Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Ha még egyszer tömegpusztító fegyvert használsz..."

2018. augusztus 22. 11:02

WASHINGTON/DAMASZKUSZ, 11:02

Az USA, Nagy-Britannia és Franciaország "beavatkozással" fenyegette meg az Aszad-rezsimet, amennyiben az ismét a vegyi fegyver bevetését tervezi. A figyelmeztetés az első szíriai vegyi támadás ötödik évfordulóján érkezett.

A három nagyhatalom "megfelelő válasszal" készül egy olyan esetre, amikor a rezsim ismét tömegpusztító fegyvereket vetne be.

Lázadók lőállásaikban Idlíb tartományban. A képen a Suqur Al-Sham Brigád tagjai.

Fotó: AFP

Ahogy már korábban is demonstráltuk, megfelelő választ adunk a vegyi fegyverek bevetése esetén, amelyek pusztító humanitárius következményeit már elszenvedte a szír nép"

– utaltak arra a közleményben, hogy korábban már érte légicsapás a szír erőket vegyi fegyver bevetése miatt. Hozzátették, hogy Aszad támogatóinak meg kell érteniük: a vegyi fegyverek ellenőrizetlen, állam általi használata biztonsági kihívás minden ország számára.

Gáztámadás Gútában

2012. augusztus 21-én vegyifegyver-támadás érte Gúta városát, amely a szíriai főváros, Damaszkusz agglomerációjához tartozik. A vegyi fegyver bevetése nyomán megszületett egy amerikai-orosz megállapodás, amely szerint Bassár el-Aszad tömegpusztító fegyvereit felszámolják. A döntés miatt Szíria elkerülte, hogy USA komolyabban is beavatkozzon a polgárháborúba, eddig "mindössze" légicsapásokra került sor.

Az USA, Nagy-Britannia és Franciaország több alkalommal is vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az Aszad-rezsimet. A Duma városában bevetett tömegpusztító fegyverek használata nyomán a három hatalom több katonai célpontot is bombázott, kiterjedt szárazföldi műveletekre azonban nem került sor.

Elszabadul a pokol Idlíbben

Most a szövetségesek Idlíb tartomány megtámadása miatt aggódnak. Félő ugyanis, hogy az iszlamisták és a lázadók bevett módszerük szerint a civileket használják majd élő pajzsként Aszad előrenyomuló csapatai ellen. Valamint attól is tartanak, hogy ismét tömegpusztító fegyverek kerülnek bevetésre.

Szeretnénk kifejezni aggodalmainkat a vegyi fegyverek további – illegális – használatával kapcsolatban. Ha az Aszad-rezsim ismét vegyi fegyvereket vet be, akkor cselekedni fogunk"

– áll az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország közös közleményében.

Aszadhoz hű szíriai és orosz katonák őrködnek egy határátkelőnél a lázadók által ellenőrzött Idlíb tartomány határában, Abu al-Duhur városánál. Az átkelőnél több helyen is ki van függesztve Aszad és Putyin képe.

Fotó: AFP

A szíriai polgárháború jelenleg Idlíbben tombol, ez a lázadók utolsó menedéke. Az Észak-Szíriában, a török határ mentén található tartomány szinte teljes egészében a lázadók kezében van. Sokan korábban szabad elvonulási lehetőséget kaptak a szír kormányerők által ostromolt területekről, és a lázadók itt gyülekeztek. Ennek megfelelően a szír légierő mind hevesebben bombázza a térséget az utóbbi napokban.

Aszad erői a lelki hadviselést is feltekerték. Augusztus elején katonai helikopterek jelentek meg a város felett, amelyekből szórólapokat zúdítottak a településre. Ebben megadásra szólították fel a lázadókat.

A konfliktus vesztesei ismét a civilek. Fuaa vagy Kafraja városából menekülő kislány néz ki egy busz betört ablakán. A családjával az említett városok valamelyikéből kapott szabad elvonulást. Idlíb volt az egyetlen hely, ahova mehettek.

Fotó: AFP

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek a nap legfontosabb eseményei!

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze, egy ideig mindent az isiászra lehet fogni, de a jelek magukért beszélnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére