Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Gulyás-féle javaslat még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett

2017. szeptember 24. 18:40

Elképesztő.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros egyik kitartottja tető alá hozott egy együttműködést 8 ellenzéki párt között. Az egymással torzsalkodó, megegyezni képtelen balliberális pártok számára ez a kérdés olyan bagatell volt, hogy végül kompromisszumot tudtak kötni. Ez egy jó gesztus lehet az ellenzéki választók felé, hiszen így a pártok prezentálni tudják, hogy "lám, mégiscsak képesek vagyunk az összefogásra".

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló nyilatkozatot 8 párt írta alá: a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. (Ezek közül egyedül a Momentum nem mérette meg magát 2014-ben, mivel akkor még nem létezett.)

Jelenleg ezek közül egyedül az MSZP-nek van biztos esélye arra, hogy képviselőket juttasson a parlamentbe, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa és a Párbeszéd támogatottsága pillanatnyilag mérhetetlen, a többi párt a parlamenti küszöb környékén bukdácsol. Így tehát komoly erőt képviselnek. (Trollollol.)

A kitűzött célok között csemegézve kijelenthető, hogy a balliberális pártok javaslata még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetett (egy egyszerű, arányos választási rendszer parlamenti küszöb nélkül). Nézzünk pár részletet:

  • megszüntetnék "a túlhatalmat biztosító győzteskompenzációt" – azonban a veszteskompenzációhoz nem nyúlnának; korrekt...
  • megszüntetnék "az egyenlőtlen médiahozzáférést" – ami valójában egészen egyenlő, hiszen az országos listát állító pártok jelenleg ingyen hirdethetnek kampányidőszakban a közmédiában, méghozzá azonos feltételekkel.
  • bevezetnék a női kvótát – azaz a választáson induló képviselőknek egy meghatározott százaléka nő kellene, hogy legyen, ami egyértelműen nemi alapú diszkrimináció, hiszen a rátermettség helyett a nem számít (azt még nem tudni, hogy a biológiai nem, vagy a társadalmi nem, a gender...)
  • a nemzetiségi szavazóknak egyel több szavazata lenne, mint a magyar állampolgároknak azáltal, hogy a javaslat szerint a kisebbségiek szavazhatnának pártlistákra és egyéni jelöltekre is, nemcsak a saját nemzetiségi jelöltjükre.
  • minden párt számára azonos hirdetési árakat ír elő a javaslat – ezt jelenleg is törvény írja elő.

Ezek mellett a gyurcsányisták kikötötték, hogy ők csak akkor írják alá a nyilatkozatot, ha az tartalmazza, hogy elvennék a határon túliak szavazati jogát. Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék még mindig nem tudják felfogni: a magyar nemzet nem csak a határainkon belül létezik.

Többször is szó esik a kampányfinanszírozás reformjáról. Konkrétumokat nem látunk, ám az biztos, hogy ez fontos az MSZP számára. 2014-ben Simon Gábort kapcsolták le, most pedig Czeglédy Csabát, így a szocik mindkét kőgazdag strómanjának zárolták a vagyonát. Emiatt nem tudni, hogy az MSZP miből fog kampányolni. Talán vannak még külföldi bankszámlák valamerre...

A Közös Ország Mozgalom és a balliberális pártok által aláírt nyilatkozat a választási rendszer megváltoztatásáról még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett. Az elképzelés súlytalan, csakúgy, mint a pártok, amelyek aláírták.

De a legnagyobb vicc az egészben: Gulyásék azzal érvelnek, hogy a jelenlegi választási törvényt "csak" a kormánypárt fogadta el, a többiek nem. Ám most azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormánypárt nem fogadja el az ő választási javaslatukat, akkor törvénybe ütköző akciókat fognak végrehajtani. Pazar példa a kettős mércére.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi 56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

Rendesen helyretették az ávósokat sirató Szanyit

Rendesen helyretették az ávósokat sirató Szanyit

közeleg a tél

Aki 1956. október 23-a ünnepi voltát tagadja, az a demokráciára és a nemzeti önrendelkezésre mond nemet - emelte ki Gulyás Gergely hétfőn Mezőkövesden mondott, a Fidesz-frakció által az MTI-hez is eljuttatott beszédében. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, utalva az MSZP-s Szanyi Tibor korábbi megnyilvánulására, jelezte: a "pártnak, amely ilyen politikust megtűr a képviselői között, minden az 1956-os forradalommal és általánosságban a demokráciával vagy a jogállammal kapcsolatos megnyilatkozása álszent és hazug".

Hiába estek ki a parlamentből, dől a pénz a Zöldekhez

Hiába estek ki a parlamentből, dől a pénz a Zöldekhez

amerika, london, párizs

Az FPÖ módosítaná a szabályokat és parlamenti frakcióhoz kötné az egyéb párttámogatásokat.

A britek nem zárják ki a fegyveres beavatkozást Észak-Korea kapcsán

A brit külügyminiszter szerint "senki a világon" nem akarja, hogy az észak-koreai válság fegyveres konfliktussá fajuljon, de "legalábbis elviekben" nyitva kell tartani a katonai beavatkozás lehetőségét.

Fejbe lőttek a román rendőrök egy Levente nevű cigányt

A férfit falopáson fogták, szemtanúk szerint figyelmeztetés nélkül lőtték le.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére