Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Gulyás-féle javaslat még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett

2017. szeptember 24. 18:40

Elképesztő.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros egyik kitartottja tető alá hozott egy együttműködést 8 ellenzéki párt között. Az egymással torzsalkodó, megegyezni képtelen balliberális pártok számára ez a kérdés olyan bagatell volt, hogy végül kompromisszumot tudtak kötni. Ez egy jó gesztus lehet az ellenzéki választók felé, hiszen így a pártok prezentálni tudják, hogy "lám, mégiscsak képesek vagyunk az összefogásra".

A választási rendszer megváltoztatásáról szóló nyilatkozatot 8 párt írta alá: a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt. (Ezek közül egyedül a Momentum nem mérette meg magát 2014-ben, mivel akkor még nem létezett.)

Jelenleg ezek közül egyedül az MSZP-nek van biztos esélye arra, hogy képviselőket juttasson a parlamentbe, az Együtt, a Liberálisok, a MoMa és a Párbeszéd támogatottsága pillanatnyilag mérhetetlen, a többi párt a parlamenti küszöb környékén bukdácsol. Így tehát komoly erőt képviselnek. (Trollollol.)

A kitűzött célok között csemegézve kijelenthető, hogy a balliberális pártok javaslata még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetett (egy egyszerű, arányos választási rendszer parlamenti küszöb nélkül). Nézzünk pár részletet:

  • megszüntetnék "a túlhatalmat biztosító győzteskompenzációt" – azonban a veszteskompenzációhoz nem nyúlnának; korrekt...
  • megszüntetnék "az egyenlőtlen médiahozzáférést" – ami valójában egészen egyenlő, hiszen az országos listát állító pártok jelenleg ingyen hirdethetnek kampányidőszakban a közmédiában, méghozzá azonos feltételekkel.
  • bevezetnék a női kvótát – azaz a választáson induló képviselőknek egy meghatározott százaléka nő kellene, hogy legyen, ami egyértelműen nemi alapú diszkrimináció, hiszen a rátermettség helyett a nem számít (azt még nem tudni, hogy a biológiai nem, vagy a társadalmi nem, a gender...)
  • a nemzetiségi szavazóknak egyel több szavazata lenne, mint a magyar állampolgároknak azáltal, hogy a javaslat szerint a kisebbségiek szavazhatnának pártlistákra és egyéni jelöltekre is, nemcsak a saját nemzetiségi jelöltjükre.
  • minden párt számára azonos hirdetési árakat ír elő a javaslat – ezt jelenleg is törvény írja elő.

Ezek mellett a gyurcsányisták kikötötték, hogy ők csak akkor írják alá a nyilatkozatot, ha az tartalmazza, hogy elvennék a határon túliak szavazati jogát. Egészen elképesztő, hogy Gyurcsányék még mindig nem tudják felfogni: a magyar nemzet nem csak a határainkon belül létezik.

Többször is szó esik a kampányfinanszírozás reformjáról. Konkrétumokat nem látunk, ám az biztos, hogy ez fontos az MSZP számára. 2014-ben Simon Gábort kapcsolták le, most pedig Czeglédy Csabát, így a szocik mindkét kőgazdag strómanjának zárolták a vagyonát. Emiatt nem tudni, hogy az MSZP miből fog kampányolni. Talán vannak még külföldi bankszámlák valamerre...

A Közös Ország Mozgalom és a balliberális pártok által aláírt nyilatkozat a választási rendszer megváltoztatásáról még annál is nagyobb baromság, mint amire számítani lehetett. Az elképzelés súlytalan, csakúgy, mint a pártok, amelyek aláírták.

De a legnagyobb vicc az egészben: Gulyásék azzal érvelnek, hogy a jelenlegi választási törvényt "csak" a kormánypárt fogadta el, a többiek nem. Ám most azzal fenyegetőznek, hogy ha a kormánypárt nem fogadja el az ő választási javaslatukat, akkor törvénybe ütköző akciókat fognak végrehajtani. Pazar példa a kettős mércére.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

Kolosszális sallert kaptak a honi libsik a zsidó államtól

kétharmad

Nincs is szebb annál, amikor a nagykörúti ballibek leghitványabb érvrendszerét éppen Izrael zúzza porrá.

Ezért indított kötelezettségszegési eljárást Brüsszel Magyarország ellen

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a "Stop Soros" törvénycsomag miatt, illetve bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás - jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság.

Tömeges bántalmazás után szigorítják a nemi erőszakkal kapcsolatos törvényt a spanyolok

Tömeges bántalmazás után szigorítják a nemi erőszakkal kapcsolatos törvényt a spanyolok

amerika, london, párizs

Spanyolországban egy súlyos nemi erőszakkal kapcsolatos botrány után törvényt módosítanak, így a jövőben a nőnek is aktívan bele kell egyeznie a szexuális együttlétbe, mostantól "csak az igen jelent igent".

Az amerikaiak szerint ezért kudarc az ENSZ emberi jogi szervezete

Az amerikaiak szerint ezért kudarc az ENSZ emberi jogi szervezete

amerika, london, párizs

NIkki Haley egy óriási hibának és felesleges dolognak nevezte a New York-i szervezet Emberi Jogi Bizottságát.

Durván visszanyalt egy brit börtönben a transzgender fagyi

Durván visszanyalt egy brit börtönben a transzgender fagyi

amerika, london, párizs

A nagy-britanniai Flocktonban található New Hall női börtönben történtek ismét bebizonyították, hogy nincs létjogosultsága az önmagukat transzneműeknek kikiáltók számára biztosított előjogoknak. Az egyik, női börtönben elhelyezett férfi genitáliájú (férfiból lett nő) elítélt ugyanis több női elítéltet is zaklatott szexuálisan.

Orbán: a magyar kormány minden állampolgárát megvédi

Orbán: a magyar kormány minden állampolgárát megvédi

kétharmad

Orbán Viktor Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével találkozott.

A brüsszeli migránssimogatók nem nyugszanak

A brüsszeli migránssimogatók nem nyugszanak

kétharmad

Ahogy az várható volt, a brüsszeli migránssimogatók tényleg elindítják a kötelezettségszegési eljárást.

Eddig bírta Trudeau a liberalizmust: határvédelmi minisztert nevezett ki

Vajon ettől ő is fasisztává fog válni a mainstream sajtó szemében?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére