Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Csak a valódi jobboldal mentheti meg Európát

2016. március 27. 19:28

Európát csakis a valódi konzervatív jobboldal mentheti meg. A mostani folyamatok biztatók, egyre több európainak lesz fontos a saját identitása, a saját kultúrája – nyilatkozta a Magyar Demokratának Daniel Friberg, a Magyarországon élő svéd közgazdász, A jobboldal visszatér című könyv szerzője.

Daniel Friberg

Daniel Friberg szerint a valódi jobboldalt 1945, majd az 1968-as szélsőbaloldali megmozdulások után diszkreditálták, összemosták a nácikkal. Ennek következtében pedig a magukat jobboldalinak valló pártok, mint a svéd Mérsékelt Párt vagy a német CDU, fokozatosan feladták saját konzervatív világképüket, elfogadták a liberális dogmákat, ez pedig a bevándorláspolitikájukban is megmutatkozik.

A svéd közgazdász szerint ezeket a pártokat ma már nem lehet megkülönböztetni egymástól. Közép-Európában azonban folyton meg kellett harcolni a megmaradásért, ami erősítette a nemzeti immunrendszert, ezért is voltak képesek a magyarok nemet mondani a bevándorlásra. Friberg a Demokratának elmondta, hogy ezzel szemben Svédországban elkényelmesedtek az emberek, illetve meghatározóvá vált a fehér európaiakban bűntudatot keltő szellemi irányzat.

Daniel Friberg A jobboldal visszatér című könyv szerzője, az Arktos Kiadó tulajdonosa, emellett a Motpol metapolitikai thinktank alapítója is.

A metapolitikával kapcsolatos kérdésre Friberg kifejtette, hogy a liberálisok és a marxisták felismerték, hogy a politikai hatalomhoz a közgondolkodás átformálásán keresztül vezet az út. Ennek köszönhető, hogy benyomultak a médiába, a kultúrába, az oktatásba, valamint egy új nyelvet alakítottak ki.

Ellentmondást nem tűrően tematizálták a közbeszédet, devianciákat normává emelve, hagyományos normákat pedig kirekesztő, szélsőséges, idejétmúlt rendellenességnek beállítva.”

– jelentette ki Daniel Friberg, aki szerint ugyanezt a metapolitikai megközelítést kell alkalmazni a konzervatív jobboldalnak is a médiában, illetve a közbeszéd minden szintjén, ugyanis ez teremti meg a politikai mozgásteret.

A szerző elmondta, hogy a liberálisok egészen odáig jutottak Svédországban, hogy a liberális párt ifjúsági tagozata újabban már a vérfertőzést és a nekrofíliát akarja törvényesíteni. Friberg szerint a mostani folyamatok biztatók, amihez persze hozzájárult a bevándorlási válság is, hiszen erős traumák érték az európai társadalmakat. A válság során azonban az is megmutatkozott, hogy a baloldali, liberális és áljobboldali pártok krízishelyzetben impotensek, képtelenek választ adni a kihívásokra. Európát pedig csakis a valódi konzervatív jobboldal mentheti meg – mondta Daniel Friberg.

(Magyar Demokrata)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére