Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

2017. november 22. 09:58

A legnagyobb pofonokat tényleg az élet osztja ki, mondaná az Oravecz Nórába öltött Panyi Szabi, aki a magyarországi Uber körüli cirkuszban természetesen az amerikai hiperkapitalista cég oldalára állt és egy összeesküvéseken nyugvó véleménycikket írt. Mondanom sem kell, hogy minden, amit Panyi előre látott, az bekövetkezett, csak nem éppen úgy, ahogy azt megjövendölte a Jós.

A látói képességekkel megvert, USA-mániás Panyi 2016-ban arról értekezett, hogy az Uber elleni határozott kormányfellépésnek az volt az oka, hogy a hatalom nem örült annak, hogy "amerikai szervereken gyűljön sok tízezer trendi magyar fiatal bankszámlaszáma, mozgási szokásai (sic)." Panyi akkor arra a bravúros következtetésre jutott, hogy a kormány szerint a kiterjedt adatgyűjtés politikai kockázatot jelent.

Az újságírók újságírója szerint az információ- és adatgyűjtés az amerikai kormányzat kezében a nyomásgyakorlás eszköze lehet. Ezért a magyar kormány (Panyi nem jegyzi meg, de elmondjuk, hogy az EU egésze is beleszállt az Uberbe) fogta magát, és kérdőre vonta az amúgy adózni nem szerető amerikai óriásvállalatot, aki rövidesen ki is vonult az országból.

Ennyit az előzményekről. Most beszéljünk arról, hogyan nyúlt mellé Panyi.

Az Indexre és Panyi Szabolcsra jellemző vágyvezérelt újságírást általában arcul csapja a valóság. Ez most sem történt másképp. Mint kiderült, a magyar kormánynak teljesen igaza volt. Panyi látomásai is némileg beteljesedtek, de nem úgy, ahogy ő szerette volna.

Az Uber ugyanis közölte, hogy tavaly csaknem 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek, akiket a sajtóinformációk szerint később lefizettek, hogy megsemmisítsék azokat.

Az adatlopás áldozatai között volt az Uber 600 ezer amerikai sofőrje is. A hackerek neveket, e-mail-címeket, telefonszámokat loptak el, és eltulajdonították a sofőrök jogosítványainak adatait is. A Bloomberg tudni vélte, hogy a hackerek 100 ezer dollárt kaptak az Ubertől, ezt azonban a cég nem erősítette meg.

Vonjuk le gyorsan a következtetéseket

Az Index most is – mint általában – egy ordas nagy hazugsággal próbálta meg zsarolni a kormányt és befolyásolni az olvasókat. A cikk megjelenése után egy évvel kiderült, hogy a kormánynak igaza volt, az Uber tényleg gyűjti az adatokat, mégpedig törvénytelenül. Természetesen van az a pénz, amiért bevédik őket egyes "kitartott" újságírók. 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

spring is coming

Egy, a 70-es években Göteborgba kivándorolt magyar férfi szerint a svéd kormány azért engedi be "orrvérzésig" a bevándorlókat, mert szavazatokat vár tőlük.

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

spring is coming

Vasárnap Nagykőrösön tartott kampányrendezvényt a Jobbik, de az előadásra szinte senki sem volt kíváncsi.

Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban

Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.

Orbán Viktor is üzent a rendkívüli hóhelyzet miatt

A miniszterelnök a rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába, melyről egy videó is felkerült a Facebook-oldalára.

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

amerika, london, párizs

Bécsi iszlám vezető ismerte el, hogy az integráció nem működik. Az Echo TV Informátor című műsora az osztrák fővárosban készített interjút a bécsi iszlám szövetség első emberével, aki őszintén beszélt arról, hogy már Bécsben is kialakultak párhuzamos társadalmak. Az oknyomozó műsornak sikerült bejutni Ausztria egyik legnagyobb mecsetébe is, ahol péntekenként ötezer muszlim imádkozik.

Íme a hosszú hétvége legcukibb és legmeghatóbb videója!

Egy székely kislány szaval gyönyörűen és büszkén, mindenkinek érdemes látnia, hallania!

A többség szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz

A többség szerint az iszlám nem tartozik Németországhoz

amerika, london, párizs

A németek döntő többsége egyetért Horst Seehofer azon kijelentésével, miszerint az iszlám nem tartozik Németországhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére