Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A muszlimok mellett tüntetettek Svájcban

2017. október 20. 22:58

LAUSANNE, 22:58

A demonstrációt a baloldal szervezte, és csak néhány száz ember vett részt rajta.

Körülbelül 500 ember demonstrált a muszlimok mellett Lausanne-ban. A tüntetést a baloldali pártok szervezték néhány szervezettel karöltve, miután Vaud kanton fővárosában néhány muszlim sírt megrongáltak a Bois-de-Vaux temetőben. A résztvevők keresztülvonultak a városon "Stop iszlamofóbia!" feliratú transzparensekkel — írja a The Local.

Jorge Lemos, a solidaritéS nevezetű szervezet tagja szerint azért volt szükség a demonstrációra, hogy így ítéljék el a muszlimok ellen irányuló vandalizmust.

Mi szolidárisak vagyunk az itt élő 30 ezer muszlimmal"

— tette hozzá.

Fotó: AFP

Ameddig Lausanne-ban a muszlimok mellett tüntettek, addig nemrég Bernben és Zürichben népszavazáson döntöttek arról, hogy a migránsoknak nem adnak több pénzt. Zürichben az állampolgárok úgy határoztak, hogy nem folyósítanak szociális segélyt az illegális bevándorlóknak. Ez legfőképp azt a kantonban élő 5600 szír, afgán és iraki migránst érinti, aki nem kapott menedékjogot, de nem lehet őket hazatoloncolni a hazájukban uralkodó állapotok miatt. A berni lakosok pedig a referendumon elutasították, hogy 105 millió forintból speciális migránsszállást építsenek a fiatal illegális bevándorlóknak.

Svájcban egyébként rengeteg migráns tűnik el nyomtalanul, miután beadták menekültkérelmüket. A legtöbbjük továbbáll Németországba. Egyes régiókban a migránsok 90 százaléka tűnik el a hatóságok szeme elől.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

amerika, london, párizs

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik.

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

spring is coming

Állítását a Mátrai Erőmű hivatalos levélben cáfolta.

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

amerika, london, párizs

Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

kinyílott a pitypang

A jamaicai bobosok, Eddie, a sas vagy Erik, az angolna legendává meg hőssé válhattak. A téli olimpián most gyengén szereplő akrobatikus csősíelő, magyar származású, magyar színekben induló Elizabeth Swaney-re azonban most össztűz zúdul, pedig több okból kifolyólag ő is megérdemelné a más nemzetek sportolóinak kijáró tiszteletet és támogatást.

A franciaországi zsidó szervezetek kiakadtak, mert a migránsok miatt megnövekedett az antiszemitizmus

Több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek - mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére