztosító törvényről van szó. A törvénnyel technológiai és jogi korszerűsítésben részesítik a rendőrséget.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

szabad vasárnap

Egy cikk az ünnep hátteréről, valamint arról, hogy hogyan juthatsz el tűzijátéknézőbe.

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

kinyílott a pitypang

A hangrögzítőkkel futkorászó paranoid politikusok között vérségi kötelék is van. Erről az LMP-ből kiutált Hadházy Ákos beszélt az ATV-ben.

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

amerika, london, párizs

A svédországi szervezett bűnözői körök rendszeresen kihasználják a migránsokat, hogy illegálisan pénzhez juthassanak. Leginkább a frissen érkezőket veszik rá arra, hogy pénzmosásban és más típusú csalásokban vegyenek részt.

Hamburg az interneten árulja a migránsoknak szánt faházakat

Hamburg eBay-en árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkező migránsokat el tudják szállásolni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Egy magyar divatmárka, ami meghódítja a világot

A magyar Nanushka márka tervezőjét, Sándor Szandrát meghívták a divatvilág egyik legfontosabb eseményére, a New York Fashion Weekre.

Egy 2000 éves római női cipő bizonyítja, hogy a divat terén nincs új a nap alatt

A németországi Saalburg városának a római kort bemutató múzeumában állítottak ki egy olyan 2000 éves női cipőt, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az ókori római nők már szinte ugyanolyan igényességgel kidolgozott és ugyanolyan díszességű cipőket hordtak, mint amilyeneket a modern nők hordanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére