Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Durván visszanyalt egy brit börtönben a transzgender fagyi

2018. július 19. 13:15

A nagy-britanniai Flocktonban található New Hall női börtönben történtek ismét bebizonyították, hogy nincs létjogosultsága az önmagukat transzneműeknek kikiáltók számára biztosított előjogoknak. Az egyik, női börtönben elhelyezett férfi genitáliájú (férfiból lett nő) elítélt ugyanis több női elítéltet is zaklatott szexuálisan.

Egy transznemű fogvatartottat – aki nem esett át nemváltó műtéten, így még megmaradt a férfi nemi szerve – transzszexuálisként került egy brit női börtönbe, akit most azzal vádolnak a hatóságok, hogy szexuálisan bántalmazott négy női fogvatartottat. A hírek szerint a yorkshire-i Wakefield és Flockton városa között található New Hall speciális női börtönben már az érkezése utáni első napokban elkezdte zaklatni a fogvatartottakat.

A transzgender – aki saját elmondása szerint már két éve nőként élt – mégsem egészen úgy viselkedett mint egy nő. A vallomások szerint ugyanis a férfiból lett nő nemi szerve a zaklatások alkalmával jól láthatóan erekciót mutatott, illetve az elkövető szándékosan mindent el is követett azért, hogy az áldozatai lássák is ezt.  A tanúvallomások alapján kiderül az is, hogy a transznemű fogdosta, megcsókolta, illetve orális szexuális kapcsolat létesítésére szólította fel áldozatait.

Miután a női börtön őrsége számára kiderült, hogy a transznemű elítélt zaklatja a női elítélteket, azonnal elkülönítették, illetve a vádak kivizsgálása után áthelyezték egy szigorított őrzésű férfi börtönbe.

Az eset kapcsán a brit sajtóban ismét vitatéma lett, hogy – a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően – jó dolog-e az, ha nemváltó műtét nélkül önmagukat transzgendereknek kikiáltó személyek a biológiai (születési) nemükkel, és így a genitáliáikkal ellentétes nemű elítélteknek fenntartott börtönökbe kerülhetnek elhelyezésre – pusztán bemondás alapján. 

A 2017-es adatok szerint csak Angliában és Walesben 125 transznemű elítéltet tartottak börtönökben, ami hetvennel, azaz majdnem a duplájával több, mint egy évvel korábban.

Ez vagy azt jelenti,

  • hogy a társadalom többségéhez mérten elképesztő nagy mértékben megnőtt az elmúlt években a transznemű bűnelkövetők számaránya,
  • vagy pedig azt, hogy valamiért (vagyis az enyhébb bánásmódért) a valójában nem transznemű személyek is transznak mondják magukat a brit büntetés-végrehajtási intézményekben. 

A transznemű elítéltek számos könnyítéssel és előjoggal bírnak a brit börtönökben a jelenlegi szabályozás szerint. Az átlagos elítélteknél jóval szabadabban dönthetnek a fürdőzésükről, a ruhamosásukról,az öltözködésükről, illetve a szabadidejükről is. A transzneműeknek nyújtott kedvezményekkel való visszaélések növekedése miatt a brit törvényhozás a transzneműek meghatározására és jogi kezelésére vonatkozó szabályok szigorítására kényszerülhet. 

A most hatályos szabályozás szerint a transzgenderek a születési anyakönyvi kivonatukban csak akkor változtathatják meg jogi értelemben hivatalosan a nemüket, ha orvosilag bizonyítottan diagnosztizálták a nemi diszfória állapotot náluk, és ha emellett már legalább két éve nőként/férfiként is élnek. A börtönökben viszont nem ilyen szigorú a helyzet. A jelenlegi gyakorlat szerint ugyanis a bírók egyéni mérlegelésel döntenek arról, hogy a bűncselekmények miatt elítélt személyeket elismerik-e transzneműeknek, illetve hogy ez alapján azok letölthetik-e a büntetéseiket a transzneműeknek járó kedvezményekkel.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Úgy tűnik, hogy ma az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak is a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A hétfő legfontosabb hírei egy helyen.

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

amerika, london, párizs

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzegromániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

hajrá, magyarok!

Hétfőn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

szabad vasárnap

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárembert.

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

kétharmad

Gyakorlatilag ingyen felépült egy csodaszép és modern stadion. Ráadásul még pénzt is keresett a beruházásokon az állam - jelentette ki a Ferencváros elnöke.

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

kétharmad

Az Alapjogokért Központ megvizsgálta a Frontex átalakításáról és megerősítéséről szóló EU-javaslatot és megállapította, hogy ugyan a határvédelem megerősítése pozitív szándék, de a tervezetnek több olyan pontja van, amely sérti a nemzeti szuverenitást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére