Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A nagy Merkel-terv

2016. április 22. 14:08

Németország célja nem más, mint hogy kiselejtezze a migránsokat.

Merkel gyakran hangoztatja, hogy határozott szándéka az európai migránsválság megoldása, vagy legalábbis enyhítése. Az Európai Unió és Törökország közti megegyezés azonnali és drasztikus hatást gyakorol a Szíriai menekültválságra. Elmagyarázzuk, hogy miért.

Fotó: AFP

A megegyezés értelmében Németország menedékjogot biztosít 500 000 szíriai menekültnek, akiket Törökországban regisztráltak, majd a regisztrációt követően kicserélik őket már Európában tartózkodó, ám kevésbé hasznosítható migránsra. Németország elvárja, hogy nagy számú menekültek érkezzenek Törökországból. A Törökországban regisztrált menedékkérők közül ki fogják válogatni azokat, akik a legképzettebbek, hiszen a német gazdaságnak elsősorban képzett munkaerőre van szükség. Cserébe Törökország befogad minden egyes menekültet, akit Európából toloncolnak vissza.

Európa legsúlyosabb válsága

Európa, a posztmodern kor legsúlyosabb válságával találta szembe magát; 2015 januárja és júniusa között 120 ezer menedékkérő érkezett Görögországba. Augusztusban már 108 ezer, és szeptemberben ez a szám elérte a 153 ezret. Megközelítőleg ma már 1 millió illegális migráns található Európában. A balkáni államok egyszerűen nem tudtak megbirkózni egy ekkora emberáradattal, mely Nyugat-Európa irányába tartott, természetesen Magyarországon át. 

Hogyan oldjuk meg a válságot?

A politika meglehetősen későn kezdte meg a migránsválság kezelést. Három alaposan elkülöníthető álláspont körvonalazódott.

  • Kezdetben főleg a migráció által súlyoson érintett országok vezetői amellett kardoskodtak, hogy az EU külső határait mindenképp meg kell védeni, akár még fallal és katonákkal is. 
  • A Nyugat – európai politikusok, leginkább a sajtó nyomására folyamatosan kritizálták azokat a politikusokat, akik kerítéssel és megerősített határőrséggel kívánták kezelni a problémát.
  • Az előrelátó stratégák a menekültválság kezelésre azt a javaslatot tették, hogy Szíria, Líbia, Pakisztán, Afganisztán központi kormányainak a megerősítésével kellene foglalkoznia az Európai Uniónak, nem zárva ki a katonai beavatkozás lehetőségét sem. A közös európai hadsereg hiánya keresztülhúzta ezt a tervet. 
Mit javasolt Merkel?

Megközelítőleg 2 millió szír migráns regisztrálása és ellenőrzött körülmények közti szétosztását.  Így Törökország és az EU között megoszlik a teher, és a felelősség is. A német kvóta félmillió migráns befogadását jelenti. A migránsútvonalak ellenőrzése, Törökország támogatása, és vízummentesség bevezetése a merkeli javaslat központi elemeit képezik. 

Fotó: AFP

Törökországban már előzőleg regisztrálják a migránsokat, felmérve szellemi képességeiket is, így Németországba megfelelően képzett migráns munkaerő érkezik majd. Így jön el a több százezer migráns agysebész ideje. Kritikusok szerint ez egyenlő a posztmodern emberkereskedelemmel, és kevésbé humanitárius megoldás. 

Az egyezménynek két győztese van igazán:

Németország: Több százezer olcsó, és megfelelően képzett munkaerőre tesz szert, teljesen ingyen, hiszen Törökországot az EU fizeti meg ezért.

Törökország: Amellett, hogy most ő Európa legnagyobb védőbástyája- mely jelentős zsarolási pozíciót jelent, képes lesz a nemzetközi porondon kezelni azokat a válságokat melyeket ő idézett elő a múltban. Akár konfliktusát a görögökkel, a kurdokkal, az örményekkel. Tehát Törökország évszázados problémáit egycsapásra megoldja Németország, melyhez az Európai Unió vidáman asszisztál. 

(ESI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére