Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy pakisztáni orvos szerint a szexuális zaklatás csak kulturális különbség

2017. november 10. 18:28

MANCHESTER, 18:28

A manchesteri Trafford Kórházban dolgozó pakisztáni származású orvos, Imran Qureshi szexuálisan zaklatott egy vele dolgozó, még tanuló státuszban levő nővért. Amikor az ügy az orvosi kamara etikai törvényszéke elé került, Qureshi azzal védekezett, hogy ő nem is tudta, hogy szexuálisan zaklatja a női kollégáját, hiszen Pakisztánban egészen  "mások a kulturális szokások", mint Nagy-Britanniában.

A kétgyermekes, 44 éves Imran Qureshi a vele együtt dolgozó 21 éves nővért a közös műszakjuk közben többször is arról faggatta, hogy volt-e, illetve van-e most barátja. Majd pedig amikor kettesben maradtak az egyik helységben, akkor az orvos a falhoz szorította a nővért, és erőszakkal megmarkolta a melleit. A nővér kiszabadította magát a zaklató kezeiből, majd pedig telefonjával rögzítette a Pakisztánból érkezett orvos által ezek után elmondottakat.

Az azóta már a hatóságok, így az orvosi etikai bizottság elé is odakerült hangfelvétel tanúsága szerint Qureshi ekkor – mintha mi sem történt volna – arról kezdett beszélni a nővérnek, hogy nagyon szépnek tartja őt, illetve hogy mennyire magányosnak érzi magát, mivel megromlott a házassága, és ezért azt javasolja a nővérnek, hogy az létesítsen vele szexuális kapcsolatot. 

Imran Qureshi

Qureshit később a manchesteri bíróság 20 napnyi közösségi munkavégzésre ítélte, miután elítélték a szexuális zaklatás miatt. A bíróság azt is elrendelte, hogy a pakisztáni orvos öt évre kerüljön be a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

Emellett az orvosi kamara pedig felfüggesztette Qureshi szakmai praktizálási jogát. Ezt azonban nem volt hajlandó elfogadni a pakisztáni orvos, amiért az Országos Orvosi Kamarához fordult fellebbezve a felfüggesztése ellen.  A napokban pedig az orvosi kamara elkezdte újratárgyalni, hogy a manchesteri Trafford Kórházban 2015 júniusában mi is történt. Ezen a tárgyaláson a pakisztáni orvos azzal védekezett az ellene felhozott szexuális zaklatási váddal szemben, hogy ő nem tudta, hogy a munkatársnője melleinek a megfogásával szexuális bűncselekményt követ el, mivel Pakisztánban, ahonnan ő származik, ott mások a kulturális szokások. 

A kamarai tárgyalásról szóló beszámolók szerint a kulturális különbségekkel való érvelés mellett az orvos egyébként az eljárás során a megbánásnak a legkisebb jelét sem mutatta.

Qureshi orvosetikai ügyének tárgyalása még folytatódik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére