Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Brüsszel meghátrál - nem csökkentik a forrásokat a migrációs politika miatt

2018. február 14. 18:38

BRÜSSZEL, 18:38

Günther Oetting uniós költségvetési biztos szerdán arról beszélt, hogy a jövőben nem kellene a migrációs politika miatt csökkenteni a kohéziós támogatásokat. Ez azért jelent új fordulatot a korábbi álláspontokhoz képest, mert számos EU-s politikus és vezető német politikusok is amellett álltak ki, hogy azok a tagállamok, amelyek nem fogadnak be migránsokat, kevesebb kohéziós pénzt kapjanak. A hazai balliberális oldal is ebben reménykedett eddig.

A migrációs válság során fény derült arra, hogy a bevándorlók Európán belüli szétosztását Brüsszel nyíltan zászlajára tűzte. A nyugati kultúrát alapjaiban megrengető tervhez nem szégyenkeztek mezei zsarolást is alkalmazni azon országok ellen, akik nem akarták nemzeti kultúrájukat megváltoztatni.

Günther Oettinger

Fotó: AFP

Az egyik ilyen zsarolás volt például a kohéziós források csökkentése. Heiko Maas német igazságügyi miniszter még tavaly ősszel hozakodott elő azzal az ötlettel, hogy ha Magyarország továbbra is ragaszkodik migrációval kapcsolatos álláspontjához, akkor meg kell tőle vonni az uniós pénzek egy részét.  

Orbán Viktor magyar kormányfő azonban következetesen azt az álláspontot képviselte, hogy a Kohéziós Alap nem ajándék, hiszen a közép-európai országok megnyitották piacukat az Európai Unió számára, s mint ilyen, nincsen semmi köze a bevándorlás kérdéséhez.

Ez a tényező pedig úgy tűnik, Brüsszel agyáig is eljutott. Günther Oettinger uniós költségvetési biztos az MTI szerint ugyanis arról beszélt szerdán, hogy az Európai Bizottság a 2020 utáni, hosszú távú költségvetésének kialakítása során el akarja kerülni, hogy a kohéziós források csökkenjenek a migrációs politika miatt.

Oettinger szerint az Európai Uniónak sikeresnek és kompetensnek kell mutatnia magát, ennek érdekében pedig nem szabad egymással szembeállítani vagy összekeverni a kohéziós pénzek és a migráció két teljesen különálló területét.

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

A biztos elmondta: az uniós tagországok vezetőinek jövő héten esedékes informális találkozójához az uniós bizottság lehetőségeket vázol fel egy olyan új hosszú távú uniós költségvetésre, amely hatékonyan valósítja meg a kitűzött célokat 2020 után, és ismerteti a lehetőségek pénzügyi következményeit.

Tájékoztatása szerint a találkozón a vezetők olyan uniós intézkedésekről tárgyalnak majd, mint például az EU külső határainak védelme, az európai védelmi unió támogatása, Európa digitális átállásának előmozdítása vagy az EU kohéziós politikájának és mezőgazdasági politikájának hatékonyabbá tétele.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére