Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Gulyás-féle javaslat még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett

2017. szeptember 24. 18:40

Elképesztő.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros egyik kitartottja tető alá hozott egy együttműködést 8 ellenzéki párt között. Az egymással torzsalkodó, megegyezni képtelen balliberális pártok számára ez a kérdés olyan bagatell volt, hogy végül kompromisszumot tudtak kötni. Ez egy jó gesztus lehet az ellenzéki választók felé, hiszen így a pártok prezentálni tudják, hogy "lám, mégiscsak képesek vagyunk az összefogásra".

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló nyilatkozatot 8 párt írta alá: a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. (Ezek közül egyedül a Momentum nem mérette meg magát 2014-ben, mivel akkor még nem létezett.)

Jelenleg ezek közül egyedül az MSZP-nek van biztos esélye arra, hogy képviselőket juttasson a parlamentbe, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa és a Párbeszéd támogatottsága pillanatnyilag mérhetetlen, a többi párt a parlamenti küszöb környékén bukdácsol. Így tehát komoly erőt képviselnek. (Trollollol.)

A kitűzött célok között csemegézve kijelenthető, hogy a balliberális pártok javaslata még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetett (egy egyszerű, arányos választási rendszer parlamenti küszöb nélkül). Nézzünk pár részletet:

  • megszüntetnék "a túlhatalmat biztosító győzteskompenzációt" – azonban a veszteskompenzációhoz nem nyúlnának; korrekt...
  • megszüntetnék "az egyenlőtlen médiahozzáférést" – ami valójában egészen egyenlő, hiszen az országos listát állító pártok jelenleg ingyen hirdethetnek kampányidőszakban a közmédiában, méghozzá azonos feltételekkel.
  • bevezetnék a női kvótát – azaz a választáson induló képviselőknek egy meghatározott százaléka nő kellene, hogy legyen, ami egyértelműen nemi alapú diszkrimináció, hiszen a rátermettség helyett a nem számít (azt még nem tudni, hogy a biológiai nem, vagy a társadalmi nem, a gender...)
  • a nemzetiségi szavazóknak egyel több szavazata lenne, mint a magyar állampolgároknak azáltal, hogy a javaslat szerint a kisebbségiek szavazhatnának pártlistákra és egyéni jelöltekre is, nemcsak a saját nemzetiségi jelöltjükre.
  • minden párt számára azonos hirdetési árakat ír elő a javaslat – ezt jelenleg is törvény írja elő.

Ezek mellett a gyurcsányisták kikötötték, hogy ők csak akkor írják alá a nyilatkozatot, ha az tartalmazza, hogy elvennék a határon túliak szavazati jogát. Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék még mindig nem tudják felfogni: a magyar nemzet nem csak a határainkon belül létezik.

Többször is szó esik a kampányfinanszírozás reformjáról. Konkrétumokat nem látunk, ám az biztos, hogy ez fontos az MSZP számára. 2014-ben Simon Gábort kapcsolták le, most pedig Czeglédy Csabát, így a szocik mindkét kőgazdag strómanjának zárolták a vagyonát. Emiatt nem tudni, hogy az MSZP miből fog kampányolni. Talán vannak még külföldi bankszámlák valamerre...

A Közös Ország Mozgalom és a balliberális pártok által aláírt nyilatkozat a választási rendszer megváltoztatásáról még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett. Az elképzelés súlytalan, csakúgy, mint a pártok, amelyek aláírták.

De a legnagyobb vicc az egészben: Gulyásék azzal érvelnek, hogy a jelenlegi választási törvényt "csak" a kormánypárt fogadta el, a többiek nem. Ám most azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormánypárt nem fogadja el az ő választási javaslatukat, akkor törvénybe ütköző akciókat fognak végrehajtani. Pazar példa a kettős mércére.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

"Mindent meg kell tenni az otthonaikból elüldözött keresztények hazatéréséért"

szabad vasárnap

Mindent meg kell tenni azért, hogy az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérhessenek - jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában.

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

amerika, london, párizs

A nemrégiben napvilágot látott szexuális zaklatási botrányok megrázták a világot, de egyesek arra akarják felhasználni az egészet, hogy Donald Trump ellen szervezkedjenek.

A H&M után most egy olasz kozmetikai céget vádolnak rasszizmussal

A Wycon Cosmetics egy fekete körömlakkal csapta ki a biztosítékot a libsiknél.

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédéséről

amerika, london, párizs

Az új bajor miniszterelnök létre szeretne hozni egy saját bajor határőrséget, illetve egy menekült- és kitoloncolási hivatalt.

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

Kövér: a magyar a megmaradás nemzete

közeleg a tél

A történelem ugyan szétválasztotta és szétszórta, de a kultúrájuk megtartja a magyarokat, ezért a magyarság nem a szétesés és a szétszóródás, hanem a megmaradás nemzete - jelentette ki Kövér László a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap.

Gond volt a migránsokkal, ezért nem fogad be több illegális bevándorlót a német város

A migránsok felborzolták a kedélyeket Cottbusban, ezért a lakosok nem akarnak több illegális bevándorlót befogadni.

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

Titokban tárgyalt Simicska embereivel Hadházy Ákos, az LMP politikusa

közeleg a tél

Hadházy Ákos a hétvégén titkos politikai egyeztetésen vett részt Simicska Lajos politikai, üzleti és médiabirodalmának legfontosabb vezetőivel. A tét az LMP függetlenségének feladása.

Több mint száz párt futna neki az olasz választásoknak

Több mint száz olaszországi politikai formáció regisztrálta magát vasárnapig a márciusi parlamenti választásra, amelyen jelöltként Paolo Gentiloni jelenlegi miniszterelnök is indul. A felmérések szerint nagy meglepetésnek azonban a volt miniszterelnök, Silvio Berlusconi számít.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére