Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Hihetetlen: a civil szervezetek a terrorizmust támogatják?

2017. április 27. 13:28

JERUZSÁLEM, 13:28

Az NGO Monitor szerint több európai pénzelésű nem kormányzati szervezet is elmossa a határt a békés mozgalmi tevékenység és az erőszakos ellenállás között, ezzel elősegítve a terrorizmus térnyerését a Közel-Keleten.

Fotó: AFP

Az NGO Monitor nevű szervezet csütörtökön tette közzé azon jelentését, melyben azt állítják, hogy több olyan civil szervezetet finanszíroznak európai kormányzatok, amelyek az arab-izraeli konfliktusban elmossák a határt a békés és erőszakos cselekmények között, ezzel mintegy legitimizálva az izraeli civilek elleni támadásokat – számol be a Jerusalem Post.

A jelentésben megnevezett egyik szervezet, a Novact egy spanyol nem kormányzati szervezet. A Novact 2015-ben összesen 1,3 millió eurós támogatást kapott Spanyolországtól, az ENSZ-től, valamint az Európai Uniótól, hogy végezhessék szerecsenmosdató tevékenységüket.

2017-ben ez a szervezet két palesztint is meghívott Barcelonába: Munther Amirát és Manal Tamimit. Amint Barcelonába értek, mindkettőjüket letartóztatták, korábban ugyanis nyíltan támogatták a terrorizmust.

A jelentés továbbá említést tesz számos olyan szervezetről, melyek a Népi Mozgalom Palesztina Felszabadításáért (PFLP) köthetők. Ezt a csoportosulást az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Izrael is terrorszervezetként tartja számon.

Fotó: AFP

A dokumentum a Palesztin Központ az Emberi Jogokért nevű civil szervezetre hivatkozik, amely a terrortámadásokat "legitim ellenállásként" aposztrofálja. A civil szervezet vezetője, Abdul-latif Gaith, több szálon is a PFLP-hez kötődik.

Ezek a példák mutatják, mennyire átláthatatlan és zavaros az NGO-k finanszírozása, akik ráadásul politikailag is beleavatkoznak az izraeli-palesztin konfliktusba. Az eredmény az, hogy erőszakos cselekedeteket támogatnak anyagilag”

– áll a jelentésben, amely emellett javaslatokat is kidolgozott a probléma megoldására.

Az NGO Monitor például olyan munkacsoportokat hozna létre, amelyben a Kneszet (izraeli parlament – a szerk.) és az európai parlament tagjai közös megegyezés alapján világos irányelveket fektetnének le a finanszírozással kapcsolatban.

Az európai és az izraeli vezetők közös érdeke az, hogy alaposan megválogassák azon szervezeteket, amelyek megbízhatóak. Csak így lehet békés megállapodást kötni”

– szögezte le az NGO Monitor európai vezetője, Olga Deutsch. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot

Biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot

közeleg a tél

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint biztonsági szempontok indokolták a "STOP Soros" törvénycsomagot, mert nincs rendjén, hogy külföldről pénzügyileg támogatott szervezetek elősegítik a migrációt Magyarországon.

Székelyföld, Lengyelország és Bosznia - ide indulnak idén zarándokvonatok

Székelyföld, Lengyelország és Bosznia - ide indulnak idén zarándokvonatok

szabad vasárnap

Májusban az erdélyi Csíksomlyóba, júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és idén először Medjugorjéba is indul zarándokvonat.

A hidzsábról tartottak előadást egy német főiskolán

A hidzsábról tartottak előadást egy német főiskolán

amerika, london, párizs

A német egyetemen a muszlim fejkendőről szóló előadásra ülhettek be a hallgatók - a kezdeményezésnek óriási visszhangja lett.

Trump kitart a fal megépítése mellett

Trump kitart a fal megépítése mellett

amerika, london, párizs

Donald Trump Twitter-bejegyzésben szögezte le, hogy soha nem változott meg a véleménye az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséről.

Liberális boszorkányüldözés miatt kellett elköltöznie a H&M-es kissrác családjának

A H&M ötéves, fekete reklámarcának családja biztonsági okokból kénytelen volt lakhelyet váltani a rasszistának kikiáltott reklámmizéria következtében.

Gyanús port találtak a belga migrációs államtitkár irodájában

Gyanús port és egy töltényt tartalmazó borítékot találtak Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár brüsszeli irodájában csütörtökön, mire a hatóságok lépfene-riadót rendeltek el, és azonnal kiürítették az épületet.

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

Németországban már sértő megkérdezni, hogy "honnan jöttél"

amerika, london, párizs

Az egyik kutatószervezet legfrissebb felmérése szerint a láthatóan bevándorlók leszármazottjai sokkal többször érzik magukat kirekesztve, mint külföldi "németnek kinéző" társaik.

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

Pert indít a szlovák belügy ellen egy cigány szervezet

amerika, london, párizs

Beperli a szlovák belügyminisztériumot az Európai Romajogi Központ nevű civil szervezet a cigányokkal szembeni intézkedéscsomag miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére