Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A gyurcsányi úton menetel a balliberális média

2017. augusztus 6. 19:28

Ahogy az várható volt, idén is sikerült óriási sivalkodást rendezni a rettegésből megélő újságíróknak Orbán Viktor tusnádfürdői előadása kapcsán. A kormányfő arról beszélt, hogy a kampány alatt Soros maffiahálózatán és a brüsszeli bürokratákon kívül meg kell küzdeni az általuk működtetett médiával is.

Hol vannak már azok a régmúlt idők, amikor Gyurcsány Ferenc lelkesítőleg kiadta az ukázt, hogy „nem kell beszarni Orbán Viktortól és csapatától”? Immár 7 éve bárki boldogan meg tud élni újságíróként, aki a kormánytól retteg.

Orbán Viktor szavait követően, az utóbbi egy hétben nagyobb fokozatba kapcsolt a rettegés a médiamunkások között. Olyan vélemény is napvilágot látott, amely szerint pont, hogy a kormány fél a következő választásoktól.

Érdekes vélemény, különösen akkor, ha számba vesszük, hogy a kormánynak milyen politikai ellenfelekkel kell megküzdenie.

Pártok

A „nagyobbak” – valójában inkább kicsik vagy közepesek – között van például a Jobbik. A párt „néppárti” fordulata vaskos kudarcnak ígérkezik. (Apropó, a Jobbik annyira a nép pártján áll, hogy egy részét meg is fosztaná a szavazati jogától). Vona pozícióját komoly belső viták gyengítik, sokaknak nem tetszik, hogy lepaktált Simicskával. Emellett nyíltan kiállt Soros mellettis, ami igazi bravúrnak tekinthető. A feszültség a jobbikos alapszervezetek feloszlatása, feloszlása miatt látványos, emellett új radikális szervezetek is megjelentek, amelyek tovább erodálják a párt választótáborát. Ha Török Gábor szavait komolyan lehet venni, akkor a Jobbik jelenleg arra játszik, hogy MSZP-től és a baloldaltól csábítson el szavazókat. Lehet, hogy ideje lenne átnevezni a pártot Ballikra. Ez már csak azért is aktuális lenne, mert egy jó ideje ugyanazt a politikát folytatják, mint az MSZP: mindegy, hogy mit mond vagy mit a tesz a kormány, ők pont az ellenkezőjét fogják tenni, mondani.

A másik „nagyobb” ellenfél a Botka vezette MSZP. Nekik az első helyen álló javaslatuk a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetése – amelyet korábban az ő pártja vett el. Pazar javaslat egy elöregedő társadalomban, ahol az a hosszú távú tendencia, hogy egyre kevesebb adófizető tart el egyre több passzív állampolgárt. Ennek az intézkedésnek ugyanaz lenne sorsa, mint a korábbi 13. havinak: a gazdaságirányításból elégtelenre vizsgázó szocik az első intézkedések között vonnák vissza, ha nem muzsikálna jól a gazdaság. A legújabb hírek az MSZP belháborújáról szólnak, amely a „békekötés” után valahogy még mindig nem akar elcsitulni. Az pedig már végképp komédiába illő, ahogy a párt sajtóját kézben tartó Puch László a saját lapjában megüzeni, hogy ha Botka nem hozza a számokat őszre, akkor csomagolhat. Mindenesetre Rolex Laci rajta van a témán, el is kezdte járni az országot.

A többi kis pártra nem érdemes kitérni, hiszen az életben maradásért küzdenek az őket sújtó társadalmi közöny közepette.

Politikai ellenfél tehát nincs.

NGO-k

Vannak azonban Soros által pénzelt NGO-k, amelyek sunyi módon próbálnak nyomást gyakorolni a politikára évente, havonta, hetente kiadott „elemzésekkel”, amelyek tavaly még azt bizonygatták, hogy afrikai országokkal kerültünk egy szintre, idén már Észak-Koreával, jövőre meg gondolom a sztálini Szovjetunióval fogunk, habár onnan már tényleg nehéz lesz emelni a tétet. Talán Dzsingisz kán Mongol Birodalma következik, vagy néhány lakástűz után a Néró rémuralma alatt álló, felgyújtott Rómához fognak minket hasonlítani a „jogvédők”, az mindenesetre látszik, hogy kreativitásból nincs hiány. Vagy ott van a Soros által pénzelt, Majtényi által vezetett Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) által kreált lehallgatási hisztéria, amely szép példája annak, hogy hogyan érnek össze a Soros által pénzelt szervezetek a balliberális médiával, amely egy nem létező álhírt napokig elemezgetett.

Az ellenzéki média, a kis Gyurcsányok játszótere

A balliberális ellenzéki média hazugságcunamija a pártocskáknál és az NGO-knál is figyelemre méltóbb, ugyanis tudományos kutatás is alátámasztotta, hogy az ellenzéki pártok helyett szinte teljes egészében az ellenzéki média állítja elő azokat az ügyeket, amelyek a saját napirendjén megjelennek.

A Nézőpont Intézet az Index, a 444, a 24.hu és a hvg.hu tartalmait vizsgálva arra jutott, hogy ezek kormányellenes ügyeket kreáltak, melyhez értelmezési keretet alakítottak ki, tiltakozásokat szerveztek. A külföldi egyetemek működését érintő, vagy épp a külföldről támogatott szervezetek átláthatóbb működését előmozdító törvények kapcsán megjelent cikkek elenyésző részében adtak teret az ellenzéki pártok álláspontjának. A legtöbb cikkben az újságírók saját vagy a sajtótermék által kialakított véleményüknek, értelmezésüknek adtak teret. Az említett sajtótermékekben az ellenzéki pártok értelmezésének megjelenése 10 százalék körül alakult.

Az látható tehát, hogy az egyes ügyek legfontosabb kezdeményezői, főként a kiemelt témáké, az ellenzéki sajtó, amely átvette a politikusok szerepét és uralja az ügyek narratíváját, napirenden tartását.

Mindezzel még nem is lenne gond, hiszen a társadalmilag fontos ügyekre fel kell hívni az állampolgárok figyelmét. Nem azzal van a gond amit csinálnak, hanem ahogy csinálják. Miközben önmagukat a Newsroom patyolatfehér médialovagjaiként láttatják (nem a HírTV műsorára, hanem a televíziós sorozatra gondolok), aközben a gyűlöletkeltés és a manipuláció széles eszköztárát meglehetősen virtuózan kezelik.

A legalapvetőbb technika a hisztériakeltés. A kormány minden egyes törvényjavaslatából, cselekvéséből hisztériát kell kelteni. Ezt szinte utasításszerűen követik az egyes újságírók. Emlékeznek még, amikor a jogállam végét, totális káoszt és közúti apokalipszist vizionált az Index és a többi az új autópályamatrica-rendszer bevezetésekor és kb. még utána 2 hétig? Nem? Elenyésző számú cikk született róla azóta, hogy kiderült: többé nem lehet hisztériát kelteni körülötte, mert működik. Érdektelen lett. Számtalan ilyen ügyet lehetne még említeni, hiszen mindenből, de tényleg mindenből hisztériát csinálnak.

Remek példa az ellenzéki média agenda settingjére a Majtényi vezette EKINT „lehallgatási” ügye, amelyet fentebb megemlítettem. A recept a következő: vegyünk egy hamis hírt, generáljunk belőle hisztériát, elemezzük napokig a lehetséges következményeket, majd hallgassuk el, hogy kiderült: teljes kamu volt az egész. Aki csakis az Indexet olvasta és nyomon követte ezt az ügyet, annak a következő kép rajzolódik ki: a titkosszolgálatok és személyesen Lázár János bűncselekményt elkövetve lehallgatták az EKINT teljes kommunikációját; majd feljelentés történt és azóta egy tapodtat sem haladt az ügy, mert bizonyára a gonosz kormány az ügyészséggel, a titkosszolgálatokkal és a rendőrséggel összeesküvést szőve elszabotálta a nyomozást. Az ilyen esetek nem akadályozzák meg ezeket az újságírókat abban, hogy önmagukra úgy tekintsenek, mint „a független, évszázados hagyományok és normák alapján működő sajtó”.

Van itt oknyomozás kérem szépen. Természetesen fake news volt.

A másik kedvelt módszer a törvényjavaslatok körüli sivalkodás. Ennek a legcélravezetőbb formája: végy egy törvényjavaslatot, amelyet még nem is tárgyalt a parlament érdemben, még a törvényalkotási bizottságot sem járta meg. A szövegből ragadj ki részleteket, értelmezd rosszhiszeműen és hőzöngj, hogy „ez most már mindennek a legalja, diktatúra”; majd ezután, ha elfogadta parlament, de már nincsenek benne az általad kifogásolt részek, vagy nem úgy, akkor csak arról adj hírt a lehető legrövidebben, hogy elfogadták a törvényt. Ja, és linkeld be a hír végére, hogy itt írtunk róla részletesen. Vagy ami a leggyakoribb: egyáltalán ne is adj róla hírt.

Emellett például az Indexnél is rendszeres lett, hogy Magyarországhoz nem kötődő, külpolitikai hírekbe is becsempészik a burkolt kormánykritikát. Legutóbb például az őrült venezuelai elnök, Maduro kapcsán.

A HVG az egyik személyes kedvencem, ugyanis a jelenlegi kormányt élvezettel hasonlítják a Kádár-érához, ám mivel egy bazi nagy sarlós-kalapácsos szovjet zászló leng a szerkesztőségükben, így nehezen tudom eldönteni, hogy ez most dicséret vagy önirónia. Külön öröm volt, hogy az egyik legismertebb publicistájuk a rádióban vallott szerelmet Gyurcsánynak. De biztos vagyok benne, hogy a független, objektív szemlélet ettől még töretlen.

Ezeknek a híroldalaknak többmilliós elérésük van napi szinten és egyetlen politikai céljuk: elhitetni az emberekkel, hogy Orbán Viktor maga a patás ördög. Ennek a célnak az oltárán akár a saját hitelességüket sem félnek feláldozni. Akárcsak Gyurcsány.

Fotó: MTI Fotóbank

Korábban részletesen is kifejtettem az őszödi beszéd lényegét. Röviden: Orbán Viktor legyőzéséért nincs az az ár, ami megfizethetetlen. Ha kell, akkor becsapjuk az országot és lerántjuk a szarba, csak bárki más legyen a miniszterelnök. Ezen túl nincs se mondanivaló, se gondolat.. A politikai ellenzék és médiája sem tud ennél többet. Ebben az értelmezési keretben a jelenlegi balliberális újságírók mind kicsi, apró Gyurcsányok. És még csodálkoznak, hogy a jobboldal harcolni akar ellenük.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

amerika, london, párizs

A német Evangélikus Hírügynökség beszámolója szerint Németország vezető hús-termelő és húsfeldolgozó válallatai ma már jelentős részben az iszlám vallási törvényeknek megfelelő, úgynevezett halal termékeket állítanak elő.

Minden Salviniről szól Olaszországban

Minden Salviniről szól Olaszországban

amerika, london, párizs

Elképesztő energiákat fordítanak arra a balliberális politikai erők, migránssimogató "álcivilek", hogy befeketítsék az ország bevándorlásellenes belügyminiszterét, Matteo Salvinit.

Roma cserkészek Esterházy könyveivel etették meg a menekülteket

Roma cserkészek Esterházy könyveivel etették meg a menekülteket

8)8)8

Ti olvastátok, hogy lelkes önkéntesek kitakarítanák a teljes kórházat? Tudtátok, hogy balos aktivisták börtönbe is kerülhetnek ha etetik a migránsokat? Azt hallottátok, hogy Békés Márton szerint Esterházy rossz író? A baloldali álhírgyártás nem ismer határokat, szinte alig akad olyan cikkük, amely kiállná a racionalitás és a tényszerűség próbáját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

"Mi a fa888om az a Sevilla?"

"Mi a fa888om az a Sevilla?"

hajrá, magyarok!

Nem hiszem el még most sem, hogy az Újpest tényleg a Sevilla ellen fog játszani a jövő héten az Európa-ligában...

Nagyon sok fontos ügyben döntött a parlament a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján

Nagyon sok fontos ügyben döntött a parlament a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján

kétharmad

A nyári szünet előtti utolsó, rendkívüli ülésnapján a magyar Országgyűlés a jövő évi köütségvetés mellet többek között elfogadta a hajléktalanok közterületi tartózkodásáról, a kútfúrásról, a btk buszozással kapcsolatos szigorításáról, az új gyülekezési törvényről és a magánélet védelméről, illetve a bevándorlási adóról, és az adózási változásokról szóló törvényeket is.

Egy "menekültbuli" megrendezését kérte az LMP afgán tanácsadója

Egy "menekültbuli" megrendezését kérte az LMP afgán tanácsadója

kétharmad

Az LMP afgán származású tanácsadója, Mirwais Janan azt kérte a Morrison's nevű budapesti szórakozóhely üzemeltetőjétől, hogy rendezzen egy "menekültbulit", ahová ingyenes lesz a belépés, miután a bíróság az ő javára döntött egy diszkriminációs perben.

Orbán Viktor úgy el van szigetelődve, hogy mindenki vele akar találkozni

Orbán Viktor úgy el van szigetelődve, hogy mindenki vele akar találkozni

kétharmad

A baloldali politikusok helyébe lépő liberális álhírgyárak napról-napra megírják, hogy Orbán Viktort már senki sem látja szívesen.
Szeretnénk felhívni a liberális újságírók figyelmét, arra, hogy Orbán Viktor két hét alatt találkozott a világelittel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére