Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Hihetetlen: az Európa Tanács egy maffiafőnök mellé állt az olasz állammal szemben

2018. október 25. 20:45

Az indoklás szerint az olasz hatóságok túl szigorúak voltak a már haldokló maffiafőnökkel.

Elmarasztalta Olaszországot csütörtökön az Európa Tanács égisze alatt működő Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért a halála előtti hónapokban is rendkívül szigorú körülmények között tartották fogva Bernardo Provenzanót, a szicíliai maffia néhai főnökét – írja az MTI.

Provenzano a hírhedt Cosa Nostrát vezette 1993-tól egészen 2006-ig. Abban az évben elfogták, majd háromszoros életfogytiglanra ítélték. A férfi két éve, 83 éves korában halt meg egy börtönkórházban Milánóban.

Az idős maffiavezér állapota fokozatosan romlott, 2011-ben rákkal diagnosztizálták, és büntetése alatt többször öngyilkosságot kísérelt meg. Provenzano letartóztatása előtt példátlanul hosszú ideig, 43 évig sikeresen bujkált a hatóságok elől.

Az egykori keresztapát kiemelt biztonságú létesítményben, szigorú körülmények között tartották fogva, csak a családtagjai látogathatták, ők is viszonylag ritkán, nem telefonálhatott, korlátozták az általa végezhető tevékenységek körét és az élelmiszer-vásárlásait is.

A bírói testület megállapította, hogy az olasz hatóságok a börtönbüntetés felfüggesztésének elutasításakor és a szigorú szabályok megújításakor jogszerűen jártak el több alkalommal is. Az EJEB szerint ugyanakkor az olasz igazságügyi miniszternek a szigorú szabályrendszer 2016-os meghosszabbításakor Provenzano egyre romló egészségügyi állapotára tekintettel "részletesen és meggyőzően" indokolnia kellett volna a döntést, figyelembe véve az elítélt szellemi hanyatlását. Az ügyben eljáró bírák szerint ennek hiányában az olasz hatóságok nem bizonyították megfelelően, hogy a hosszabbítás indokolt.

Itt érdemes megállni egy pillanatra. Meg kellett volna indokolni, hogy miért kell szigorúan őrizni az olasz maffia legkegyetlenebb szervezetének egyik vezérét, ezt várta volna el az EJEB, sőt, ki is mondták: Olaszország az ügyben megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményének a kínzás, illetve embertelen, megalázó bánásmód tilalmáról szóló cikkét. Kártérítést nem rendeltek el, mint közölték, a jogsértés megállapítása önmagában elegendő.

Az utolsó mondatra felhívnám a figyelmet: kártérítést nem kell fizetni a maffiának, ez nagyon rendes dolog azért, kesztyűs kézzel bántak az olaszokkal!

Érdemes megemlíteni, hogy az EJEB korábban elmarasztalta Magyarországot a tényleges életfogytiglan intézménye miatt. Az zavarja a jogvédőket, hogy néhány igazán kegyetlen, többszörös gyilkos feltétel nélkül sem szabadulhat a börtönből. Olyanokra kell gondolni, akiket 1989 előtt felakasztottak volna, vagy akiket például az USA egyes tagállamaiban ma is kivégeznének. Az EJEB szerint nemcsak a halálbüntetés túlzás, de még az életfogytiglan is. Szerintük tehát nem létezik olyan bűn, ami után nem lehetne visszaereszteni az elkövetőt a társadalomba.

Egy mondat erejéig emlékezzünk meg arról is, hogy 2016-ban Anders Breivik pert nyert az EJEB előtt Norvégiával szemben. Az ítélet szerint a magánzárka, amiben fogva tartották, embertelen volt.

Azoknak, akik ilyen határozatokat hoznak, valószínűleg soha nem kell találkozniuk elveik következményével. Egyszer megpróbálkozhatnának azzal, hogy leszállnak a valóságba...

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére