Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hillary Clinton a saját bevallása szerint vudubabákkal árasztotta volna el a Fehér Házat

2017. szeptember 13. 12:28

WASHINGTON, 12:28

Az ember azt hihetné, hogy a South Park egyik epizódjáról van szó, pedig saját memoárjában tett erről említést a volt demokrata elnökjelölt.

A napokban piacra került Hillary Clinton What Happened (Ami történt) című emlékirata. A könyvben a bukott elnökjelölt 512 oldalon keresztül magyarázza emlékezetes vereségét a 2016-os elnökválasztáson, s ahogy arról beszámoltunk, a könyv finoman szólva sem lett a demokraták kedvence.

"Az első könyv, aminek a borítóján egyszerre szerepel a kérdés és a válasz." | Forrás: Facebook

A memoárban Clinton kitér hírhedt e-mail-botrányára is, amely szerinte "nem igaz, és erősen eltúlozták, partizánpolitika eredményezte az egészet."

Ez egy ostoba hiba volt. És egy még ostobább botrány. Olyan volt, mint ha futóhomokba léptem volna: minél inkább erőlködtem, annál mélyebbre süllyedtem. Néha azt hittem, meg fogok őrülni. Máskor azt hittem, a világ őrült meg. Gyakran kiakadtam a személyzetemre. Mást sem akartam, csak vudubabát készíteni néhány sajtómunkásról és kongresszusi tagról, hogy aztán összeszurkálhassam őket tűvel.”

Itt még ugye lehet azzal kontrázni, hogy ez csak egy ártalmatlan elszólás Clinton részéről, ugyanakkor előző memoárjában, a 2014-ben megjelent Hard Choices (Nehéz döntések) című könyvben egyértelmű beszámolót ír arról, amikor egy vuduszertartást látogatott meg Bill Clintonnal, nászútjuk alatt:

Az egyik legemlékezetesebb élményünk az volt, amikor megismerkedtünk egy helyi vudu pappal, Max Beauvoir-ral. […] Ő hívott meg minket az egyik szertartására. Láttunk haiti lakosokat, akiket lelkek szálltak meg, és forró szénen sétáltak, élő csirkék fejét harapták le, üveget rágtak, és kiköpték anélkül, hogy véreztek volna. A szertartás végén az emberek azt állították, a sötét lelkek eltávoztak.”

Fotó: AFP
A vudut főleg Haitin gyakorolják. Ez a vallás a francia gyarmatbirodalom karibi területén alakult ki a 18. században, amikor afrikai rabszolgákat megpróbálták a keresztény hitre téríteni. A vudunak írott anyaga nem létezik, szájhagyomány terjesztik a rituálékat, amelyek során istenekhez, lelkekhez lehet fohászkodni.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Senkik országa

Különös élménnyel gazdagodtam a hétvégén, ugyanis személyesen is áldozatul estem annak a mindent átszövő felsőbbrendűségi érzésnek, amelyről idáig többnyire csak közéleti szereplők tapasztalatai alapján volt alkalmam írni. Szubjektív beszámoló egy szürreális találkozóról és a liberális lelkületről.

889
A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

amerika, london, párizs

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

amerika, london, párizs

Nagylelkű és humanitárius gesztust akart tenni Madrid azzal, hogy úgy döntött, befogadja az Aquarius fedélzetén ragadt migránsokat. A gond csak az, hogy ezzel saját őshonos állampolgárait hozta kényelmetlen helyzetbe: azt mondták a spanyol tanulóknak, hogy 24 órájuk van kiköltözni kollégiumukból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható a mai nap.

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök " szörnyű dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktől elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Kilép az USA az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet szerint a tanács nem méltó a nevére.

Ennyi: bevándorlási különadót kell fizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek

Amit Nyugaton nem tudnak megoldani a bürokraták, azt Magyarországon lazán megoldja a kormány.

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

amerika, london, párizs

A magát "We are here" névvel illető csoport lakásokat, raktárakat, gyárakat, sőt iskolákat is elfoglalt már.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére