Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egyre jobban butulnak a svédek

2018. január 2. 21:38

STOCKHOLM, 21:38

A legfrissebb kimutatások szerint évről évre egyre alacsonyabb IQ-val rendelkeznek a skandináv ország lakói.

James Flynn új-zélandi tudós szerint a legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a skandinávok IQ-szintje az elmúlt években fokozatosan csökkent. A 90-es évek óta tartó mélyrepülés a statisztikák szerint a következő években sem áll majd meg.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP
A Forskning & Framsteg nevű svéd tudományos folyóiratban publikált kutatás szerint 1995 óta minden negyedik évben egy pontnyival csökkent a lakosok IQ-szintje, ami kiemelkedően nagy mélyrepülésnek számít.

Bár Svédországban nincsen állami nyilvántartás az állampolgárok IQ-szintjéről, Flynn szerint ugyanez a szintcsökkenés a többi északi országnál is észrevehető. A tudósok rámutattak, hogy mindez az oktatási rendszer és annak gyenge színvonala miatt fordulhatott elő.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A svéd oktatás helyzetét tovább nehezíti, hogy 2015 óta rengeteg migráns érkezett a skandináv országba, akiknek igyekeznek ugyanolyan szintű lehetőségeket biztosítani, ami sokszor megnehezíti a helyzetet. Az adatok rámutattak, hogy a bevándorlógyerekek sokkal rosszabbul teljesítenek az iskolapadban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

amerika, london, párizs

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére