Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új fegyvert tesztel Észak-Korea

Bokor Gábor

2019.04.18. 07:48

A KCNA észak-koreai hírügynökség csütörtökön közölte, hogy Phenjan új típusú taktikai fegyvert tesztelt Kim Dzsongun személyes irányításával.
PHENJAN, 07:48

A KCNA észak-koreai hírügynökség csütörtökön közölte, hogy Phenjan új típusú taktikai fegyvert tesztelt Kim Dzsongun személyes irányításával.

A teljes állami kontroll alatt lévő hírügynökség azt nem pontosította, hogy milyen fegyverről is van szó, annyit közölt csupán, hogy a rakétát  különleges módon lehet irányítani, s hogy nagy erejű robbanófejjel rendelkezik. Kim Dzsongun a hírügynökség szerint nagy jelentőségű eseménynek titulálta ezt a mostani kísérletet.

A taktikai jelző arra utal, hogy rövid hatótávolságú rakétáról van szó, nem pedig nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáról, amelyet az Egyesült Államok rendkívül veszélyesnek tekint"

– közölte a KCNA.

Ez az első nyilvános rakétakísérlet azóta, hogy február végén Hanoiban tartott találkozójukon Donald Trump amerikai elnök nem jutott megállapodásra Kim Dzsongunnal sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről.

Kim ugyanakkor arról biztosította partnerét, hogy tartózkodnak az atom- és rakétakísérletektől. Az észak-koreai vezető akkor késznek mutatkozott országa egyes nukleáris helyszíneinek feladására, de nem azokéra, amelyeket az amerikaiak akartak. Ezért cserébe pedig az Egyesült Államok nem kívánta feloldani az Észak-Korea ellen meghozott összes büntetőintézkedést.

Kim Dzsongun a múlt héten bejelentette, hogy kész harmadszor is találkozni Donald Trumppal, ha az Egyesült Államok kölcsönösen elfogadható feltételekkel áll elő egy megállapodás megkötéséhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére