Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Fellélegezhetnek Spanyolországban

2017. június 14. 23:38

MADRID, 23:38

Egy időre legalábbis, hiszen a spanyol parlament elutasította a miniszterelnök ellen indított bizalmatlansági indítványt.

Elutasította a Mariano Rajoy miniszterelnökkel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványt a spanyol parlament alsóháza szerdán. A szerdai nyilvános szavazáson 82 képviselő támogatta a kormányfő leváltását kezdeményező javaslatot, 170-en voksoltak ellene, 97-en pedig tartózkodtak.

Az indítványt a baloldali Podemos nyújtotta be, ugyanis az utóbbi időben több botrány vette körül a jelenlegi kormánypártot. Mariano Rajoy miniszterelnök az újságíróknak elmondta, hogy maradéktalanul elégedett az eredménnyel.

Mariano Rajoy

Fotó: AFP

A hét eleje óta több ülés volt a madridi törvényhozásban. A legutóbbi vitasorozat 16 órán át tartott, ahol többek között felszólalt Irene Montero, a Podemos vezérszónoka, aki korrupcióval vádolta a spanyol kormánypártot, majd több ügyet is felhozott. Válaszul a miniszterelnök elmondta, hogy a benyújtott indítvány nem más, mint bohózat vagy paródia, amelyet valótlanságok inspiráltak.

Pablo Iglesias a Spanyol Szocialista Munkáspárt vezetője azt kérte a többi baloldali párttól, hogy fogjanak össze annak érdekében, hogy leváltsák a konzervatívokat. Erre már a közelmúltban is voltak próbálkozások, de több előrehozott választás ellenére is a kormányzó Néppárt maradt az élen.

José Luis Ábalos, a szocialista párt szóvivője elmondta, hogy a kormány megérdemli az indítványt, azonban nem tartják megfelelőnek a többi baloldali párt jelöltjét a miniszterelnöki székre, így ők tartózkodtak a voksolásnál.

A spanyol parlamentben az elmúlt negyven évben kétszer tartottak bizalmi szavazást a miniszterelnökről. Az elsőt még 1980-ban, amikor a centrista Adolfo Suárez volt a kormányfő, a másodikat 1987-ben, akkor a szocialista Felipe González állt a kormány élén. A parlament egyik esetben sem vonta meg a bizalmat a miniszterelnöktől.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére