Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ferenc pápa helyett egy muszlim állt ki Európa keresztény civilizációja mellett

2018. május 4. 15:58

A. Z. Mohamed - egy közel-keleti származású amerikai újságíró - részletesen cáfolja meg Ferenc pápa téves értelmezését az iszlám és az erőszak kapcsolatát illetően, valamint felhívja rá a figyelmet, hogy egyházfőként a katolikus hívek szükségleteit és jogos félelmeit kellene figyelembe vennie ahelyett, hogy megtévesztő útmutatással alávetettségbe vezeti őket. Írását a 888.hu teljes terjedelemben közli.

A római Colosseumban, a keresztút alatt elmondott nagypénteki imájában Ferenc pápa azt mondta, a keresztényeknek több okból kifolyólag is szégyenkezniük kellene. Nemcsak amiatt, hogy a hatalmat és a pénzt választották Isten helyett, hanem azok cselekedetei miatt is, akik a jövő generációi számára hátrahagynak „egy olyan világot, mely megosztottságtól, háborúktól és önzéstől roskadozik”.

A pápa nyilatkozata egy olyan mintát követ, amely következetesen és szilárdan védi az iszlám vallást és a muszlimokat, miközben vádaskodik a nyugati civilizáció és a keresztények ellen.

Ferenc pápa folyamatosan azzal zavarja össze hallgatóságát, hogy azt mondja, minden valláshoz tartoznak erőszakos emberek, ám minden vallás a békét hirdeti.

Képtelen különbséget tenni a vallási alapon elkövetett erőszak és az olyan erőszak között, amelyet ugyan vallásos emberek követnek el, ám motivációjuk semmilyen formában nem köthető a vallásukhoz."

Úgy tűnik, e bonyolult zűrzavarral az a célja, hogy elutasítsa a kapcsolatot az iszlám tanítások és az olyan muszlimok által elkövetett erőszak között, akik maguk is azt hirdetik, hogy iszlám hitük motiválta őket a gyilkosságokra és a terrorcselekményekre. „Az iszlám a béke vallása, amely összeegyeztethető az emberi jogok tiszteletével, és egy békés együttélésre törekszik” – írta Ferenc pápa a közel-keleti keresztényekhez írt 2014-es levelében. „A valódi iszlám és a Korán megfelelő olvasata ellenzi az erőszak minden formáját” – mondta a pápa a 2013-ban megjelent,  Az evangélium öröme című apostoli buzdításában.

Úgy tűnik, az iszlám hiába hirdeti nyíltan az erőszakot, Ferenc pápa eltökélten terjeszt egy nyilvánvaló félreértést ezzel kapcsolatban."

Fotó: AFP

Sőt, talán szándékosan tagadja azt. Bárcsak megértené, hogy az Istenbe (Jézusba) vetett hitét, melyről imáiban beszél – amely megmenthet minket a gonosztól, a „gyűlölettől, az önzéstől, a büszkeségtől, a nagyravágyástól, a bosszútól és a bálványimádattól” –, az iszlám vallás és a muszlimok teljes mértékben tagadják.

Az iszlámban Jézus Krisztus egy próféta vagy egy hírnök volt, akinek nem volt befolyása ránk, muszlimokra, sem az életünkre, sem a létezésünkre.

Mi több, a Korán egyértelműen kifejti, hogy „istenkáromlást követ el az, aki azt mondja: Allah maga Krisztus, Mária fia” (5:24). „Bizony, Allah szemében a vallás az iszlám” (3:29), „és [nektek hívőknek] együttesen kell harcolnotok a hitetlenek ellen” (9:36). Ferenc pápa maga is hitetlennek, többistenhitűnek vagy pogánynak minősül, aki ellen az igazhitű muszlimoknak küzdeniük kell (Korán 9:111; 3:15; 8:60 és Hadísz: A muszlim 4294; 30), akár gyilkosság formájában is (Korán 9:5; Korán 8:12).

Ferenc pápát talán érdekelhetné, hogy a muszlimok úgy tartják, a keresztények egy eltorzított vallást követnek, emiatt csupán két végső lehetőségük van: áttérnek az iszlámra, az igazság vallására; vagy egy „jól viselkedő”, alárendelt „dzimmíként” egyfajta megtűrt, másodrangú állampolgárként léteznek tovább (Korán 9:29).

Ironikus módon, Ferenc pápa elutasít minden olyan – a nyugatiak vagy a keresztények által indokoltnak vélt – cselekedetet, amely személyüket, kultúrájukat vagy civilizációjukat megóvná." 

Néhány héttel ezelőtt a pápa azokat az olasz szavazókat kritizálta, akik bevándorlásellenes pártokat támogattak a nemrég megtartott választásokon, mert úgy gondolta, a muszlim bevándorlóktól való „félelemre” nem szabad politikát alapozni.

Fotó: AFP

A pápa olasz választókat megcélzó rendreutasítása szembemegy az olyan történelmi bizonyítékokkal, melyek alátámasztják, hogy az indokolt félelem nemcsak alkalmas, hanem esetenként szükséges alapot jelent a politikának.

A modern történelem tele van olyan példákkal, melyek hangsúlyozzák a veszély korai észlelésének fontosságát a túlélés szempontjából: a harmadik birodalom, Sztálin Oroszországa vagy a katasztrofális következményekkel járó 1938-as müncheni egyezmény.

Úgy tűnik, a pápa vagy nem tudja, vagy nem érti, hogy a nyugatiaknak, keresztényeknek és másoknak számos valódi, megmagyarázható okuk van rá, hogy féljenek az iszlamistáktól és a muszlimok országukba történő beáramlásától."

Az embernek csak rá kell néznie az egykor hatalmas, keresztény Bizánci Birodalomra – ma egy vészesen iszlamizálódó Törökország –, a Közel-Kelet és Észak-Afrika teljes egészére, Délkelet-Ázsia nagy részére, az Oszmán Birodalom által elfoglalt Kelet-Európára, Észak-Ciprusra vagy Dél-Spanyolországra.

A félelmek gyakorta nem képzeletbeliek vagy fóbiák, hanem racionális reakciók az iszlám ideológiára, amely nemcsak a globális terjeszkedésben érdekelt, de arra is ráveszi a muszlim bevándorlókat, hogy utasítsák el az európai társadalmakba való integrációt, és erkölcsileg helyezzék magukat feljebb a nyugatiaknál, akiket sokan korruptnak tartanak.

A muszlim bevándorlók nem azért veszélyesek, mert „külföldiek, másfélék vagy szegények” – ahogyan Ferenc pápa írja le őket –, hanem azért, mert a Korán azt parancsolja: „Ne fogadják a hívők a hitetleneket szövetségesnek, a hívők helyett! Aki ezt megteszi, azt Allah magára hagyja. [Csak akkor tehetitek ezt meg,] ha féltek tőlük. Allah óva int benneteket haragjától! Allahhoz tér végül vissza [minden].” (Korán, 3:28)

A Korán emellett „tisztátalannak és érinthetetlennek” írja le a nem muszlimokat (9:28; 7:179). Ennél már csak az a tucatnyi, Koránból származó parancsolat beszédesebb, melyek a hitetlenek ellen vívott, erőszakos dzsihádról szólnak.

A Muszlim Testvériség zászlaján a következő idézet olvasható: „És készítsétek fel [magatokat] ellenük, amire csak képesek vagytok, az erőből és a lovasságból, amit össze tudtok gyűjteni, hogy félelmet keltsetek vele Allah ellenségeinek és a ti ellenségeiteknek szívében, és másokéban rajtuk kívül, akiket ti nem ismertek, de Allah ismer. És bármit is költötök Allah útján, teljes mértékben vissza lesz az fizetve nektek, és nem fogtok semmiben igazságtalanságot szenvedni.” (Korán, 8:60)

Az iszlám ideológiájának meghatározó szerepe a világszerte ezrével bekövetkezett terrortámadásokban és kísérletekben – különösen jelen évszázad kezdetétől – megkérdőjelezhetetlen, vitathatatlan tény.

A globális katolikus egyház vezetőjének az egyik legfőbb feladata az lenne, hogy megvédje az egyház követőit, együttérzően és megértően közelítsen igényeik felé. Nem pedig az, hogy megtévesztéssel az alávetettség állapotába vezesse őket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Deutsch Tamás: Minél nagyobb Magyarországon a nyomás, annál nagyobb lesz az ellenállás

Deutsch Tamás: Minél nagyobb Magyarországon a nyomás, annál nagyobb lesz az ellenállás

csak neked, csak most

A májusi európai parlamenti választásig még sok őrült előterjesztésére számíthatunk a vesztét érző bevándorláspárti erőktől az uniós parlamentben - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint a tömeges migrációt akaró brüsszeli politika most a hajdani kommunistákhoz hasonlóan olyan kiforgatott jelentésű szavak mögé rejti a valódi céljait, mint a szolidaritás és humanitárius segítségnyújtás. A fideszes politikus szerint a migráció támogatói csak növelik a magyarok ellenállását azzal, hogy egyre durvább eszközökkel támadják Magyarországot.

Orbán: "A legnagyobb magyar filmproducertől búcsúzunk"

Orbán: "A legnagyobb magyar filmproducertől búcsúzunk"

kétharmad

Orbán Viktor közösségi oldalán emlékezett meg Andy Vajnáról.

Elhunyt Andy Vajna

Elhunyt Andy Vajna

szabad vasárnap

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Dániában már csak az kap állampolgárságot, aki hajlandó kezet fogni

Inger Stojberg dán bevándorlásügyi miniszter az év elején osztott ki kilenc dán állampolgárságot bevándorlóknak, azonban ennek az az érdekessége, hogy nekik már az új törvény értelmében muszáj volt kezet fogniuk a politikussal, ami bármennyire is tűnik alapvető dolognak, pár muszlim migránsnál és liberálisnál sikítófrászhoz vezetett.

Ahmed H. ügye felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

Ahmed H. ügye felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

kétharmad

Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Salvini leszámol a terroristákkal

Salvini leszámol a terroristákkal

amerika, london, párizs

Az olasz hatóságok még mindig 30 terroristát köröznek, derül ki a belügyminiszter nyilatkozatából napokkal azután, hogy elfogták Cesare Battisti szélsőbaloldali szökevényt.

A magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jut

Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában.

Az USA-ba érkező illegális bevándorlók ismerik a kiskapukat: ha gyerekkel érkeznek, könnyen menekültstátuszt kaphatnak

Az USA-ba érkező illegális bevándorlók ismerik a kiskapukat: ha gyerekkel érkeznek, könnyen menekültstátuszt kaphatnak

amerika, london, párizs

Egy nagyobb, 376 fős illegális bevándorlókból álló csoport lépett be az Egyesült Államok területére. Az arizonai határkerítés alatt átvergődve azonnal szembetalálták magukat az amerikai határőrséggel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére