Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

2017. november 22. 09:58

A legnagyobb pofonokat tényleg az élet osztja ki, mondaná az Oravecz Nórába öltött Panyi Szabi, aki a magyarországi Uber körüli cirkuszban természetesen az amerikai hiperkapitalista cég oldalára állt és egy összeesküvéseken nyugvó véleménycikket írt. Mondanom sem kell, hogy minden, amit Panyi előre látott, az bekövetkezett, csak nem éppen úgy, ahogy azt megjövendölte a Jós.

A látói képességekkel megvert, USA-mániás Panyi 2016-ban arról értekezett, hogy az Uber elleni határozott kormányfellépésnek az volt az oka, hogy a hatalom nem örült annak, hogy "amerikai szervereken gyűljön sok tízezer trendi magyar fiatal bankszámlaszáma, mozgási szokásai (sic)." Panyi akkor arra a bravúros következtetésre jutott, hogy a kormány szerint a kiterjedt adatgyűjtés politikai kockázatot jelent.

Az újságírók újságírója szerint az információ- és adatgyűjtés az amerikai kormányzat kezében a nyomásgyakorlás eszköze lehet. Ezért a magyar kormány (Panyi nem jegyzi meg, de elmondjuk, hogy az EU egésze is beleszállt az Uberbe) fogta magát, és kérdőre vonta az amúgy adózni nem szerető amerikai óriásvállalatot, aki rövidesen ki is vonult az országból.

Ennyit az előzményekről. Most beszéljünk arról, hogyan nyúlt mellé Panyi.

Az Indexre és Panyi Szabolcsra jellemző vágyvezérelt újságírást általában arcul csapja a valóság. Ez most sem történt másképp. Mint kiderült, a magyar kormánynak teljesen igaza volt. Panyi látomásai is némileg beteljesedtek, de nem úgy, ahogy ő szerette volna.

Az Uber ugyanis közölte, hogy tavaly csaknem 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek, akiket a sajtóinformációk szerint később lefizettek, hogy megsemmisítsék azokat.

Az adatlopás áldozatai között volt az Uber 600 ezer amerikai sofőrje is. A hackerek neveket, e-mail-címeket, telefonszámokat loptak el, és eltulajdonították a sofőrök jogosítványainak adatait is. A Bloomberg tudni vélte, hogy a hackerek 100 ezer dollárt kaptak az Ubertől, ezt azonban a cég nem erősítette meg.

Vonjuk le gyorsan a következtetéseket

Az Index most is – mint általában – egy ordas nagy hazugsággal próbálta meg zsarolni a kormányt és befolyásolni az olvasókat. A cikk megjelenése után egy évvel kiderült, hogy a kormánynak igaza volt, az Uber tényleg gyűjti az adatokat, mégpedig törvénytelenül. Természetesen van az a pénz, amiért bevédik őket egyes "kitartott" újságírók. 

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére