Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A hatékony terrorellenes fellépést a "politikai korrektség" őrülete korlátozza Nagy-Britanniában

2017. május 26. 11:58

Az amerikai Fox News csatorna egyik hírháttér műsorában nyilatkozó terrorizmus-szakértő, Erick Stakelbeck arra hívta fel a figyelmet, hogy a manchesteri robbantásos merénylet megakadályozható lett volna, ha Nagy-Britannia rendőri és nemzetbiztonsági szervezeteit nem köti gúzsba a szigetországban a politikai korrektség beteges mértéket elérő szempontjainak való megfelelési vágy.

A Foxnak nyilatkozó szakértő szerint a politikailag korrekt (PC) elvárások hiányos teljesítésétől való félelem volt az ami megakadályozta Salman Abedi, a terrortámadás végrehajtójának szomszédait abban, hogy jelentést tegyenek a hatóságoknak a számtalan, egyértelműen dzsihadista szélsőségességre utaló jelről.

Ráadásul az öngyilkos robbantás elkövetője nem is élt rejtőzködő életet, sőt, nem is próbálta leplezni szélsőséges meggyőződését. Abedi például még az Iszlám Állam zászlaját is kilógatta annak a háznak a tetejéről, ahol lakott. A terrorállam zászlóját az utcáról nem lehetett látni, a szomszédok viszont mind látták, ennek ellenére egyikük sem jelentette ezt egyetlen hatóság felé sem.

Ahogy azt sem jelentette senki, hogy a későbbi robbantó szinte folyamatosan nagy hangerővel dzsihadizmusra buzdító dalokat és imákat hallgatott, illetve szeretett énekelni ő maga is.

De az sem tűnt fel senkinek, hogy a se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalember vajon miből is élt, miért látogatták őt csoportosan szélsőséges iszlám irányzatokat követő személyek.

A Fox News műsorvezetője feltette a kérdést: a szomszédok a rasszista megbélyegzéstől való félelemük miatt, vagy valamilyen másik ok miatt nem tettek egyetlen bejelentést sem a nyilvánvalóan dzsihadista jelekről a hatóságok felé?

A politikai korrektség fog megölni minket, annak ellenére, hogy már eddig is túl sok ember halálát okozta"

– mondta a szakértő, majd hozzátette, hogy emellett persze az is komolyan befolyásolja a bejelentési hajlandóságot, hogy a magukat mérsékeltnek valló muzulmánok közösségeikben nem hajlandóak azonosítani a szélsőségesek nézeteket vallókat, mivel félnek a megtorlásoktól.

Stakelbeck arra is felhívta a figyelmet, hogy Sheikh Mohammad Saeed – aki a terrorista kedvenc mecsetjének imámja – a terrortámadás után azt közölte a brit sajtóval, hogy Abedi mecsetbeli viselkedése alapján ő már tudta, hogy szélsőséges nézeteket vall, amelyek elhagyására még ő is figyelmeztette a merénylőt. 

De ha az imám felismerte a dzsihadista meggyőződés nem túl bonyolult jeleit, akkor miért nem jelezte a rendőrség felé ezt a potenciális veszélyforrást – tette fel a költői kérdést a szakértő.

Salman Abedi kedvenc mecsete más vonatkozásokban is a kiváltotta a sajtó érdeklődését.

Ennek a mecsetnek a története és léte kiválóan megmutatja a közelmúltban bekövetkezett politikai is és társadalmi változásokat az Egyesült Királyságban.   

A líbiai, szélsőséges iszlamista gyökerekkel rendelkező terrorista mecsete eredetileg egy a metodista felekezethez tartozó keresztény templom volt. Keresztény hívők hiányában azonban néhány éve eladta a templomot az egyház az egyik folyamatosan helyhiánnyal küszködő muszlim felekezeti csoportnak. 

Nagy-Britanniában évente több száz keresztény templom alakul át mecsetté ilyen módon. A szigetországban élők között a muszlim hitűek száma évente megnégyszereződik, és már közelít a 10 százalékhoz. A magukat kereszténynek vallók száma viszont már 50 százalék alá csökkent és folyamatosan apad, mindemellett – a felmérések alapján – egyre több brit vallástalan ateistának vallja magát.

A Manchesterben gyilkoló, öngyilkos terrorista mecsete a brit muszlim közösségek saját adatbázisa szerint a szunnita iszlámon belüli, szélsőséges szalafita irányzathoz tartozik. A mecset és annak imámja – aki valamiért nem értesített senkit az Abedi jelentette veszélyről – egyébként egészen véletlenül közismerten "dzsihadista" elkötelezettségű.

Korábban azzal vádolták a mecsetet, hogy pénzeszközöket gyűjt az al-Kaida terrorszervezet számára, azonban a vizsgálatot bizonyíthatóság hiányában megszüntették. A mecset egyébként nemcsak szalafista központ, hanem a líbiai származású arabok közössége is, így nem meglepő módon Manchesterben él a legtöbb Líbiából érkező bevándorló.

A brit mecsetek döntő többségében nem angolul folynak az imák és a szertartások, ami a nagyszámú, szélsőséges szalafista és vahabita irányzatot képviselő muszlim közösség miatt különösen aggályos.

Ezt a problémát már a brit törvényalkotás is érzékelte, ezért vita indult arról, hogy lehet-e kötelezni a mecseteket az angol nyelv használatára.

Ma már ott tartunk, hogy a brit politika legönpusztítóbb döntései közé tartozó módon Salman Abedi apja és anyja 1993-ban menedékjogot kapott az Egyesült Királyságban. Mindezt úgy, hogy Kadhafi líbiai kormánya iszlám szélsőséges terroristákként tartotta számon Abedi családját.

A család egyébként vérségi kötelékei miatt szorosan az egyik szélsőségesen iszlám meggyőződésű líbiai berber törzshöz tartozik.

A manchesteri terrortámadás tanulságai között a szakértők szerint az már egyértelműen megállapítható, hogy az európai terrortámadások végrehajtásához az Iszlám Államnak mindenhol szüksége van az ott élő szélsőségesekre, akik szinte kivétel nélkül az iszlám hitű bevándorlók csoportjaiból kerülnek ki.

Ezen alapján Nagy-Britanniának komoly oka van azt aggodalomra. 

Az Egyesült Királyságban – a manchesteri robbantásos merénylet idején – a potenciális terroristaként, állandó nemzetbiztonsági megfigyelés alatt tartott személyek száma 3 500 fő körül volt. Közülük a legveszélyesebb az a körülbelül 400 fő, akik katonai kiképzéssel és harci tapasztalatokkal is rendelkeznek, és az utóbbi időben tértek vissza Nagy-Britanniába az Iszlám Állam szíriai vagy iraki területeiről.

A becslések szerint ugyanakkor (jelen pillanatban is) legalább ezer brit állampolgár vesz részt az Iszlám Állam,vagy a szíriai al-Kaida nevű terrorszervezet oldalán a szíriai, iraki és jemeni harcokban. Közülük sokakról semmilyen az azonosításukat lehetővé tevő információval sem rendelkeznek a brit hatóságok. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére