Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Elhalasztotta a görög parlament a szavazást a Macedóniával való megegyezésről

2019. január 24. 18:40

ATHÉN, 18:40

Holnap délután döntenek majd.

A görög parlament szerdai ülésén kezdődött el a képviselők vitája a Macedóniával kötött megállapodásról. A vitát lezáró szavazáson arról döntenek, ratifikálják-e a Macedóniával annak új nevéről szóló megegyezést. Az athéni törvényhozás azért halasztotta péntek délutánra a szavazást, hogy az összes felszólalónak lehetősége legyen kifejteni véleményét a meglehetősen kiélezett vitában. 

A 300 tagból álló parlament több mint 200 képviselője akar felszólalni a vitában"

– ismertette Nikosz Vucisz házelnök, majd hozzátette, hogy a felszólaló képviselőknek csupán mintegy fele végzett csütörtök délutánig.

Fotó: AFP

Habár szabály szerint legtöbbjüknek hat perc állna rendelkezésre a beszédre, ezt sokan nem tartották be a heves eszmecsere során. Elemzők szerint várhatóan szűk többséggel, de a képviselők meg fogják a Macedóniával kötött megállapodást, annak ellenére, hogy ezt a társadalom jelentős része és az ellenzék is ellenzi. 

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök 27 éves vita végére tett pontot azzal, hogy tavaly megállapodott a macedón kabinettel arról, hogy a volt jugoszláv tagállamot nevezzék Észak-Macedóniának (Észak-Macedóniai Köztársaságnak). Szkopje már elfogadta az egyezményt.  Múlt héten a görög kormány megnyert egy bizalmi szavazást, a parlamentben nagyon szűk többséggel (300-ból 151 szavazattal) ugyan, de bizalmat kapott a voksoláson, amelynek kiindulópontja szintén a Macedóniával kapcsolatos névvita rendezése volt. 

A két ország között az okoz feszültséget, hogy Görögország északi térségét Makedóniának hívják. Egyes felmérések szerint a görögök mintegy hetven százaléka területi követelésektől tart, és ezért ellenzi, hogy az egykoron jugoszláv tagköztársaságot bármilyen formában Macedónia néven ismerjék el. Ha viszont a görög parlament ratifikálja a megállapodást, Athén is az új nevén fogja elismerni az országot. A névvita lezárása elengedhetetlen ahhoz, hogy Macedónia a NATO és az Európai Unió tagjává válhasson.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére