Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Förtelmesen közel a vég Clintonék számára, össztüzet indítottak

2016. december 17. 10:58

WASHINGTON, 10:58

Tekintettel arra, hogy néhány héten belül a langyos Obama-féle adminisztrációnak át kell adnia a hatalmat Donald Trumpnak, a demokraták összehangolt támadást indítottak annak érdekében, hogy ez a folyamat lehető legkellemetlenebb legyen.

Ahhoz képest, hogy Barack Hussein Obama elnök azt ígérte, mindent meg fog tenni a békés és zökkenőmentes hatalomátadás érdekében, ismét összehangolt támadást indítottak a Demokrata Párt hűséges szolgálói, név szerint:

  • Barack Obama,
  • Hillary Clinton,
  • a CNN,
  • a The New York Times,
  • az FBI,
  • az NSA,
  • és a CIA.

A volt first lady és külügyminiszter, Clinton két példa nélküli tényezőre vezette vissza választási vereségét pénteken Manhattanben, egy támogatói rendezvényen. Az egyik az volt - mondta - , hogy néhány nappal a választás előtt nyilvánosságra került James Comey-nek, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának a levele, amelyben közölte az amerikai törvényhozással, hogy újraindították a vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy külügyminiszterként Clinton egy magánszerveren keresztül bonyolította hivatalos levelezését.

A másik tényezőt az orosz hackertámadások jelentették Hillary Clinton szerint.
Fotó: AFP

Úgy vélte, hogy a kampánystábja és a Demokrata Párt választási bizottsága elleni internetes támadások mögött az áll, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök neheztel rá, amiért 2011-ben, külügyminisztersége idején azt mondta, hogy az orosz parlamenti választásokat elcsalták. Arról is beszélt, hogy nézete szerint a támadásoknak az amerikai demokrácia aláásása volt a célja.

Hogyhogy nem a szolgalelkű FBI is egyetértett az Obama és Soros György által kiadott direktívák alapján tevékenykedő CIA jelentésével, miszerint az amerikai választásokkal kapcsolatos orosz hackertámadások célja az volt, hogy ártsanak Hillary Clintonnak, és Donald Trump nyerje az elnökválasztást.

Mindeközben a CNN szerint a kampányköltségekből másfél év alatt 12,5 millió dollárt saját és családja cégeinél költött el legálisan Donald Trump megválasztott amerikai elnök.

Érdemes megjegyezni, hogy a történetbe beszállt a The Washington Post című tekintélyes amerikai napilap is, amely pénteken arról is beszámolt, hogy a CIA-t vezető John Brennan egy olyan feljegyzést küldött körbe, melyben az áll:

erős egyetértés alakult ki közöttünk az orosz beavatkozás léptékéről, természetéről és szándékáról.

Azonban érdekes módon az FBI hivatalosan nem kommentálta az értesülést. Ezt követően megszólalt Obama is, aki - mint említésre került - külön ígéretet tett Trumpnak, hogy feleslegesen nem fogja aláásni és megbonyolítani az elnöki hatalomátadás menetét. 

Fotó: AFP

Így Obama pénteki washingtoni sajtóértekezletén szintén felült Clintonné vonatára, amikor hangsúlyozta: az orosz manipuláció csak azt követően ért véget, hogy a Kínában tartott szeptemberi G20-as csúcstalálkozón figyelmeztették Vlagyimir Putyint az amerikai aggodalmakról. Felidézte:

felhívta az orosz elnök figyelmét, hogy következményei lesznek annak, ha ezek az akciók folytatódnak. 

Majd hozzátette, a hackertámadásokkal kapcsolatos orosz felelősséget illetően reméli, hogy utóda, Donald Trump osztja majd ezzel kapcsolatos aggodalmát.

Az elnök "aggodalmát" természetesen a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója, Michael Rogers tengernagy is osztotta. Ráadásul egészen véletlenül a liberális napilap, a The New York Times biztosított számára médiafelületet. Rogers a korábbi nyilatkozatokkal tökéletes összhangban kifejtette, hogy

az amerikai Demokrata Párt szervereinek feltörése nem a véletlen műve volt, hanem Oroszország tudatos erőfeszítése arra, hogy megpróbáljon egy adott hatást kiváltani.

Végezetül az NYT egy másik "független" és "objektív" írásában azt hangoztatta, hogy Trump elnöksége fenyegetést jelent az amerikai demokráciára. A lap szerint Trump kampánya során antidemokratikus magatartást tanúsított, egyebek közt erőszakra bátorította támogatóit, ígéretet tett arra, hogy eljárást indít Hillary Clinton ellen, jogi következményekkel fenyegette az őt bíráló médiát, és utalt arra is, hogy nem fogadja el a választás eredményét, ha nem ő kerül ki győztesen. 

Az újság szerint nem Trump az első autoriter hajlamú amerikai politikus, de ő az első, akit elnökké választottak. Ennek oka pedig az amerikai lap szerint az, hogy kudarcot vallott többi közt a pártok jelölési rendszere, továbbá a média is. Az amerikai demokrácia védelmét ellátni hivatott fékek és ellensúlyok rendszere pedig valószínűleg gyengébb, mint ahogy azt az amerikaiak gondolnák.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére