Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vietnamban is karantén alá helyeztek egy várost: kialakult az első Kínán kívüli gócpont

Békési Marcell

2020.02.13. 15:45

Csokorba szedtük a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb híreket. Egy nap alatt 15 ezer újabb megbetegedés, első karanténba helyezett város Kínán kívül, elhagyta az első gyógyult beteg a karanténkórházat, és akár a világ lakosságának 60-80 százaléka is megfertőződhet.

Lassan két teljes hónap telt el a vírus kialakulása, és egy hónap az azt övező médiafókusz kialakulása óta, a járványt viszont továbbra sem sikerült megállítani, és egyelőre gyógymód vagy oltás sem született még.

Pillanatnyilag 60 349 megerősített megbetegedésről tudni, ebből 59 ezret Kínában regisztráltak. 1370 halott mellett eddig 6243 gyógyult beteg szerepel a WHO nyilvántartásában.

Csokorba szedtük az elmúlt napok legfontosabb történéseit a koronavírussal kapcsolatban.

Az első gócpont Kínán kívül

Vietnamban, a fővárosnak, Hanoinak az egyik kisebb agglomerációs elővárosában kialakították az első Kínán kívül található karanténvárost.

A vietnami hatóságok elvesztették a kontrollt a járvány terjedése felett, és miután hat beteget is diagnosztizáltak a kisvárosból, a kormány úgy döntött, hogy az egész települést, illetve annak környékét karantén alá helyezi.

A lezárást egyelőre mindössze 20 napra rendelték el, és nagyjából 10-12 ezer embert érint.

Vietnam quarantines area with 10,000 residents over coronavirus

Vietnam quarantines area with 10,000 residents over coronavirus Vietnamese police stand guard at a checkpoint set up at the Son Loi commune in Vinh Phuc province amid concerns about a Covid-19 coronavirus outbreak. BINH XUYEN, Vietnam: Villages in Vietnam with 10,000 people close to the nation's capital were placed under quarantine on Thursday after six cases of the deadly new coronavirus were discovered there, authorities said.

Mekkora áldozatot fog szedni a vírus, ha nem sikerül időben megállítani?

Hongkong vezető járványügyi szakértője szerint a Föld lakosságának akár 60-80 százaléka is megfertőződhet a koronavírussal.

Állítása szerint ugyan a járvány halálozási aránya mindössze 1 százalék körül mozog, azonban

terjedési sebessége miatt kiterjedhet az egész bolygóra, akár több hullámban is, így a Föld lakosságának kétharmada is megfertőződhet vele.

A WHO mindenesetre – melynek genfi találkozója kapcsán nyilatkozott a doktor – optimista: szerintük, ha a kínai rendszer beválik, és azt több ország is átveszi, a járvány terjedésének sebességét olyannyira le lehet lassítani, hogy az majd nem okoz végzetes csapást a védőoltás megjelenéséig.

Megugrottak egy nap alatt a megbetegedések és elhalálozások a statisztikai adatok szerint

Kína egyébként változtatott a koronavírust nyilvántartó statisztikákon, emiatt egyetlen nap alatt mintegy 15 ezerrel több megbetegedést regisztráltak. Ez nem jelenti azt, hogy ennyi ember tényleg megbetegedett volna, egyszerűen csak mostantól azokat a betegeket is nyilvántartásba veszik, akiknek a CT-eredményükön látszódik a tüdőgyulladás, de laborteszt még nem mutatta ki a betegséget.

A módszertani váltás következtében a halálozások száma is megugrott, szintén csak statisztikai értékekről beszélve: 257 halottat regisztráltak a nyilvántartási rendszerbe a tegnapi nap folyamán.

WHO hivatalos térképén vörössel jelölve azon országok, ahová már elért a koronavírus.

Kiengedték az első gyógyult pácienseket a kínai karanténkórházból

Egyikük, egy kilenc napig bent tartott nő így nyilatkozott a gyógyulásáról:

Az embereknek nem kellene félniük. Csak erősíteni kell az immunrendszert, hogy az legyőzze ezt a betegséget. Nagyon hálás vagyok az egészségügyi személyzetnek… nélkülük lehet, hogy már nem élnék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére