Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Világbank kiáll a tervezett migráció mellett

2017. május 8. 11:58

WASHINGTON, 11:58

A Világbank tervezett népességvándorlást javasol, hogy a jövő generációinak ne kelljen megvárniuk azt a pontot, amikor kénytelenek lesznek elhagyni az otthonukat, mivel az a globális éghajlatváltozás következtében megszűnik létezni.

Ausztráliának és Új-Zélandnak be kellene engednie azon csendes-óceáni nemzetek állampolgárait, akiket a globális éghajlatváltozás fenyeget. Így fellendíthetnék a gazdaságot, valamint megelőzhetnék a rájuk váró tömeges kényszermigrációt is – áll a Világbank tanulmányában.

A globális éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében a Világbank egyik javaslata szerint Tuvalu és Kiribati lakosainak engedélyezni kellene az átmeneti letelepedést és a munkavállalást Ausztráliában és Új-Zélandon.

Tuvalu lakossága 11 000 főre, Kiribatié pedig 107 000 főre tehető.

A két szigetvilág alacsonyan fekszik a Csendes-óceánon, ezért kiszolgáltatottak a globális éghajlatváltozás következményeinek, többek között a tengerszint emelkedésének. A vízszint megemelkedése már érezhető mindkét országban, mert már több szigetet és otthont is elárasztott az óceán. A Világbank emiatt kiáll a lassú, szervezett migráció mellett, mert nem szeretnék azt, ha hirtelen tömegek indulnának meg Ausztrália és Új-Zéland felé.

Kiribati lakosai kőfallal védekeznek a tengerszint-emelkedés ellen.

Fotó: AFP

A számítások szerint, ha megnyitnák a határokat, akkor 1 300 kiribati és tuvalui lakos vándorolna a szomszédos országokba. A szigetországok kormányai azt szeretnék, ha lassú és önkéntes lenne a migráció, mivel nem akarják, hogy a hazájukat elhagyó embereket migránsként kezeljék.

Eddig 17 ember kért – 11 Tuvaluból 5 pedig Karibatiból – menekültkérelmet Új-Zélandon a globális éghajlatváltozásra hivatkozva. Ezidáig senkinek sem bírálták el pozitívan a kérelmét, 13-at visszautasítottak 4 pedig még elbírálás alatt áll, de valószínűleg a kérvényezők nem fogják megkapni a menekültstátusz, mivel a menekültek helyzetére vonatkozó egyezmény nem ismeri el a globális éghajlatváltozást, mint a menekülést kiváltó okot.

A The Guardian szerint Ausztrália és Új-Zéland inkább a globális éghajlatváltozás negatív hatásainak megelőzésére és csökkentésére törekedne a lakosok áttelepítése helyett.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére