Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Brüsszel felsorakozott Soros mögött

2017. április 25. 20:41

Kedden Guy Verhofstadt és az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szervezésében meghallgatták a Soros-egyetem rektorát az Európai Parlamentben. Az EP ballib képviselői természetesen a magyar embereket hibáztatják a kialakult helyzet miatt.

Az esemény fényét emelte jelenlétével a majdnem teljes magyar ballib delegáció: Niedermüller Péter és Molnár Csaba a DK-ból, Jávor Benedek a Párbeszédtől és Szanyi Tibor az MSZP képviseletében. A hallgatóságból többen #IstandwithCEU kitűzőkkel jelentek meg, jelezve, hogy Soros keze bizony az EP-n belülre is elér.

Jávor, Niedermüller és Szanyi az esemény kezdete előtt szó szerint körbeugrálták Ignatieffet, túródva próbáltak a sorok között a rektor közelébe férkőzni egy kézfogásért.

Az eseményt a Verhofstadt-féle ALDE szervezte, de mivel vérszagra gyűlnek az ügyeletes rettegők, így az európai szocdemek frakcióvezetője (Gianni Pittella), a radikális baloldal frakcióvezetője (Gabi Zimmer), és a zöld frakció társelnöke (Philippe Lamberts) is részt vett a kirakatsivalkodáson.

A néppárt bal szárnyáról beugrott Sabine Verheyen képviselőasszonyság is, aki szerint a CEU és így az Open Society is az európai értékeket képviseli. Az EPP tagja a 888 kérdéseire igencsak érdekes válaszokat adott az esemény után, de erről majd később.

A jómadarak, előttük fehér táblával balról jobbra haladva:Zimmer, Pittella, Ignatieff, Verhofstadt, Verheyen, Lamberts. A kép jobb alsó részén Szanyi kapitány látható, aki éppen próbál eligazodni a Facebookon.

Ignatieff nem okozott nagy meglepetést a meghallgatáson, kb. ugyanazt a szöveget adta elő, mint hétfőn a Brüsszeli Szabad Egyetemen (ULB). Szerinte hatalmas kihívással néz szembe az európai projekt, mert "1945 óta nem zárattak be így egyetemet Európában". Érdekes módon, beszéde végén azért megjegyezte, hogy bármi is történjen, a CEU nem fog bezárni, ami azért valljuk be, a '45-ös szöveg után egy kicsit ellentmondásos, ugyanakkor érthetetlen Ignatieff rikácsolása, hiszen az EMMI és a magyar kormány is sokszor megerősítette már, hogy nem akarják bezáratni Soros egyetemét. No de akkor mire föl ez a hisztériakeltés? Költői kérdés. A lényeg, hogy "ők nem politizálnak".

Nem az a dolgom, hogy megmondjam nektek, hogy mit csináljatok"

– kezdte mondanivalóját az EP-képviselőknek címezve a Soros-egyetem rektora, és jóllehet, hogy ez a mondata igaz is volt, hiszen pont ezért váltja őt csütörtökön Brüsszelben Soros György, hogy megmondja mit csináljanak a Juncker-féle bürokraták.

Ignatieff elmondta, hogy a CEU már a rendszerváltás óta jelen van Magyarországon, és szerinte mindig is a demokratikus átmenet elősegítését szolgálta az országban.

Az elmúlt években olyan embereket képeztünk, akiknek számít a demokratikus értékrend, a szabadság, a tudás ('és van évi 3 millája a tandíjra' - a szerk)"

– fűzte hozzá Ignatieff, akiről az is kiderült útközben, hogy büszke liberális, de szerinte a CEU nem liberális, hanem demokratikus intézmény, sőt azt is kibökte, hogy ügyüket pártfogolják Washingtonban, Berlinben, Budapesten, sőt még Münchenben is.

Itt az ideje, hogy támogatást kapjunk Brüsszeltől is"

– közölte Ignatieff az egybegyűlt képviselőkkel.

Az EP ballib képviselői már megint a magyarokat hibáztatják

Az esemény főbb meghívottjai mind aggodalmuknak adtak hangot a Soros-egyetem ügye kapcsán. A szocdem Pittellát elmondása szerint megrémítette az, ami a CEU-val történik, de lemondóan csak annyit mondott, hogy Orbánnak túl nagy a támogatottsága és ezért szerinte "bármit megtehet" (ergo: a magyar emberek a hibásak, mert a CEU nem akar a játékszabályok szerint játszani).

A radikális baloldali (korábban kommunista párttag!!!) Gabi Zimmer kijelentette, hogy imádja Magyarországot, hiszen a remény és a szabadság szimbóluma volt, mikor elsőként nyitotta meg hazánk határait a nyugat felé. Zimmer elmondása szerint most nem érti a magyarokat,

de azért van az EU, hogy felemeljük a hangunkat, mert ezt nem lehet elfogadni"

– mondta a kelletlenkedő politikusnő.

Verhofstadt azon véleményének adott hangot, hogy fontos kiállni az ügy mellett és nyomást kell gyakorolni a magyar hatóságokra.

Az ülés vége felé Ignatieff újra szót kapott és mondandójával elérte az esemény dramaturgiai csúcspontját, hiszen szerinte a kormány fogságba ejtette a CEU-t és fegyvert tart a fejükhöz. Végül kijelentette, hogy ő mindig is a teljes akadémiai függetlenségre törekedett. Független akar maradni a magyar államtól és független akar maradni attól, aki "a számlákat fizeti".

Ignatieff nehéz eset. Az ülésről kifelé menet sikerült elkapnom egy szóra, miközben titkárnője mindent bevetett, hogy kimenekítse főnökét a sajtó karmai közül. A rektor az alákérdező és halmozottan aggódó német és belga televízióknak nyájasan és hosszan válaszolgatott, de miután kiderült, hogy egy magyar portál kérdezi igencsak sietősre vette a dolgot. A CEU elnökét arról próbáltam megkérdezni, hogy az elmúlt időben adtak-e be bármilyen vizsgálati esetet az Amerikai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalnak (USCIS), hogy felkerüljenek arra a listára, melyet a Hivatal vezet az általa elismert (külföldön is működő) amerikai intézményekről, egyetemekről, melyen a CEU jelenleg nincs is rajta. Ignatieff azt mondta nem tudja miről van szó, de szerinte ez nem is számít, hanem csak az, ami Budapesten történik. Ekkor csapott le az ádáz titkárnő, közölve: "SORRY, WE HAVE TO GO, WE ARE LATE."

A rendezvényt amúgy a szocdem Gianni Pittella monológja zárta, aki harcias beszédében háborút hirdetett a demokrácia és az unió fundamentumainak megvédéséért, és autoriternek és illiberálisnak nevezte a magyar kormányzatot. Úgy látszik, hogy Brüsszel alapértékei - köszönhetően a bivalyerős lobbinak - már csak az amerikai magánegyetemekért való aggódásban és acsarkodásban merülnek ki.

Mikor a néppárti képviselő liberálissá vedlik

A képen Sabine Verheyen, az EPP képviselője (A riporter a béna frizurával nem én vagyok).

Az ülés után szerencsére még el lehetett csípni az Európai Néppárt vészmadarát, akit Soros látogatásáról és az EU felett elhatalmasodó lobbiról kérdeztem. Sabine Verheyen szerint a milliárdos spekulánsnak és a multinacionális lobbinak nincs különösebb hatása az Európai Parlament működésére, szerinte mindenkivel le kell ülni, és egyeztetni. Bár Soros rendelkezik a legnagyobb frakcióval az EP-ben, Verheyen szerint a milliárdosnak nincs befolyása Juncker felett. Persze, mint tudjuk Junckerre tényleg nincs hatással a pénz, hiszen Luxemburg miniszterelnökeként is csak jószívűségből segítette a multik adókerülését, és az Eurogroup is csak véletlenségből lobbizta ki neki a bizottsági elnöki pozíciót...

Arra a pletykára reagálva, hogy az Európai Néppárt ki akarja zárni köreiből a Fideszt, Verheyen azt mondta, hogy nincs ilyenről szó, bár ő szívesebben látná az EPP-n kívül a magyar kormánypártot.


A keddi nap tanulsága tehát, hogy Brüsszel felsorakozott, készen áll a harcra (és vele a kudarcra), amihez Ignatieff hisztériakeltése az elmúlt napokban szépen megágyazott.

De nem baj, hiszen közel már a szerda, a bürokraták pedig készülhetnek a seggberúgásra.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére