Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zemmour: Franciaország 5–10 éven belül Libanonná válhat

888.hu

2022.02.16. 08:00

A francia elnökválasztás egyik jelöltje, Eric Zemmour azt mondja, hogy az ő kötelessége „megmenteni Franciaországot” a „nagy leváltástól”, és hogy az ország öt–tíz éven belül „Libanon” lesz, ha nem ő nyeri meg a versenyt az Élysée-palotáért.

 

Eric Zemmour francia elnökjelölt azt mondta a választóknak, hogy Franciaország öt–tíz éven belül olyan lesz, mint Libanon, ha nem őt választják elnöknek, s a jelölt azt is írta az interneten, hogy kötelességének érzi megmenteni a nemzetet a „nagy leváltástól”.

 

Egy tavaly közzétett jelentés szerint Franciaország lakosságának fele hisz a „nagy csere” elméletében, amely szerint az elitek tömeges migrációval próbálják felváltani Franciaország őslakosságát.

 

„Maradhattam volna újságíró és író, de úgy éreztem, hogy kötelességem megmenteni Franciaországot a nagy kicserélődéstől” – írta Zemmour a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. „Nem vagyok hagyományos politikus: be fogom tartani az ígéreteimet”.

 

Én előbb kongatom a vészharangot, mint a többiek, mert élesebben érzékelem a problémákat”

 

– állította a jelölt egy korábbi, vasárnapi bejegyzésében. „Őszintén hiszem, hogy ha nem választanak meg, akkor Franciaország öt vagy tíz év múlva Libanon lesz.”
Zemmour megjegyzései nem szokatlanok a tűzrőlpattant, szakértőből lett politikustól, mivel korábban azt állította, hogy Franciaország 2050-re egy „nagy Libanon” lesz, ha nem történik változás. Az úgynevezett „nagy csere” elméletére való hivatkozások azonban mostanában a francia populista jobboldal által elfoglalt körökön kívül is felbukkantak, és a Les Républicains centrista jelöltje, Valérie Pécresse is magyarázkodásra kényszerült, miután egy beszédében utalt az elméletre
– írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére