Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Használatba kerültek az új, magyar gyártású kézifegyverek, hamarosan indul a lőszergyártás is

2018. december 13. 17:48

A strasbourgi terrortámadás miatt megnövekedett biztonsági kockázatokra való tekintettel a kormány elrendelte a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Honvédség katonai rendészeti egységeivel való megerősítését a karácsonyi vásárok védelmének. A katonai rendészek már a legújabb, magyar gyártású fegyverekkel vesznek részt a közterületek biztosításában.

Történelmi jelentőséggel bír, hogy idén ténylegesen újraindult a balliberális kormányok által szisztematikusan felszámolt és kiárusított magyar hadiipari termelés. A már üzemszerűen működő magyar kézifegyvergyártó kapacitás termékei közül már meg is kapta az új, hazai gyártású fegyvereket az első honvédségi alakulat. Hamarosan pedig újraindul a magyar lőszergyártás is.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A Magyar Honvédség és Magyarország biztonsága számára is történelmi jelentőségű eseményként a hadsereg katonai rendészeti feladatokat ellátó egysége kapta meg az első honvédségi alakulatként a teljesen új és hazai gyártású kézifegyvereket.

A korszerű mechanikájú és könnyített súlyú fegyvereket Magyarország a Ceská Zbrojovka Exportvállalat és a HM Arzenál Zrt. közötti licencszerződéses együttműködésben gyárthatja legalább tíz éven át.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A cseh licenc alapján már Magyarországon legyártott P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok első darabjait a Honvédelmi Minisztérium valamint Magyar Honvédség vezetése a budapesti Petőfi-laktanyában adta át. A piros sapkájuk alapján könnyen felismerhető katonai rendészek után jövőre már a honvédség többi alakulatánál is ezek a magyar gyártású fegyverek adják majd az alapfelszerelést.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az új modern fegyverek átadásakor Benkő Tibor honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az év eleje óta már készült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke. A miniszter a Magyar Honvédség fejlesztése a hazai hadiipar újraindítása terén is mérföldkőnek nevezte az eseményt.

Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese történelmi pillanatnak nevezte az eseményt. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki azért, hogy a kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy a Zrínyi 2026 program keretében egy új, erős Magyar Honvédséget lehet létrehozni.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A magyarországi balliberális sajtó nem nagyon számolt be a honvédség legújabb fegyvereinek az átadásáról, mivel az ellenzéki médiumokat inkább csak az érdekli, hogy a honvédségi repülőgépek mikor, hova és hogyan repülnek. Az új magyar kézifegyverek átadása azonban ettől a helyzettől függetlenül – minden túlzás nélkül – történelmi jelentőségű változást jelez a Magyar Honvédség helyzetében.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Több évtizednyi folyamatos leépülés, a katonák létszámának drasztikus csökkentése és a hajdani baloldali kormányok szisztematikus haderő-leépítő döntései után ez az első olyan pillanat, amikor értékelhető léptékű haditechnikai eszközfejlesztés történt.

Ráadásul nem csupán egyszeriek vagy csak egy területet érintőek a jelenleg folyamatban levő a fejlesztések a honvédségnél.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Magyarország mintegy 100 milliárd forintért rendelt húsz darab Airbus H145M könnyű helikoptert. Befejeződött a Mi-8-as, Mi-17-es szállító, valamint a Mi-24-es harci helikopterek felújítása több milliárd forint értékben. Ugyanakkor jövőre a meglevő mellé egy további A319-es Airbust és három szállítógépet is vásárol a honvédség. Folyamatban van a korábban gyakorlatilag teljesen megszüntetett tüzérségi fegyvernem korszerű eszközökkel való felállítása is jelentős eszközbeszerzésekkel.

Fotó: Kozma Zsuzsi

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére