Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Gulyás-féle javaslat még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett

2017. szeptember 24. 18:40

Elképesztő.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros egyik kitartottja tető alá hozott egy együttműködést 8 ellenzéki párt között. Az egymással torzsalkodó, megegyezni képtelen balliberális pártok számára ez a kérdés olyan bagatell volt, hogy végül kompromisszumot tudtak kötni. Ez egy jó gesztus lehet az ellenzéki választók felé, hiszen így a pártok prezentálni tudják, hogy "lám, mégiscsak képesek vagyunk az összefogásra".

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló nyilatkozatot 8 párt írta alá: a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. (Ezek közül egyedül a Momentum nem mérette meg magát 2014-ben, mivel akkor még nem létezett.)

Jelenleg ezek közül egyedül az MSZP-nek van biztos esélye arra, hogy képviselőket juttasson a parlamentbe, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa és a Párbeszéd támogatottsága pillanatnyilag mérhetetlen, a többi párt a parlamenti küszöb környékén bukdácsol. Így tehát komoly erőt képviselnek. (Trollollol.)

A kitűzött célok között csemegézve kijelenthető, hogy a balliberális pártok javaslata még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetett (egy egyszerű, arányos választási rendszer parlamenti küszöb nélkül). Nézzünk pár részletet:

  • megszüntetnék "a túlhatalmat biztosító győzteskompenzációt" – azonban a veszteskompenzációhoz nem nyúlnának; korrekt...
  • megszüntetnék "az egyenlőtlen médiahozzáférést" – ami valójában egészen egyenlő, hiszen az országos listát állító pártok jelenleg ingyen hirdethetnek kampányidőszakban a közmédiában, méghozzá azonos feltételekkel.
  • bevezetnék a női kvótát – azaz a választáson induló képviselőknek egy meghatározott százaléka nő kellene, hogy legyen, ami egyértelműen nemi alapú diszkrimináció, hiszen a rátermettség helyett a nem számít (azt még nem tudni, hogy a biológiai nem, vagy a társadalmi nem, a gender...)
  • a nemzetiségi szavazóknak egyel több szavazata lenne, mint a magyar állampolgároknak azáltal, hogy a javaslat szerint a kisebbségiek szavazhatnának pártlistákra és egyéni jelöltekre is, nemcsak a saját nemzetiségi jelöltjükre.
  • minden párt számára azonos hirdetési árakat ír elő a javaslat – ezt jelenleg is törvény írja elő.

Ezek mellett a gyurcsányisták kikötötték, hogy ők csak akkor írják alá a nyilatkozatot, ha az tartalmazza, hogy elvennék a határon túliak szavazati jogát. Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék még mindig nem tudják felfogni: a magyar nemzet nem csak a határainkon belül létezik.

Többször is szó esik a kampányfinanszírozás reformjáról. Konkrétumokat nem látunk, ám az biztos, hogy ez fontos az MSZP számára. 2014-ben Simon Gábort kapcsolták le, most pedig Czeglédy Csabát, így a szocik mindkét kőgazdag strómanjának zárolták a vagyonát. Emiatt nem tudni, hogy az MSZP miből fog kampányolni. Talán vannak még külföldi bankszámlák valamerre...

A Közös Ország Mozgalom és a balliberális pártok által aláírt nyilatkozat a választási rendszer megváltoztatásáról még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett. Az elképzelés súlytalan, csakúgy, mint a pártok, amelyek aláírták.

De a legnagyobb vicc az egészben: Gulyásék azzal érvelnek, hogy a jelenlegi választási törvényt "csak" a kormánypárt fogadta el, a többiek nem. Ám most azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormánypárt nem fogadja el az ő választási javaslatukat, akkor törvénybe ütköző akciókat fognak végrehajtani. Pazar példa a kettős mércére.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

kétharmad

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány csak azt követően dönt a távozásról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja-e az NGO-kra vonatkozó Stop Soros törvényt.

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

piszkostizenkettő

Lassan tényleg a végére érünk a "Mi miatt vesztett az ellenzék?" című tragikomédiának.

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

kétharmad

A kezdeményezésről tartott pénteki tanácskozáson Kövér László házelnök mondott beszédet.

Feloszlatja magát az ETA baszk terrorszervezet

Elismerte felelősségét és bocsánatot kért az "okozott károkért" a feloszlatására készülő Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet pénteki közleményében, amelyet baszk újságoknak juttatott el.

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

kétharmad

Az egyetem hallgatói szerint nem tájékoztatta őket érdemben az intézmény vezetősége a készülő döntésről, ami ellen csendes gyertyagyújtással tiltakoztak. Magyarországi szervezet is megszólalt az ügyben.

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

piszkostizenkettő

Kormányváltónak hirdetik, de valójában ellenzékváltó lesz az a szombati tüntetés, amely civil helyett csak álcivil lesz. A szoci szervezőapparátus által lebonyolított és a Soros-hálózat által finanszírozott tüntikézés sztárja az a függetlennek hazudott Márki-Zay Péter lesz, aki valójában sok minden, csak nem független. Úgy látszik, már Sorosnak is elege van a magyar balliberális ellenzéki pártokból.

A svédek megelégelték, hogy állandóan lövöldöznek az utcákon

Csatatérré váltak a nagyvárosok utcái, ezért szigorítják az illegális fegyvertartásért és a fegyveres visszaélésért kiszabható büntetési tételeket.

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

kétharmad

A bíróság ma arról döntött, hogy Gyárfás Tamás maradhat-e a házi őrizetben vagy rács mögé kell vonulnia. A Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét azzal gyanúsítják, hogy ő volt a felbujtó Fenyő János médiamogul egykori meggyilkolásának ügyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére