Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
csak neked, csak most
 
 
 
 

A gyerekkora óta dzsúdózó Putyin tényleg a budapesti cselgáncs-vb miatt jön Magyarországra

2017. augusztus 23. 08:28

Vlagyimir Putyin a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnökeként jön el az augusztus 28. és szeptember 3. között Budapesten megrendezésre kerülő Dzsúdó Világbajnokságra, ahogy ezt például a bécsi Eb esetében is megtette már korábban - mondta el a 888.hu kérdésére Tóth László. A Magyar Judo Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy több magyar éremben is bízik a budapesti vb-n a magyar dzsúdósport, és hogy Putyin jelenlétével együtt is csak olyan erősségű biztonsági intézkedések lesznek a dzsúdó-vb-n, mint amilyenek a vizes vb-n voltak.

888.hu: Jelent-e elismerést a magyar cselgáncs sportága számára a budapesti dzsúdó-világbajnokság megrendezésének a lehetősége?

Tóth László: A mostani magyarországi világbajnokság megrendezése már önmagában is a magyar dzsúdósport elismerését fejezi ki. Magyarország mostanáig még soha nem rendezett felnőtt dzsúdó-világbajnokságot. Minden más sportági versenyt rendeztünk már. Csak ez hiányzott, és ezzel most a versenyzőinknek egy új generációja kapott végre lehetőséget arra, hogy itthon, hazai közönség előtt bizonyíthasson egy világbajnokságon. 

888.hu: Vlagyimir Putyin részvétele mennyire szokatlan dolog a dzsúdósport eseményein?

Tóth László: Az egy fantasztikus dolog, hogy Putyin elnök Magyarországra látogat kifejezetten a dzsúdó-világbajnokság kedvéért. Azt tudni kell, hogy Vlagyimir Putyin a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség és az Európai Dzsúdó Unió tiszteletbeli elnöke, és már korábban, a bécsi Európa-bajnokság esetében is volt arra példa, hogy az orosz elnök személyesen is részt vett egy nemzetközi dzsúdótornán díszvendégként. Egyébként már 2013-ban a budapesti Eb-re történtek olyan előkészületek, ami alapján várható volt Putyin részvétele, ami akkor azonban elmaradt.

888.hu: Milyen különleges biztonsági előírások lesznek majd érvényben a dzsúdó-vb helyszínén Putyin jelenléte miatt?

Tóth László: Putyin elnök látogatása nem ró semmilyen plusz feladatot vagy szigorítást a világbajnokság biztonsága vonatkozásában a szervezőkre. A budapesti dzsúdó-vb-n ugyanolyan biztonsági előírások lesznek érvényben, mint amik a vizes vb eseményein megfigyelhetőek voltak. Az orosz elnök a tervek szerint augusztus 28-án érkezik, és a vb nyitónapján részt vesz majd a megnyitón, illetve megtekinti az első nap elődöntőit és döntőit is. Putyin személyes biztonságáról való gondoskodás pedig természetesen a megfelelő rendvédelmi szervek feladata lesz.

888.hu: Oroszország elnöke miért ilyen elkötelezett híve a dzsúdózásnak?

Tóth László: Putyin gyerekkorában, 11 évesen kezdett el dzsúdózni Szentpéterváron, ami akkor még Leningrád volt. Ő a mai napig rendszeresen űzi is ezt a sportot, és így a dzsúdócsalád tagjának vallja magát. Az orosz elnök hétdanos mester, aki nemcsak rendszeresen eljár az edzésekre, de nem ritka, hogy még az oroszországi dzsúdóválogatott edzésein is aktívan részt vesz.

888.hu: A dzsúdósport előnyét vagy inkább hátrányát látja Putyin támogatásának?

Tóth László: Az mindenképpen egy sportág előnyére válik, ha egy Putyin szintű ismert ember fölvállal egy sportot. Ő egyébként a politikától teljesen függetlenül elkötelezett híve a dzsúdónak. Ha épp Japánban van, akkor ott is elmegy egy dzsúdóedzésre, mert számára a dzsúdó egy természetes életforma. Ha erről a sportról beszél, akkor ő ezt úgy szokta mondani, hogy a dzsúdó több, mint sport.

888.hu: Mennyire tömegsport a dzsúdó Magyarországon?

Tóth László: Nagyon sokat fejlődött a sportágunk mint tömegsport az elmúlt időszakban. Már 313 iskolában vagyunk jelen úgy, hogy a testnevelő tanárokat átképeztük alapfokú dzsúdóedzővé, miközben tatami szőnyegeket is adtunk az iskoláknak.

888.hu: Hol tart a magyar dzsúdósport?

Tóth László: A magyar dzsúdósport a világ élvonalának a közelében tart, a középmezőny élén. Ha most rangsorolnom kellene a magyar sportolóink erejét, akkor a 10-15. hely körülire tenném azt, ami egyébként rendkívül rangos helyezés. 

888.hu: Milyen eredményre számíthatnak a magyar versenyzők a budapesti vb-n?

Tóth László: A versenyzőink ott vannak az élbolyban, ami a világranglista helyezései alapján azt jelenti, hogy a 4-15. helyezésekre esélyesek. Nagyon nagy a verseny a dzsúdóban, tehát nagyon nehéz jó helyezést elérni, érmet szerezni. Ennek ellenére, az előzetes esélylatolgatások alapján lehet, hogy akár 3 vagy 4 éremnek is örülhetnek majd a magyar szurkolók a hazai rendezésű dzsúdó-vb-n. Magyarországnak eddig két aranyérmes dzsúdóvilágbajnoka volt Kovács Antal és Braun Ákos személyében. A mi nagy reményünk az, hogy szeptember 3-a után a magyar világbajnokok száma nőni fog.

A Magyar Judo Szövetség elnöke szerint azért érdemes dzsúdózni, mert az fizikai és szellemi sport is egyben. Ebben a sportban az ember a másik hibáit kihasználva győzedelmeskedhet az ellenfele fölött. A dzsúdó ugyanakkor azért is különleges, mert annyira széles a tudástára, hogy soha senki sem mondhatja el magáról azt, hogy ő tökéletes dzsúdós. Ebben a sportban mindig és mindenkinek van valami tanulnivalója. 

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem kis meglepetést okozott az ír parlamentben, amikor anélkül, hogy bárki erről kérdezte volna, mégis azzal kezdte a beszédét, hogy közölte: ő nem részeg, csak isiásza van, de egyébként szívesen lenne inkább részeg.

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

kétharmad

Soha korábban nem voltak ilyen erősek a V4-ek - mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök rávilágított arra is, hogy a tagállamok vezetői rájöttek arra: együtt sokkal többet tudnak elérni, mint külön-külön.

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

amerika, london, párizs

2016-hoz képest 2017-re 45 százalékkal nőtt Európában a megvalósított terrorcselekmények és a merényletkísérletek összesített száma, 142-ről 205-re növekedve. Tavaly 68-an haltak meg, 844-en pedig megsérültek az európai terrortámadásokban. A terrortámadások között az iszlamista terrorcselekmények száma a 2016-os 13-ról tavalyra már 33-ra nőtt, azaz több, mint a duplájára emelkedett.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

amerika, london, párizs

Matteo Salvini olasz belügyminiszter csütörtökön egy újabb civil szervezet által működtetett migránshajónak tiltotta meg a kikötést Olaszországban. A holland zászló alatt hajózó vízi jármű fedélzetén 224 migránst szállít.

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

amerika, london, párizs

Egyetértésüket hangsúlyozták - a többi közt migrációs ügyekben - a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői és az osztrák kancellár az öt ország vezetőinek részvételével tartott csütörtöki budapesti csúcstalálkozó utáni közös nemzetközi sajtótájékoztatón. A nap folyamán Magyarország átadta a visegrádi együttműködés elnökségét Szlovákiának.

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

focivébé

Argentína hatalmas bajban, nem rajtuk fog múlni, hogy továbbjutnak-e.

Vona Gábor kampányára herdálta el a Jobbik az adományokból befolyt összeget

Vona Gábor kampányára herdálta el a Jobbik az adományokból befolyt összeget

kétharmad

Morális értelemben ennél lejjebb már nem biztos, hogy képes tovább süllyedni a párt, de ki tudja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére