Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Az evangélikus lelkész migránsokat simogat és közben keresztes hadjáratot vív

2017. január 4. 17:58

Az Index egy szenzációhajhász cikkben az evangélikus egyház kormányellenességéről írt, az új év első napján. A mínuszos hírben idézik Bolba Márta evangélikus lelkészt is, aki a nyolcker Egyházügyi Tanácsán kiverte a díszhisztit. Arra kérte a jelenlévő egyházi képviselőket, hogy idézzék a népszavazási kérdéseket.

Bolba a Kettős Mércén (hol máshol, hiszen a Kocsis Máté-ellenes keresztes hadjárat lovagjai mind oda írnak) részletesen kifejtette a találkozó mibenlétét. 

A népszavazás előtt két héttel dr. Kocsis Máté polgármester úr összehívta a Józsefvárosi Egyházügyi Tanácsot, és két órán keresztül beszélgetett a helyi klérussal a népszavazásról. Arra kérte a megjelenteket, hogy a híveiket arra biztassák, hogy vegyenek részt a népszavazáson. A találkozó egyik legkínosabb pontja az volt, amikor megkértem a megjelenteket arra, hogy segítsenek nekem befejezni a mondatot… nem jutott eszembe ugyanis pontosan a népszavazásra feltett kérdés.”

A bejegyzés végére a lelkésznőt magával ragadta a hév, már-már követelőző hangnemben írt arról, hogy:

Azt akarom, hogy az Európai Unió polgáraként, magyar állampolgárként vállaljunk felelősséget az okozott nemzetközi humanitárius katasztrófa áldozatainak megsegítéséért. Arányosnak tartom a befogadandó menekültek számát, sőt úgy gondolom, hogy ennél sokkal több embert is képes lenne befogadni ez az ország.”

Bolba Márta evangélikus lelkész melléfogott

Az Index cikke Kocsis Máté figyelmét is felkeltette, aki levelet írt az Egyházügyi Tanácsnak és Bolba Mártának, amelyet az egyik egyházügyi tanácstag hozzánk is eljuttatott.

Kocsis másképp emlékszik a történtekre, mint ahogyan Bolba Márta előadta.

Tisztelt Egyházügyi Tanács!

Tisztelt Bolba Márta!

 Először is boldog új évet kívánok mindnyájuknak, mindehhez jó egészséget és sok szeretetet családjaiknak, szeretteiknek!

Sajnálom, hogy az alábbiakkal zavarok, de megdöbbentő írásra bukkantam az Index.hu-n, íme.

Nem tudom, hogy egyáltalán szükséges-e kommentárt fűzni hozzá, hiszen a hivatkozott találkozón szó sem volt párt(!) ideológiáról, utasításról(!), de még csak szószékről sem.

Kedves Márta!

Ez közönséges hazugság. Nem tudom, helyes-e, ha lelkészként valótlanságokkal, csúsztatásokkal szerez magának médiafelületet? Vagy bármit. Hamis diadal ez, lelkésznő!

Tisztelt Egyházügyi Tanács!

Az index.hu ezen írása hivatkozik Márta egy korábbi bejegyezésére, mely egy szélsőségesen liberális blogon jelent meg, melyet nem olvasok, ám az Index cikkéből elérhető, most találkoztam vele. 

Talán érdemes lenne abban is szétszálazni, hány további csúsztatás és valótlanság esett ki a lelkésznőből az említett blogban, például arról, hogy jogász létemre nem tudtam a népszavazás esetleges jogi következményeiről tájékoztatást adni, miközben – Önök is emlékezhetnek rá – legalább 10-15 percig beszélgettünk róla, egészen odáig, hogy nem tudta volna senki (senki!) a kérdést. De felesleges és szinten aluli volna. Aki ott volt tudja, hogy mi történt valójában.

Sokkal izgalmasabb Márta blogírásának fő üzenete: a bizalom és annak fontossága.

Kedves Márta!

A bizalom szerintem arról is szól, hogy nem tárunk a nyilvánosság elé zártkörű beszélgetéseket, anélkül, hogy erről legalább tájékoztatnánk a többieket. Önön kívül ugyanis senki sem tette. Arról is szól a bizalom, hogy nem hazudunk az ott elhangzottakról például.

Nem rögzítettük a találkozón elhangzottakat, pedig jó lett volna. Talán a transzparencia jegyében sokan hallhatnák, mennyi türelmetlenség, agresszió, indulat van Önben. Meg talán más is, ami felerősítette mindezt. Szomorú volt ezt már akkor is látnunk egy olyan embertől, aki mások lelkével foglalkozik, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül.

Sok szót tudnék még biztosan az ügyhöz tenni, de felesleges. Tanultam az esetből. Sokat. Magáról is, meg a bizalomról is."

A lelkésznő elhatárolódik az Indextől

Bolba amúgy válaszolt Kocsis levelére, sikerült elhatárolódnia az Index stílusától és a cikk tartalmától is.

Orbán Viktor és Gáncs Péter a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke a Parlamentben.

Az Index stílusáért és a cikk tartalmáért felelősséget nem vállalok, sőt a sugalmazott állítása, miszerint meg lehet bennünket venni, Evangélikus Egyházamra sértő. Ezután is őszintén fogjuk elmondani a nyilvánosság tereiben, amire lelkiismeretünk indít.”

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

A politikai kereszténység védelmében

A politikai kereszténység védelmében

piszkostizenkettő

Nem kevesebb, hanem több politikai kereszténységre volna szükség.

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

kétharmad

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

kétharmad

Elképzelhetetlen más európai országban, hogy egy párt EP-képviselője saját országa ellen szavazzon - erről Deák Dániel beszélt az Echo TV Informátor című műsorának. A Figyelő főmunkatársa szerint azzal, hogy a magyar ellenzéki pártok megszavazták a magyarellenes Sargentini-jelentést, "negatív hungarikumot" alkottak.

Megszületett Orbán Viktor harmadik unokája

Megszületett Orbán Ráhel második gyermeke.

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

hajrá, magyarok!

Kovácsik Ádám, Huszti Szabolcs és Danko Lazovics sem fog pályára lépni a fehérorosz BATE Boriszov ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A szerb támadót ráadásul végleg elveszítette a magyar bajnok.

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

amerika, london, párizs

Nekiestek annak a svéd professzornak, aki az egyetemi óráján arról beszélt, hogy igenis van biológiai különbség a férfiak és a nők között. Ezután az egyik - a gendertémában igencsak más véleményen lévő - diák nekiesett az oktatónak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére