Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hillary Clinton a saját bevallása szerint vudubabákkal árasztotta volna el a Fehér Házat

2017. szeptember 13. 12:28

WASHINGTON, 12:28

Az ember azt hihetné, hogy a South Park egyik epizódjáról van szó, pedig saját memoárjában tett erről említést a volt demokrata elnökjelölt.

A napokban piacra került Hillary Clinton What Happened (Ami történt) című emlékirata. A könyvben a bukott elnökjelölt 512 oldalon keresztül magyarázza emlékezetes vereségét a 2016-os elnökválasztáson, s ahogy arról beszámoltunk, a könyv finoman szólva sem lett a demokraták kedvence.

"Az első könyv, aminek a borítóján egyszerre szerepel a kérdés és a válasz." | Forrás: Facebook

A memoárban Clinton kitér hírhedt e-mail-botrányára is, amely szerinte "nem igaz, és erősen eltúlozták, partizánpolitika eredményezte az egészet."

Ez egy ostoba hiba volt. És egy még ostobább botrány. Olyan volt, mint ha futóhomokba léptem volna: minél inkább erőlködtem, annál mélyebbre süllyedtem. Néha azt hittem, meg fogok őrülni. Máskor azt hittem, a világ őrült meg. Gyakran kiakadtam a személyzetemre. Mást sem akartam, csak vudubabát készíteni néhány sajtómunkásról és kongresszusi tagról, hogy aztán összeszurkálhassam őket tűvel.”

Itt még ugye lehet azzal kontrázni, hogy ez csak egy ártalmatlan elszólás Clinton részéről, ugyanakkor előző memoárjában, a 2014-ben megjelent Hard Choices (Nehéz döntések) című könyvben egyértelmű beszámolót ír arról, amikor egy vuduszertartást látogatott meg Bill Clintonnal, nászútjuk alatt:

Az egyik legemlékezetesebb élményünk az volt, amikor megismerkedtünk egy helyi vudu pappal, Max Beauvoir-ral. […] Ő hívott meg minket az egyik szertartására. Láttunk haiti lakosokat, akiket lelkek szálltak meg, és forró szénen sétáltak, élő csirkék fejét harapták le, üveget rágtak, és kiköpték anélkül, hogy véreztek volna. A szertartás végén az emberek azt állították, a sötét lelkek eltávoztak.”

Fotó: AFP
A vudut főleg Haitin gyakorolják. Ez a vallás a francia gyarmatbirodalom karibi területén alakult ki a 18. században, amikor afrikai rabszolgákat megpróbálták a keresztény hitre téríteni. A vudunak írott anyaga nem létezik, szájhagyomány terjesztik a rituálékat, amelyek során istenekhez, lelkekhez lehet fohászkodni.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére