Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Fizethetett a BBC a szexuális zaklatások áldozatainak hallgatásáért

2018. január 27. 10:28

LONDON, 10:28

A brit közszolgálati csatornára, a BBC-re több kellemetlen vizsgálat vár, mivel a gyanú szerint számos olyan megállapodást kötött szexuális zaklatások áldozataival, amelyek hallgatásra kényszerítik őket.

Tony Hall, a BBC főigazgatója több parlamenti bizottság meghallgatására is meghívást kapott – értesült a brit The Independent című lap. A kultúrát, médiát és sportügyeket, valamint a női egyenjogúság kérdését vizsgáló bizottságokban is be kell számolnia olyan esetekről, amikor a BBC a szerződéseibe beépített egy úgynevezett "hallgatási klauzulát", ami olyan kikötés, amely megtiltja a szerződő feleknek, hogy nyilvánosan beszélhessenek akár az őket ért munkahelyi zaklatásokról – vagy szinte bármilyen más, egyéb témáról.

Fotó: AFP

Habár a szerződések ezen pontjai csak 2013-ig voltak érvényben – a közfelháborodás hatására eltörölték őket –, a brit közszolgálati csatorna talált egy kiskaput. Azóta ugyanis a zaklatásos és más esetekben a peren kívüli megállapodásra törekedtek, és az ilyen megállapodásokba csempészték be a hallgatási záradékot.

Az eset kapcsán nemcsak a bizottságok, hanem képviselők egy csoportja is a cselekvés mellett döntött. A brit Állami Számvevőszékhez írt levelükben követelik, hogy a szervezet vizsgálja ki a BBC peren kívüli megállapodásait.

A 30 képviselő által aláírt levélben – vannak köztük kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt – az áll, elfogadhatatlan, hogy 

az adófizetők pénzét az áldozatok elhallgattatására költik".

A BBC egy tegnap esti közleményében egyébként elismerte, hogy számos megállapodásba belekerültek az úgynevezett hallgatási klauzulák.

Több képviselő is felvetette, hogy ez a gyakorlat nemcsak etikátlannak, hanem bizonyos feltételek teljesülése mellett törvénytelennek is nevezhető.

A parlamenti bizottságok nemcsak a BBC vezérét, hanem korábbi dolgozókat is meg fognak hallgatni a vizsgálatuk során. Az egyikük Carrie Gracie, a Kínával kapcsolatos témák szerkesztőjeként dolgozott a csatornánál. A liberális értékeket képviselő BBC-től azért ment el, mert kevesebbet keresett, mint a hasonló beosztásban levő férfi kollégái. A hírek szerint Gracie azért nem tudta a nyilvánosság előtt teljesen feltárni ügyét, mert őt is kötötték a hallgatási záradékok.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére