Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb szankciókat vezet be az USA a "zsarnokság hármasával" szemben

Zelenka Dóra

2018.11.02. 10:38

Újabb szankciókat vezetett be csütörtökön az Egyesült Államok Venezuelával és Kubával, illetve továbbiakat helyezett kilátásba Nicaraguával szemben. A büntetõintézkedéseket bejelentõ John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a "zsarnokság hármasának" nevezte az említett országok kormányait.
Washington, 10:38

Újabb szankciókat vezetett be csütörtökön az Egyesült Államok Venezuelával és Kubával, illetve továbbiakat helyezett kilátásba Nicaraguával szemben. A büntetőintézkedéseket bejelentő John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a "zsarnokság hármasának" nevezte az említett országok kormányait.

Bolton elítélte az elnyomás, a szocializmus és a totalitarizmus pusztító erőit, amelyeket - mint mondta - e három ország képvisel.

Az Egyesült Államok nem fog többé kiengesztelni diktátorokat és despotákat partjai közelében e féltekén"

 - fogalmazott Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Bolton szerint az amerikai külügyminisztérium még ma több mint két tucat, a kubai katonai vagy hírszerző szolgálatok tulajdonában vagy ellenőrzése alatt álló vállalattal bővíti a listát azokról, amelyekkel az amerikai állampolgároknak tilos pénzügyi tranzakciót folytatniuk.

Bolton egyúttal közölte, hogy

az Egyesült Államok továbbra is határozottan a kubai nép oldalán fog állni, és osztozik törekvésében egy valós demokratikus változás iránt.

Venezuelát illetően Bolton elmondta: a Donald Trump amerikai elnök által aláírt rendelet új és szigorú szankciókat vezet be megakadályozandó, hogy amerikai állampolgárok a venezuelai arannyal folytatott tisztességtelen és csalárd kereskedelembe keveredjenek.

Nicaraguát illetően Bolton nem jelentett be konkrét intézkedéseket, de jelezte, hogy amíg nem lesznek szabad választások, és nem áll helyre a demokrácia a közép-amerikai országban, addig Daniel Ortega nicaraguai elnök kormánya érezni fogja az amerikai szankciók teljes súlyát.

Bolton beszélt arról is, hogy szorosabbra akarják fűzni a kötelékeket, és el akarják mélyíteni a kapcsolatot a régió számos felelős kormányával.

Az Egyesült Államok kormánya örül, hogy olyan nemzetek partnere lehet, mint Mexikó, Kolumbia, Brazília, Argentína"

 - fogalmazott.

 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére