Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
csak neked, csak most
 
 
 
 

Fidelitas: A Jobbik a felnőttek megtévesztése után most már a fiatalokra hajtana

2016. november 17. 20:28

A Jobbik miután leszerepelt a felnőttek megtévesztésével a parlamentben a migránsok távoltartása érdekében tervezett alaptörvénymódosítás elutasításával most a fiatal korosztály megtévesztésétől remél szavazókat - ezt Böröcz László a Fidelitas elnöke mondta a 888.hu megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik képviselője Dúró Dóra bejelentette, hogy kezdeményezni szeretné az országgyűlésben a választói korhatár 16 évre való leszállítását.

A jobbikos Dúró Dóra 16 évre szállítaná le a választói korhatárt, a szavazásra való jogosultságot pedig legalább általános iskolai végzettséghez kötné. Javaslatáról – amelyről a Jobbikban még nem született döntés – az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikus a választójog 16 évre való leszállításáról és általános iskolai végzettséghez kötéséről szóló elképzelést azzal indokolta, hogy a fiatalokban szerinte van igény és tudás a döntésekben való részvételre, ezért érdekeltté kell tenni őket abban, hogy részt vegyenek a közéleti vitákban.

A Fidelitas számára elfogadhatatlan és egyben a jó szándékot illetően hiteltelennek is tekintett a Jobbiknak a 16 év körüli fiatal generációit a politikába bevonni szándékozó terve.

Fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal felelősen részt vegyen a közéleti döntéshozatalokban. Azonban éppen ezért szerintünk semmivel sem kisebb döntés egy választáson való részvétel, mint például egy lakás adásvételi szerződésének az önálló, jogerős aláírása. Ezért úgy gondoljuk, hogy a választójogot is ehhez kell kötni, ami a 18 éves kort jelenti. Tehát szerintünk a választójogot is ahhoz kell kötni, hogy valaki már felnőttként, önállóan és jogerősen képes legyen aláírni valamit."

– mondta a 888.hu számára nyilatkozva Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

A Fidelitas szerint egyébként is csak eleve fenntartásokkal lehet csak kezelni minden Jobbikos felvetést, a párt eddigi önös érdekű, kiszámíthatatlan és ellentmondásos politikai szereplése miatt is.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ezzel kapcsolatban a legrosszabb példaként a Fidelitas elnöke a Jobbiknak az  alaptörvény-módosítással kapcsolatos viselkedését idézte fel:

A Jobbik valódi szándékairól pedig annyit, hogy mivel a Jobbik a felnőtteket már átverte amikor a bevándorlókat segítette a parlamentben ezért nem meglepő, hogy most már a fiatalokra ácsingózik, hogy őket is megtévessze."

A Jobbik fiatal szavazókat akar minden áron Néhány hónappal ezelőtt már vitát generált a pártok ifjúsági szervezetei körében, hogy kiderült: a Jobbik, úgy szeretné növeli az aktivitását és programokkal való jelenlétét az egyetemeken, hogy ezt ifjúsági szervezet helyett a párt ifjúsági tagozatával tenné ezt ellentétben a többi parlamenti párttal, amelyek nem a nagy anyapártokkal, hanem csak azok ifjúsági szervezeteivel vannak jelen az egyetemeken. 

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

A kormány az EU-hoz és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák miatt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön bejelentette: a kormány Brüsszelhez és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák ügyében.

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

ökojobb

Bóday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk arról, hogy a környezet- és állatvédelem témája nem csak a baloldalé, hogy a vegetarianizmus nem egy libsi divathullám, hogy egyre több az "ötperces állatvédő", valamint, hogy még ma is létezik a megélhetési állatvédelem.

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

amerika, london, párizs

Nem érzékelhető az Európai Unió területére irányuló migrációs hullám enyhülése Németországban, amelyre továbbra is erőteljes nyomás hárul.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére