Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üres dobozt lõhetett csak fel Kim Dzsongun

888.hu

2016.02.10. 10:28

Mûholdja egyelõre legalábbis nem produkál semmit.
PHENJAN, 10:28

Úgy tűnik, egyáltalán nem továbbít jeleket az Észak-Korea által nemrég fellőtt műhold.

Már az is nagy szó, hogy stabil Föld körüli pályára állt a szatellit, a 2012-ben végrehajtott előző kísérlet során ezt még nem sikerült elérni. Ugyanakkor amerikai források szerint a mostani műhold sem továbbít semmilyen jelet, ami felettébb gyanús.

Katonai célú rakétatesztet sejt a szatellit fellövése mögött az USA, amit ráadásul Észak-Korea negyedik nukleáris kísérlete előzött meg. A kommunista állam januárban hidrogénbombához köthető alkotóelemekkel hajtott végre föld alatti robbantást.

Kim Dzsongun ezúttal túllőhetett a célon: az USA rakétavédelmi rendszert telepíthet az ország közvetlen közelébe, de még legfőbb szövetségese, Kína is alaposan berágott. Ha Peking beadja a derekát, akkor Phenjan már ebben a hónapban a korábbiaknál sokkal súlyosabb ENSZ-szankciókkal is szembenézhet, ami akár az ország gazdaságát is bedönthetné.

Elítéli az amerikai rakétavédelmi rendszer Dél-Koreába telepítésének tervét – tudatta Moszkva szerdán. Korábban Peking is aggodalmát fejezte ki a Washington és Szöul szándékával kapcsolatban. Japán ugyanakkor helyénvalónak tartja a lépést.

Évekre lehet még Észak-Korea attól, hogy nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát fejlesszen ki, a mostani kísérlet nem jelent óriási előrelépést – figyelmeztettek ugyanakkor katonai szakértők. Az USA Rakétavédelmi Ügynökségének igazgatója is felhívta rá a figyelmet, hogy a kommunista állam még sosem próbálta ki az általuk fejlesztett KN-08 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát. Ugyanakkor a hétvégi rakétatesztet úgy jellemezte:

provokatív, zavaró és riasztó."

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére