Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A bevándorlók dönthetik el az osztrák választásokat

2017. szeptember 12. 17:28

BÉCS, 17:28

Egy osztrák lap szerint az ausztriai bevándorlók dönthetik el a választásokat.

Fotó: AFP

A Die Presse arról cikkezett, hogy az osztrák választási kampányban kiemelt helyet kaphat a bevándorlók ügye, hiszen a félmilliós tömb egy szoros választási küzdelem esetén akár el is döntheti a voksolás kimenetelét.

A pártok a választási kampány során nem hagyhatják figyelmen kívül a szavazásra jogosult bevándorlók csoportját, hiszen ötszázezren vannak"

— írja a lap.

Az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban a 8,6 millió ausztriai lakos közül mintegy 1,9 millió volt bevándorló, vagy bevándorlók Ausztriában született gyermeke, ezen belül 1,4 millió az első generációsok száma. Többségüknek nincs osztrák állampolgársága, és így nem is szavazhatnak.

A Die Presse szerint az SPÖ számára különösen fontos a migránsok szavazata, egyrészt azért, mert sokan közülük vendégmunkások, így a munkáspártokat részesítik előnyben, másrészt a muszlim szavazókat nem a keresztény értékek mellett kiálló politikai erők tudják megszólítani.

A lap megemlíti azt is, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő felszólította a Németországban élő törököket, hogy a szeptember 24-i német parlamenti választáson ne szavazzanak olyan pártra, amely "Törökország ellensége". Az államfő név szerint említette a CDU-t, az SPD-t és a Zöldeket.

Hasonló kijelentések az osztrák politikára is hatással lehetnek"

— teszi hozzá a cikk.

Az osztrák pártok közül a Zöldek és a Neos hirdetnek bevándorláspárti programot, míg az FPÖ a leginkább bevándorlásellenes. Az előrehozott választásokat október 15-én tartják.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére