Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zárókörhöz ért az egyiptomi választás

888.hu

2015.11.22. 09:16

Vasárnap másodszor járulhatnak urnákhoz az egyiptomiak.
Kairó, 9:15

Az október 20-án tartott első szakasz érdektelenségbe fulladt. A részvételi arány elképesztően alacsony volt, a miniszterelnök bejelentése szerint a szavazásra jogosultak 15 százaléka jelent meg. Most a maradék 13 tartomány voksolhat (Kairó, a Nílus-delta déli, középső és keleti régiói, valamint a Sínai-félsziget), de most se számíthatunk nagyobb lelkesedésre.

A választási bizottság szerint azért van szükség két körös szavazásra, mert nincs elég választási biztosuk, akik az egész országban egyszerre tudnának ellenőrizni a választás menetét. 

Az a párt sem lesz rajta a szavazócédulákon, amelyik az előző választáson a legtöbb mandátumot szerezte. A 2012-es választások nagy nyertese, a Muszlim Testvérek a választás bojkottálására szólította fel híveit. Egyesek attól tartanak, hogy a Muszlim Testvériség távolmaradásával újra régi rezsi arcai bukkanhatnak fel.

Papíron nagy a tét, Egyiptom ugyanis 2012 óta parlament nélkül működik, Sziszi elnök rendeletekkel irányította az országot. A végleges eredményt december 4-én fogják kihirdetni.

(Vice)

    

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére