Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump tartja a szavát: vasárnap 10 városból kezdik el kipakolni a migránsokat

Nagy Gábor

2019.07.12. 19:58

Donald Trump amerikai elnök pénteken újságíróknak megerősítette, hogy vasárnap legalább tíz városban kezdik meg az illegális migránsok kitoloncolását.

Az amerikai nagyvárosokban (köztük Miamiban, Los Angelesben, Baltimore-ban, Chicagóban) tervezett razziákat június elején jelentette be Mark Morgan, a Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) ügyvezető elnöke, majd a június végén, a tervezet időpont előtt pár nappal Donald Trump elnök elhalasztotta a végrehajtását.

Az illegális bevándorlók egy részének begyűjtése vasárnap kezdődik meg és több napon keresztül tart.

A letartóztatottakat kitoloncolásuk előtt gyűjtőközpontokban (vagy helyhiány miatt esetleg szállodákban) helyezik el. Amerikai sajtóinformációk szerint a családokat lehetőség szerint együtt helyezik el, ám előfordulhat, hogy a kiskorú gyermekekre külön központokban vigyáznak majd.

Matthew Bourke, az ICE szóvivője szerdán közleményben tudatta, hogy a hivatal a munkatársak biztonsága és védelme érdekében nem hoz nyilvánosságra részleteket az intézkedésről. Az ICE tisztségviselői azonban újságíróknak elmondták:

az akciók során elsősorban mintegy kétezer olyan illegális migránst keresnek, akiknek a kitoloncolását már korábban elrendelték, de a bírósági felszólítás ellenére sem hagyták el az országot.

Az Egyesült Államokban becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik. Többségük Mexikóból vagy más közép-amerikai országokból érkezett. Egyes, demokrata párti politikusok által irányított tagállamokban (Kaliforniában vagy New York államban) kifejezetten védelmet élveznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezekben az államokban a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal az illegális migránsok kiutasításában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére