Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hihetetlen: a civil szervezetek a terrorizmust támogatják?

2017. április 27. 13:28

JERUZSÁLEM, 13:28

Az NGO Monitor szerint több európai pénzelésű nem kormányzati szervezet is elmossa a határt a békés mozgalmi tevékenység és az erőszakos ellenállás között, ezzel elősegítve a terrorizmus térnyerését a Közel-Keleten.

Fotó: AFP

Az NGO Monitor nevű szervezet csütörtökön tette közzé azon jelentését, melyben azt állítják, hogy több olyan civil szervezetet finanszíroznak európai kormányzatok, amelyek az arab-izraeli konfliktusban elmossák a határt a békés és erőszakos cselekmények között, ezzel mintegy legitimizálva az izraeli civilek elleni támadásokat – számol be a Jerusalem Post.

A jelentésben megnevezett egyik szervezet, a Novact egy spanyol nem kormányzati szervezet. A Novact 2015-ben összesen 1,3 millió eurós támogatást kapott Spanyolországtól, az ENSZ-től, valamint az Európai Uniótól, hogy végezhessék szerecsenmosdató tevékenységüket.

2017-ben ez a szervezet két palesztint is meghívott Barcelonába: Munther Amirát és Manal Tamimit. Amint Barcelonába értek, mindkettőjüket letartóztatták, korábban ugyanis nyíltan támogatták a terrorizmust.

A jelentés továbbá említést tesz számos olyan szervezetről, melyek a Népi Mozgalom Palesztina Felszabadításáért (PFLP) köthetők. Ezt a csoportosulást az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Izrael is terrorszervezetként tartja számon.

Fotó: AFP

A dokumentum a Palesztin Központ az Emberi Jogokért nevű civil szervezetre hivatkozik, amely a terrortámadásokat "legitim ellenállásként" aposztrofálja. A civil szervezet vezetője, Abdul-latif Gaith, több szálon is a PFLP-hez kötődik.

Ezek a példák mutatják, mennyire átláthatatlan és zavaros az NGO-k finanszírozása, akik ráadásul politikailag is beleavatkoznak az izraeli-palesztin konfliktusba. Az eredmény az, hogy erőszakos cselekedeteket támogatnak anyagilag”

– áll a jelentésben, amely emellett javaslatokat is kidolgozott a probléma megoldására.

Az NGO Monitor például olyan munkacsoportokat hozna létre, amelyben a Kneszet (izraeli parlament – a szerk.) és az európai parlament tagjai közös megegyezés alapján világos irányelveket fektetnének le a finanszírozással kapcsolatban.

Az európai és az izraeli vezetők közös érdeke az, hogy alaposan megválogassák azon szervezeteket, amelyek megbízhatóak. Csak így lehet békés megállapodást kötni”

– szögezte le az NGO Monitor európai vezetője, Olga Deutsch. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

amerika, london, párizs

Hillary Clinton népszerűsége továbbra is mélyrepülésben van, több mint 15 százalékot vesztett a másfél évvel ezelőtti elnökválasztás óta.

Szíria miatt ülnek össze az oroszok a NATO-val

Az azerbajdzsáni Bakuban találkozik csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Curtis Scaparrotti, a NATO európai erőinek főparancsnoka, hogy megvitassa a szíriai helyzetet.

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

bulvár

A szexuálisan bántalmazottak és megerőszakoltak védelmében indított MeToo-kampányról kiderült, hogy igenis válogat az áldozatok között, hiszen csak a nőket védelmezi. Hiába él rengeteg olyan férfi is a Földön, akiket bántalmaztak, a többségük úgy érzi, cserben hagyták őket, ezért kampányt indítanak a MeToo ellen.

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

amerika, london, párizs

Kalifornia a Trump-ellenes "harc" zászlóvivőjeként aposztrofálta magát, ám számos város elégelte meg a főleg illegális bevándorlóknak kedvező szélsőliberális vezetést.

Az év eleje óta már 300 dzsihadistát ítéltek halálra Irakban

Az iraki erők még tavaly decemberben arattak győzelmet az Iszlám Állam felett, most pedig elkezdődött a tisztogatás.

Az EP megszavazta, de a Fidesz nemmel voksolt a Soros-szervezetek támogatásáról

Az EP megszavazta, de a Fidesz nemmel voksolt a Soros-szervezetek támogatásáról

kétharmad

Morvai Krisztina lapunknak eljuttatott közleményében kifejtette, sajnos megszavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

Kiújult a kommentháború a Jobbik és az ÁSZ között

Kiújult a kommentháború a Jobbik és az ÁSZ között

kétharmad

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyomatékosan felhívta a Jobbik szóvivőjének figyelmét, hogy a párt ellenőrzésekor a törvényi előírások és eljárási szabályok maradéktalan betartásával járt el. Hamarosan a NAV kopogtathat a Jobbiknál.

Elhagyja Budapestet Soros alapítványa

Elhagyja Budapestet Soros alapítványa

kétharmad

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) bezárja budapesti irodáját, és Berlinbe költözik - írja a Die Presse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére