Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hillary Clinton a saját bevallása szerint vudubabákkal árasztotta volna el a Fehér Házat

2017. szeptember 13. 12:28

WASHINGTON, 12:28

Az ember azt hihetné, hogy a South Park egyik epizódjáról van szó, pedig saját memoárjában tett erről említést a volt demokrata elnökjelölt.

A napokban piacra került Hillary Clinton What Happened (Ami történt) című emlékirata. A könyvben a bukott elnökjelölt 512 oldalon keresztül magyarázza emlékezetes vereségét a 2016-os elnökválasztáson, s ahogy arról beszámoltunk, a könyv finoman szólva sem lett a demokraták kedvence.

"Az első könyv, aminek a borítóján egyszerre szerepel a kérdés és a válasz." | Forrás: Facebook

A memoárban Clinton kitér hírhedt e-mail-botrányára is, amely szerinte "nem igaz, és erősen eltúlozták, partizánpolitika eredményezte az egészet."

Ez egy ostoba hiba volt. És egy még ostobább botrány. Olyan volt, mint ha futóhomokba léptem volna: minél inkább erőlködtem, annál mélyebbre süllyedtem. Néha azt hittem, meg fogok őrülni. Máskor azt hittem, a világ őrült meg. Gyakran kiakadtam a személyzetemre. Mást sem akartam, csak vudubabát készíteni néhány sajtómunkásról és kongresszusi tagról, hogy aztán összeszurkálhassam őket tűvel.”

Itt még ugye lehet azzal kontrázni, hogy ez csak egy ártalmatlan elszólás Clinton részéről, ugyanakkor előző memoárjában, a 2014-ben megjelent Hard Choices (Nehéz döntések) című könyvben egyértelmű beszámolót ír arról, amikor egy vuduszertartást látogatott meg Bill Clintonnal, nászútjuk alatt:

Az egyik legemlékezetesebb élményünk az volt, amikor megismerkedtünk egy helyi vudu pappal, Max Beauvoir-ral. […] Ő hívott meg minket az egyik szertartására. Láttunk haiti lakosokat, akiket lelkek szálltak meg, és forró szénen sétáltak, élő csirkék fejét harapták le, üveget rágtak, és kiköpték anélkül, hogy véreztek volna. A szertartás végén az emberek azt állították, a sötét lelkek eltávoztak.”

Fotó: AFP
A vudut főleg Haitin gyakorolják. Ez a vallás a francia gyarmatbirodalom karibi területén alakult ki a 18. században, amikor afrikai rabszolgákat megpróbálták a keresztény hitre téríteni. A vudunak írott anyaga nem létezik, szájhagyomány terjesztik a rituálékat, amelyek során istenekhez, lelkekhez lehet fohászkodni.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

közeleg a tél

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére