Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az LMP megmutatta a Jobbiknak, hogyan kell törvényesen plakátot vásárolni

2017. június 20. 13:58

A Jobbik hónapok óta nem mer kiállni a nyilvánosság elé, hogy egy mondatban megválaszolja azt a kérdést, kötöttek-e valójában korrupciógyanús üzletet plakátkampányaik kapcsán az új gazdájukkal, Simicska Lajossal. Eközben új játszótársuk, az LMP egy szempillantás alatt megmutatta a csicskapártnak, hogyan is szoktak pártok tisztességesen, átlátható módon plakáthelyeket vásárolni.

A Vona Gábor vezette Jobbik továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kelljen pontosan, összegszerűen nyilvánosságra hoznia azokat az adatokat, amelyek tisztázhatnák a pártot bárminemű korrupciógyanú alól – amely valljuk be, egyre csak erősödik.

Egy további – ám már csak mellékes – szál ennek kapcsán, hogy a politikai kommunikációt tekintve az efféle titkolózások mennyire vetnek vajon jó fényt az átláthatóság szlogenjével kampányoló pártra. 

Ugyanakkor, ami még ennél is érthetetlenebb, hogy annak ellenére, hogy immár a NAV is elkezdett vizsgálódni a plakátok ügyében, sem a pártigazgató, Szabó Gábor, sem pedig a párt elnöke, Vona Gábor nem hajlandó a nyilvánosság elé kiállni, és minden kételyt eloszlatni ez ügyben. 

Hiszen az átláthatóságot és a korrupcióellenességet zászlajára tűző Jobbik az egész ügy kapcsán – jelentős huzavonát követően – mindössze arra volt képes, hogy elárulja, számszerűen mennyi hirdetőhelyet vásárolt Simicska Lajostól.

Abba megint csak ne menjünk bele, hogy már ott is kilógott a lóláb, hiszen saját magukat buktatták le közleményükben, ugyanis az ott feltüntetett hirdetőfelületek darabszáma nagyságrendekben meghaladta a korábban Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő által elismert számokat.

Az ezzel kapcsolatos áradatok csupán később jelentek meg, azonban azok a kormányközeliséggel nehezen vádolható Népszava számításai szerint minimum kétségre adnak okot, ugyanis kiderült:

a Jobbik napi pár száz forintért bérelhette plakátjait Simicskától, továbbá nem világos az sem, hogy az árak tartalmazzák-e az áfát.

Az egész jobbikos ügy tehát úgy, ahogy van, nemcsak morálisan megkérdőjelezhető, hanem szakmailag és politikailag is az. Világosan látható, amióta Simicska Lajos érdekei szerint kormányozza Vona Gábor a pártot, egyre komolyabb szakmai hibákat vétenek, amelyek mögött pedig nincs potens politikai kommunikáció sem, amely esetleg szépíteni tudna a már-már nevetséges, ugyanakkor szánalmas jobbikos valóságon. 

"Álljon meg a menet, mindenki csak és kizárólag a Jobbikkal szívózik, továbbá Simicskánál amúgy sem lehet átláthatóan plakáthelyekhez jutni!"

Az ilyen és efféle, valóságtól elrugaszkodott magyarázkodások sem segítik a jobbikos politikusokat. Ugyanis létezik egy másik párt, amelyik szintén a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégektől vett plakáthelyeket, azonban a Jobbikkal szöges ellentétben, pillanatok alatt gyorsan, világosan és átláthatóan elszámolt az anyagiakkal.

Ez pedig a jobbikosok újdonsült játszótársa, az LMP. 
Fotó: MTI Fotóbank

Ugyanis Szél Bernadett tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: az LMP alapítványa, az Ökopolisz 150 plakátot helyezett ki a közelmúltban a nyárra a Simicska-féle Mahir felületein, ezekért listaáron 12 millió forintot fizetett saját költségvetéséből, hitel felvétele nélkül. Akkor tehát összegezve

  • a Jobbik májusban – saját bevallása szerint – egyéb felületek között 2470 plakátot vásárolt Simicskától, ezért 26,8 millió forintot fizetett.
  • az LMP júniusban – saját bevallása szerint150 plakátfelületet vásárolt Simicskától, ezért 12 millió forintot fizetett.

Magyarán az LMP 150 plakátért 12 milliót csengetett ki, míg a Jobbik – egyebek mellett – 2470 plakátért mindössze 27 milliót. Ennek fényében Simicska Lajos jelentősen torzíthatta a piacot a Jobbik kedvéért – és az LMP hátrányára –, ami pedig a pártok választási esélyeinek akár direkt módon történő befolyásolásaként is felfogható.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

A kormány az EU-hoz és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák miatt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön bejelentette: a kormány Brüsszelhez és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák ügyében.

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

ökojobb

Bóday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk arról, hogy a környezet- és állatvédelem témája nem csak a baloldalé, hogy a vegetarianizmus nem egy libsi divathullám, hogy egyre több az "ötperces állatvédő", valamint, hogy még ma is létezik a megélhetési állatvédelem.

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

amerika, london, párizs

Nem érzékelhető az Európai Unió területére irányuló migrációs hullám enyhülése Németországban, amelyre továbbra is erőteljes nyomás hárul.

Orbán: nemzetibb, jobboldalibb európai politikai életre számíthatunk az EP-választás után

Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére