Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb bíboros ítélte el a homoszexuális párok megáldását

Nagy Gábor

2018.02.14. 09:18

Mint ismert, Reinhard Marx müncheni érsek, Ferenc pápa tanácsadója korábban egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy a katolikus papok megáldhatnák a homoszexuális párokat. Ez azonban nem mindenkinek tetszik az egyházon belül. Sõt.
POZSONY, 09:18

Mint ismert, Reinhard Marx müncheni érsek, Ferenc pápa tanácsadója korábban egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy a katolikus papok megáldhatnák a homoszexuális párokat. Ez azonban nem mindenkinek tetszik az egyházon belül. Sőt.

Ahogy arról a múlt héten írtunk, óriási felháborodást váltott ki Marx érsek azon interjúja, melyben azt állította: semmilyen kivetnivalót nem talál abban, hogy egy katolikus pap áldásban részesítse a homoszexuális párokat. Hozzátette: bizonyos esetekben ennek igenis van létjogosultsága.

 
A müncheni érsek interjújára az egyház konzervatívabb szárnyát képviselő philadelphiai érsek reagált először. Õ azt mondta, az effajta kijelentések hatalmast zavart okoznak a hívek fejében. Hozzátette: a homoszexuálisok esetleges megáldása

felforgatja a katolikusok nézőpontját a házasság és a család természetéről."

Bár sokak szerint a németországi katolikusoknál komoly válság van, most egy szintén német püspök, Gerhard Ludwig Müller, a Hittani Kongregáció korábbi prefektusa ítélte el Marx kijelentéseit. Mint fogalmazott:

Ha egy pap megáld egy homoszexuális párt, az egy szent helyen megvalósított bűntettet jelent, egy olyasvalami jóváhagyását, amit Isten nem hagy jóvá."

A bíboros szerint "az egyház NGO-vá változtatása a világi körülmények jobbá tételéért" "öngyilkos modernizációt" jelent, ami megtagadja az emberiségtől Isten igazságát.

(Katolikus Válasz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére