Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Washington teljes átláthatóságot vár el Pekingtől a koronavírus-járvány ügyében

888.hu

2020.04.22. 22:16

Erről beszélt Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Az amerikai kormányzat teljes átláthatóságot vár el Pekingtől a koronavírus-járvány ügyében a vírus eredetét, terjedését és az áldozatok számát illetően is.

Fotó: NICHOLAS KAMM / POOL / AFP

Amerikának az a baja, hogy Peking nem közölte időben az ENSZ Egészségügyi Világszervezetével (WHO) sem a járvány kitörését, majd később sem adta meg a rendelkezésére álló pontos információkat. Egy hónapon keresztül, amíg a járvány nem terjedt el Kínában, elhallgatta azt is, hogy az új típusú koronavírus emberről emberre is terjed – hangoztatta Pompeo, leszögezve, hogy Peking elfedte, milyen veszélyes betegségről van szó.

Kína még mindig adós az információkkal, mint ahogyan a vírusmintákkal is, amelyekből eddig egyet sem osztott meg a világgal – hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter. Aggodalmát fejezte ki a kínai kutatólaboratóriumok biztonságosságával kapcsolatban is, leszögezve, hogy nemcsak a vuhani virológiai laboratóriumra gondol.

Ezekben a laboratóriumokban összetett kórokozókkal folynak kísérletek, ezért rendkívül fontos a biztonság, elkerülendő ezek minden véletlenszerű kiszabadulását

– fogalmazott.

A miniszter leszögezte azt is: Washington számít arra, hogy Peking tiszteletben tartja a megkötött szerződéseket és továbbra is szállít a vírus elleni védelmet szolgáló felszereléseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére