Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Hivatalos: az LMP bevándorláspárti

2018. január 12. 14:30

A Fővárosi Törvényszék első fokon kimondta, hogy az LMP bevándorláspártinak minősítése jogszerű értékítélet.

hirado.hu beszámolója szerint az LMP nemrég azért perelte be a Magyar Hírlapot, mert egy tavaly novemberi cikkükben idézték a Fidesz egyik, az LMP-vel kapcsolatos aznapi közleményét.  

A bíróság most megszületett ítélete szerint azonban az LMP nem kérhet a lapnak az általa nehezményezett cikkével kapcsolatban sajtó-helyreigazítást.

A vitatott cikkben a nagyobbik kormánypárt egyik képviselője – arra reagálva, hogy az LMP vezetője, Szél Bernadett tárgyalásokat folytatott a Soros-közeliként számontartott Philippe Lamberts és Vera Jourová uniós képviselőkkel – azt közölte:

Egyre világosabb, hogy az LMP is kész a Soros-terv végrehajtására. [...] Azt is nyíltan elmondták, hogy nem tudják máshogy elképzelni a migrációs válság megoldását, csak a kötelező kvóta bevezetésével."

Az LMP-nek nem tetszett a Magyar Hírlap cikke, ezért keresetet nyújtott be a bírósághoz azt állítva, hogy a Fidesz közleménye valótlan tényállítást tartalmazott, mert az LMP ilyen álláspontot soha nem alakított ki vagy képviselt, tehát a lap valótlanságot híresztelt.

A per során a napilap jogi képviselője benyújtotta a bíróságnak Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselő, valamint Ungár Péter LMP-s elnökségi tag korábbi kvótapárti nyilatkozatait, amelyek meglétét a párt ügyvédje nem vitatta.

Végül a bíróság úgy ítélte meg, hogy jogi értelemben megalapozatlan az LMP által a lappal szemben benyújtott helyreigazítási követelés.

A bíróság szóbeli indokolása szerint a Fidesznek a lap által is közölt közleménye a kormánypártnak az LMP politikájával kapcsolatos álláspontját rögzítette, ami értékítéletet tartalmazott, ezzel szemben pedig – politikai pártról lévén szó – nincs helye helyreigazításnak.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Komoly tűzharc után megölték az izraeli katonák a múlt heti rabbigyilkosság gyanúsítottjait

Izraeli katonák csütörtök hajnalban tűzharcban lelőtték a múlt heti ciszjordániai rabbigyilkosság egyik feltételezett elkövetőjét. A helyi média beszámolója szerint másik két embert őrizetbe vettek, a lövöldözésben két izraeli katona is megsebesült.

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

amerika, london, párizs

Az ukrán elnök bejelentette, hogy országa ingyen kapja meg Amerikától a Javelin típusú páncéltörő rakétákat. De 350 millió dollár értékben más fegyvereket is kap.

Közeleg Svédisztán!

Közeleg Svédisztán!

amerika, london, párizs

A felnőttek számára indított nyelvi kurzusok közül most már az arab nyelvűek a legnépszerűbbek. Ez azt is jelenti, hogy ma már többen tanulnak arabul a skandináv országban, mint angolul vagy franciául.

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

közeleg a tél

Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud minden fiatal számára nyújtani - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a 18. Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

kinyílott a pitypang

Vajda Mihály egykoron még baloldali "sztárértelmiséginek" számított, mára azonban teljesen leamortizálta magát. Önéletrajzi könyvében becsmérlően beszél a magyarokról, parasztoknak nevezi őket, de a zsidókról sem éppen politikailag korrekten nyilatkozik.

Babis február végéig szeretné megalakítani új kormányát

Andrej Babis, a legutóbbi csehországi választásokon a legtöbb mandátumot szerző ANO mozgalom vezetője azt szeretné, ha az új cseh kormányt államfőként Milos Zeman nevezné ki még akkor is, ha elveszíti a jövő heti elnökválasztást, és a kormány február végéig megalakulna - derül ki abból az interjúból, amely csütörtökön jelent meg a Mladá Fronta Dnes című napilapban.

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

közeleg a tél

A Magyar Idők úgy tudja, a republikánus kötődésű David Corstein lehet hazánkban a következő misszióvezető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére