Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

8 ok, hogy miért verjük meg az albánokat

2016. október 7. 14:18

A 45. meccsünk következik Svájc ellen, ez lesz az első hazai fellépésünk az Eb után.

A svájci keret értéke 54,5 millió euró, míg a magyar csapaté 8 millió. Ráadásul az Eb-n is jól szerepelt mai ellenfelünk, míg mi nem vagyunk jó formában, Feröer ellen nagyon megszenvedett a csapat. Nem szól mellettünk sok érv, a fogadóirodáknál is kisebb az odds a svájci győzelemre.

Fotó: AFP
De nyerni fogunk!

Hogy miért? Erre 8 indokunk is van!

1. A hazai pálya előnye

Amióta távozott a válogatottól Pintér Attila, a magyar csapat hazai pályán egyszer kapott ki, egy barátságos meccsen Oroszország ellen. Azt leszámítva mindössze három gólt kaptunk, ebből egyet a klasszisokból álló horvátoktól.

2. Svájc két sztárja sem játszhat

Granit Xhaka és Johan Djourou sem léphetnek pályára. A sérült Xhaka a svájciak legdrágább játékosa.

3. Az örökmérleg

Persze, lehet erre azt mondani, hogy mit számít egy 50 évvel ezelőtti meccs, de a 30-5-9 azért elég meggyőző arány.

4. Az osztrákokat is megvertük

Akkor sem szólt semmi mellettünk, akkor is egy német nyelvű országgal játszottunk, ahol a keret tele volt bevándorlókkal. Pont, mint ma.

5. Nincsen sérültünk

Bernd Storck rendelkezésére áll mindenki, így összerakhatja a lehető legjobb csapatot. Amihez jól ért, ezt már megtapasztalhattuk.

6. Az időpont

Az utóbbi években nem sok sikerünk volt Svájc ellen, de a legutóbbi, 35 évvel ezelőtti győzelmünk is októberben született, azóta ebben a hónapban nem léptünk pályára mai ellenfelünk ellen.

7. A zsoldosok

Míg a magyar keretben csak magyarok szerepelnek, a svájci 22 fős keretben 11 svájci, és 11 bevándorló gyökerű játékos szerepel. Érdekesség, hogy a kapusok és a védelem szinte csak svájciakból áll, addig a csatárok és a középpályások között nagyítóval kell őket keresni. A 11 nem svájci származású játékosból egyébként 5 albán.

8. Magyarok vagyunk

Ehhez nem kell kommentár!

Hajrá magyarok!

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

Konfliktussal indulhat az új Bundestag

amerika, london, párizs

A második világháború utáni 19. Bundestag első ülésén döntenek a házszabályról, valamint megválasztják az elnököt és az alelnököket.

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

Október 23-a ismét megmutatta, hogy miért komolytalan az ellenzék

kinyílott a pitypang

Alig fél év van hátra a választásokig. Ekkor már látszik, melyik politikai erő mennyi embert tud mozgósítani, és az idei október 23-a valami nagyon fontosat árult el nekünk.

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

Futótűzként terjed az iszlám radikalizmus az osztrák börtönökben

amerika, london, párizs

A hatóságok vizsgálata alapján az osztrák börtönök tele vannak iszlamista gyűlöletkeltő irodalommal, ami azt jelenti, hogy a börtönben elképesztő mértékben radikalizálódnak a rabok.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Alig akad támogatója Porosenkónak; Kurz az osztrák elnökkel tárgyalt; A világ számos pontján megemlékeztek '56-ról.

Szili: a neoliberális világnak vége van

Be kell látni, hogy annak az Európának, amelyikről azt gondoljuk, hogy a következő ötven-száz évben működőképes lehet, inkább a nemzetek Európájára kell épülnie - jelentette ki Szili Katalin.

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

Alig akad támogatója az ukrán elnöknek

amerika, london, párizs

A kárpátaljai magyarokat is érintő oktatási törvény az összes szomszédos ország tiltakozását kiváltotta Ukrajnával szemben. A külpolitikában népszerűtlen Porosenko azonban úgy tűnik, saját országában sem nagy kedvenc: az ukránok kétharmada nem bízik az elnökben.

A kárpátaljai magyarok különös tiszteletet érdemelnek

A kárpátaljai magyarok voltak a leginkább elzárva a többi magyar nemzetrésztől a szovjet időkben, ezért különös tiszteletet érdemelnek részünkről, hogy a rendkívül nehéz körülmények között is megőrizték anyanyelvüket és önazonosságukat - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a kárpátaljai magyarság központi '56-os megemlékezésén hétfőn Ungváron.

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

Kurz elmondta Van der Bellennek, hogy mikorra lesz osztrák kormány

amerika, london, párizs

Hétfőn délután találkozott egymással Sebastian Kurz és Alexander Van der Bellen, hogy Kurz tájékoztassa az elnököt a kormányalakítás állásáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére