Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Voldemort bevédte alkotóját, J. K. Rowlingot az őt támadóktól

888.hu

2022.10.26. 18:00

Úgy gondolja, hogy a transznemű aktivisták bírálatai „undorítóak” és „megdöbbentőek”.

 

A New York Times-nak adott interjújában Ralph Fiennes – aki a Harry Potter-filmekben Lord Voldemortot alakította – a transznemű mozgalom Rowling elleni folyamatos támadásaival kapcsolatban nyilatkozott.

 

Az ellene irányuló szóbeli gyalázkodás undorító, megdöbbentő. Úgy értem, meg tudom érteni azt a nézőpontot, amelyik dühös lehet arra, amit a nőkről mond. De nem, ettől még ő nem valami obszcén, überjobboldali fasiszta. Ő csak egy nő, aki azt mondja: »Nő vagyok, és úgy érzem, hogy nő vagyok, és azt akarom, hogy kimondhassam, hogy nő vagyok«.”

– fogalmazott a színész.

Fiennes megjegyzéseivel elhatárolódott a Harry Potter többi szereplőjétől, akik nyíltan elítélték a regényírót a nemiséggel kapcsolatos nézetei miatt, amelyek közé tartozik az a meggyőződés, hogy a transznemű nők különböznek a biológiai nőktől, és hogy a radikális transznemű ideológia veszélyezteti a nőiességet.

A film sztárjai közül Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint is felszólaltak Rowling nézetei ellen, és lekicsinyelték a Harry Potter-filmek sikeréhez való hozzájárulását.

Néhány Harry Potter-színész azonban ellenállt a regényírónő szidalmazásának, köztük Tom Felton és Robbie Coltrane.

 

 

A Breitbart News korábban már beszámolt arról, hogy Rowling augusztusban fenyegetést kapott, miután regényíró társát, Salman Rushdie-t megkéselték. Egy online üzenetet is megosztott, amelyben az állt: „Te vagy a következő”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére