Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hillary Clinton a saját bevallása szerint vudubabákkal árasztotta volna el a Fehér Házat

2017. szeptember 13. 12:28

WASHINGTON, 12:28

Az ember azt hihetné, hogy a South Park egyik epizódjáról van szó, pedig saját memoárjában tett erről említést a volt demokrata elnökjelölt.

A napokban piacra került Hillary Clinton What Happened (Ami történt) című emlékirata. A könyvben a bukott elnökjelölt 512 oldalon keresztül magyarázza emlékezetes vereségét a 2016-os elnökválasztáson, s ahogy arról beszámoltunk, a könyv finoman szólva sem lett a demokraták kedvence.

"Az első könyv, aminek a borítóján egyszerre szerepel a kérdés és a válasz." | Forrás: Facebook

A memoárban Clinton kitér hírhedt e-mail-botrányára is, amely szerinte "nem igaz, és erősen eltúlozták, partizánpolitika eredményezte az egészet."

Ez egy ostoba hiba volt. És egy még ostobább botrány. Olyan volt, mint ha futóhomokba léptem volna: minél inkább erőlködtem, annál mélyebbre süllyedtem. Néha azt hittem, meg fogok őrülni. Máskor azt hittem, a világ őrült meg. Gyakran kiakadtam a személyzetemre. Mást sem akartam, csak vudubabát készíteni néhány sajtómunkásról és kongresszusi tagról, hogy aztán összeszurkálhassam őket tűvel.”

Itt még ugye lehet azzal kontrázni, hogy ez csak egy ártalmatlan elszólás Clinton részéről, ugyanakkor előző memoárjában, a 2014-ben megjelent Hard Choices (Nehéz döntések) című könyvben egyértelmű beszámolót ír arról, amikor egy vuduszertartást látogatott meg Bill Clintonnal, nászútjuk alatt:

Az egyik legemlékezetesebb élményünk az volt, amikor megismerkedtünk egy helyi vudu pappal, Max Beauvoir-ral. […] Ő hívott meg minket az egyik szertartására. Láttunk haiti lakosokat, akiket lelkek szálltak meg, és forró szénen sétáltak, élő csirkék fejét harapták le, üveget rágtak, és kiköpték anélkül, hogy véreztek volna. A szertartás végén az emberek azt állították, a sötét lelkek eltávoztak.”

Fotó: AFP
A vudut főleg Haitin gyakorolják. Ez a vallás a francia gyarmatbirodalom karibi területén alakult ki a 18. században, amikor afrikai rabszolgákat megpróbálták a keresztény hitre téríteni. A vudunak írott anyaga nem létezik, szájhagyomány terjesztik a rituálékat, amelyek során istenekhez, lelkekhez lehet fohászkodni.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére