Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Felvázoljuk, ki profitál a káoszból: Toroczkai vagy a Jobbik?

2018. május 18. 14:58

Azt gondolom, hogy a következő választáson már a bejutási küszöbért fog küzdeni a Jobbik, ha ezen az úton halad tovább, olyan marketing-tanácsadók tanácsai alapján, akik semmit nem tudnak a valóságról - fejtette ki Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke a 24.hu-nak adott interjúban.

Az említett mondat fényében kijelenthető, a párt által deklaráltan nemkívánatos volt alelnök, Toroczkai szemmel láthatóan kamatoztatni kezdte tematizáló képességét. Ennek köszönhetően pedig még a partvonalról is intenzíven képes befolyásolni a Jobbik körül kialakult közbeszédet. Figyelemre méltó, hogy Toroczkai izgalmas játékra szánta el magát, ugyanis

  • vagy megerősíti imázsát a tagság körében – ezáltal pedig zsarolási potenciálját is –, ezúton provokálva ki egy saját platform létrehozásának lehetőségét a Jobbikon belül;
  • vagy olyannyira túlfeszíti a húrt, hogy kizáratja magát a pártból.
Fotó: MTI Fotóbank
Azt mindenképpen fontos látni, hogy Toroczkai akár mindkét variációból kvázi győztesként kerülhet ki, a Jobbik viszont aligha.

Hiszen egy saját, belső platform kialakítása nemcsak rövid távon intené csendre a Vonához hű vezetőség túlzottan kritikus tagjait, hanem hosszú távon akár azzal a potenciállal is kecsegtetne, hogy idővel Toroczkai pártelnökké válhatna. Persze ehhez nem lenne elég a többezres tagság – és persze a regionális igazgatók – egyöntetű, Toroczkai melletti kiállása, hanem kellenének olyan, a Jobbikon belül bejáratottnak számított politikusok is, akik nyíltan kiállnak mellette a jobbikos vezetőséggel szemben – mint mondjuk Dúró Dóra.

Totális baloldali betagozódás vár a Jobbikra

Nagy kérdés, hogy a Jobbik mit nyerne azzal, hogy ha megtűrné Toroczkait a sorai között?  Valószínűleg egy ideig nyugalmat és minimális időt, hiszen így lassabban szivárognának el azok a nemzetben gondolkodó szavazók, akik nem arra számítottak, hogy a bukott Vona Gábor a háttérből húzogatva a szálakat továbbra is együttműködést eszközöl majd a liberális pártokkal – lásd, nem indítanak jelölteket azokban budapesti kerületekben, ahol baloldali, ellenzéki győzelem az esélyes. Továbbá megfontolandó, hogy a Jobbiknak olyan súlyos ideológiai, pártvezetési és pénzügyi gondjai vannak eleve, hogy ha még Toroczkait ki is vesszük az egyenletből, mondatait már aligha hagyhatjuk figyelmen kívül, miszerint

a következő választáson már a bejutási küszöbért fog küzdeni a Jobbik."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

És ha kizárják? Mit nyerne ezzel Ásotthalom polgármestere? Nemcsak a mártír szerepe lenne az övé, hanem egy olyan politikai "tiszta lapot" kapna, amely a jobbikos múlt súlyos felelősségeitől és történelmi hibáitól, gaztetteitől mentes lenne. Magyarán, valamelyest hitelesebben tudná azt kommunikálni támogatói felé, hogy ő bár nem azonnal, de végül is hátat fordított

a nem megszavazott alaptörvény-módosításnak, a balliberális pártokkal való összejátszásnak, a Soros-egyetem megóvására és az Orbán-fóbiát a nemzeti érdekek felé helyező, jobbikos utasításoknak."

Egy kész, kiforrott narratívával indulhatna – miszerint ő mindent megtett, így a rugalmatlan párt volt a hunyó, amelyik inkább kizárta, mintsem megfogadta volna tanácsait –, új mozgalmat, pártot alapíthatna, mellyel nagy valószínűséggel rövid időn belül kiszakítaná legalább a jobbikos tagság felét, jó esetben a kétharmadát. 

Toroczkai bement az Echo TV-be és szétsavazta Vona Gábort és a Jobbikot

Ez pedig a Jobbiknak, mint "nemzeti néppártnak", ideológiailag biztosan a végét jelentené, hiszen ennek fényében már semmi sem választaná el a szervezetet az olyan nemzetietlen, orbanofób pártocskáktól, mint az LMP, a Momentum vagy az Együtt. De szervezetileg is, hiszen a Bécsi úti luxusirodákban csücsülő Vona-féle vezetőség egy levitézlett, számában drasztikusan megcsappant tagsággal és az ÁSZ 660 millió forintos büntetésével, lényegében cselekvésképtelenné válna a politika harcterén. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Mindent összevetve tehát Vona Gábor egyszemélyes projektje – melyet Simicska Lajos segédletével hajtott végre – nemcsak azért bizonyult abszolút bukásnak, mert a párt még csak meg sem tudta szorongatni a Fideszt – sőt, Vona Gábornak köszönhetően a Fidesz a centrális erőteret megtartva ismét kétharmaddal nyert –, hanem mert a pártot szervezetileg, ideológiailag és pénzügyileg is olyannyira tönkretette, hogy az nagy valószínűséggel ebben a formában nem sokáig lesz elérhető a pártválasztók számára.

És hogy igazán mekkora a baj a jelenlegi jobbikos vezetők fejében, jól mutatja, hogy mindezek ellenére, sikeresnek tartják a néppártosodásnak csúfolt baloldali fordulatot.

Egyvalamiben viszont tényleg igaza volt Vona Gábornak. Tavaly ugyanis azt mondta, "a Jobbik néppártosodása olyan siker, amit tanítani fognak politológushallgatóknak az egyetemen”. Ehhez kétség sem férhet, csak nem biztos, hogy pont úgy, ahogyan azt szerette volna.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyenlőbbek az egyenlőknél

Egyenlőbbek az egyenlőknél

kétharmad

Vasárnap hivatalosan is párttá alakult a Migration Aid. A nyíltan bevándorlást segítő szervezetnek ezen lépésével egyetlen célja van, el akarja kerülni a migrációt támogató szervezetekre kirótt különadó befizetését. Így trükköznek Soros György emberei Magyarországon.

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

piszkostizenkettő

A genderterror most a francia filmeket támadja. Addig sem kell a migrációval, a terrorizmussal és a munkanélküliséggel foglalkozniuk.

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére